MEČ DANA: Viljareal – Selta Vigo: Gosti za sada bez greške, ni domaćin nije daleko od toga!

Viljareal će u okviru 3. kola La Lige dočekati ekipu Selte. Oba tima su na dobar način započela novu sezonu, pošto u prva dva kola još uvijek ne znaju za poraz. Po svemu sudeći trebao bi ovo biti jedan veoma zanimljiv duel na otvaranju 3. kola. Utakmica je na programu od 21 čas i 30 minuta.

Viljareal: Sjajno igraju!

Vatren prelazni rok na La Keramici je dobio novu i najskuplju epizodu ovog ljeta.
Viljareal je predstavio najveće pojačanje u ovom prelaznom roku. Iz Tuluza stiže štoper Logan Kosta za čiji transfer će španski klub platiti 17.500.000 evra fiksno i još 1.500.000 evra kroz bonuse.
Visok je 190 centimetara, podjednako dobar na zemlji i u vazduhu, kao i u oba pravca igre. Najskuplji je defanzivac u istoriji Viljareala i pravi dodatak štoperskoj liniji u kojoj su još iskusni Raul Albiol i Erik Baji, te mladi novajlija Vili Kambvala.
Pretpostavlja se da je Viljareal sa njegovim transferom završio prelazni rok u kojem je potrošio preko 60.000.000 evra. Nedavno je promovisan i francuski napadač Tjerno Bari koji je Bazelu plaćen 13.000.000 evra plus 1.000.000 kroz bonuse. Prije njega su u napad stigli španski reprezentativac Ajose Perez iz Betisa za 4.000.000 evra i slobodan igrač Nikola Pepe kojem je poslednja stanica u karijeri bio Trabzon. Bez obeštećenja su stigli lijevi bek Serđi Kardona iz Las Palmasa i zadnji vezni Pape Gej iz Marselja. U štoperskoj liniji je angažovan i 19-godišnji Vili Kambvala iz Mančester Junajteda za 10.000.000 evra. Nov je i golmanski tandem: Dijego Konde je plaćen Leganesu 4.000.000, a Brazilac Luiz Žunior je kupljen od Famalikaa za 12.000.000 evra.
Posle hrabro izvojevanog boda u 1. kolu protiv Atletiko Madrida na Vanda Metropolitanu, Viljareal je nastavio da igra sjajno i da sakuplja bodove u novoj sezoni.
Stadion Ramon Sančez Pishuan ostao je u šoku u petom minutu nadoknade, kada je doskorašnji igrač Betisa, Ajoze Perez, iskoristio katastrofalnu reakciju domaće odbrane i neometan zakucao loptu u mrežu nemoćnog Orjana Najlanda – za slavlje Žute podmornice od 1:2.
Danžduma je svoje napadačke sposobnosti demonstrirao u drugom minutu utakmice, kada je iskoristio savršenu loptu Aleksa Baene, iskoristio slobodan prostor ispred sebe i matirao Najlanda. Međutim, Sevilja se vratila u igru u samoj završnici prvog poluvrijeme, nakon odličnog udarca Dodija Lukebakija, kojem je prethodilo savršeno dodavanje Lukasa Okamposa.
Sevilja je dodavala gas u drugom poluvremenu, napadala i prijetila. Ipak, Viljareal je bio konkretniji pred protivničkim golom. U 69. minutu poništen je pogodak Santija Komesana zbog ofsajda, ali to nije obeshrabrilo goste. Sačekali su pravi trenutak, Marselino je pogodio sa izmjenama, koje su napravile energetsku prevagu u samoj završnici utakmice i donijeli prvo slavlje Viljarealu u sezoni.

Selta: Aspas drži časove fudbala!

Uspio je 36-godišnji Klaudio Hiraldez da preporodi Seltu. Prvo ju je sačuvao u Primeri, a sada su prenoćili na prvom mjestu tabele pošto je nakon Alavesa (2:1) savladana i Valensija – 3:1. Prvi put od 2015. godine klub iz Viga ima dvije vezane pobjede na startu španskog prvenstva, a te sezone je kao šesti izborio svoj poslednji izlazak u Evropu (u narednoj sezoni Selta je stigla do polufinala Lige Evrope u kom je poražena od Mančester Junajteda sa ukupnih 2:1).
Od kada je 36-godišnji Hiraldez preuzeo kormilo nad timom od Rafe Beniteza, Selta nema poraz na svom stadionu! Utakmicom protiv Valensije to je bila peta pobjeda uz dva remija. Postepeno je išao mladi trener, lokalac, a nekadašnji đak Real Madrida, ali s igračkom karijerom provedeom u niželigašima. Počeo je trenersku karijeru u mlađim kategorijama Selte, zatim vodio C, pa B tim, a na sjajan način koristi povjerenje koje mu je ukazano u martu. Našao je način da probudi pobjednički mentalitet u ekipi, čemu svijedoče ovosezonske pobjede: obe ostvarene nakon preokreta. Alaves je poveo u 17, a Valensija u 14. minutu, ali su i jedni i drugi savladani. Slijepi miševi su se već do poluvremena našli u zaostatku, pošto su Jago Aspas i Oskar Mingeza imali petominutni šou sredinom prvog poluvremena. Potom je u 60. minutu fantastičnim udarcem Fran Beltran donio nedostižna dva gola prednosti.
Iskusni Aspas sjajno je centrirao 12 godina mlađem Mingezi, a nekadašnji đak Barselone revanširao mu se odličnom loptom kroz sredinu gostujuće odbrane. Mogao je Aspas, inače godinu dana stariji od svog trenera, i do drugog pogotka prije odlaska na odmor, ali mu je Giorgi Mamardašvili u nadoknadi odbranio penal. Još jednom je Gruzin bio jedina svijetla tačka u sastavu Valensije, koja je u prvom kolu uspijela da namuči Barselonu, ali je i tada poražena nakon što je ispustila vođstvo.
Baš kao i na otvaranju sezone, napadači Valensije nisu bili dovoljno efikasni iako su imali prilike za još koji pogodak. Moraće Valensija prvi pozitivan ishod da potraži u srijedu u Bilbau, dok će Selta u trećem kolu igrati već protiv Žute podmornice u gostima.

Naš prijedlog:

Viljareal kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.95 u SuperBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.90, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.45.

Žuta podmornica je prikazala sjajnu igru u uvodna dva kola i mišljenja smo da i pored perfektnog starta Selte, ovaj meč neće izgubiti. Naš prvi prijedlog je igra 1X&2+ po kvoti 1.53 u SuperBet kladionici. Efikasan meč je nešto što bi vrlo lako mogli da gledamo večeras, a shodno tome naš prijedlog je igra 3+ po kvoti 1.80. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa kombinacijom 1&GG po kvoti 3.50 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.