Tiket dana tenis (ponedeljak, 26.08.2024)

Večeras počinje poslednji grend slem u sezoni, popularni US open u Njujorku. Ove sezone dve grend slem titule ima Karlos Alkazar a jednu, prvi igra sveta, Janik Siner. Vrednu titulu, za njega najvredniju, ima i Novak Đoković koji je osvojio Olimpijske igre u Parizu. Čini se da je turnir u Velikoj jabuci ove sezone neizvesniji nego ikad. U muškoj konkurenciji peahr brani Đoković a u ženskoj Amerikanka Koko Gof. Predložene kvote i granice važile su u momentu sastavljanja predloga.

Marton Fučović – Jirži Lehečka – 2 @ 1.50 u Primobet

Američki teniser češkog porekla je dugo bio povređen, propustio je dva prethodna grend slema i vratio se na teren tek na mastersu u Sinsinatiju Tu je Lehečka odigrao dosta dobro, u drugom kolu je pobedio Danila Medvedeva ali je onda poražen od Fransisa Tijafoa, kasnijeg finaliste. Fučović je imao seriju od šest uzastopnih poraza i prvi trijumf je zabeležio u Sinsinatiju u kvalifikacijama. Ipak se nije domogao glavnog đreba pa mu se kao zvanična pobeda računa ona u prvom kolu Vinston Sejlema protiv Taro Danijela. Nije otišao dalje od druge runde, od njega je uspešniji bio Amerikanac Mikelsen, koji je došao do finala. Ni jedan ni drugi teniser nisu u svom najboljem momentumu, a jedini zvanični duel imali su ovog proleća u Dubaiju kada je Lehečka slavio sa 2:1. I sada je favorit mladi Amerikanac i za dvojku se dobija kvota 1.50 u kladionici Primobet.

Maksimilijan Marterer – Aleksander Zverev – 2,UG – (granica 30,5) @ 1.78 u Primobet

Zvezrev je trebalo u prvom kolu da igra protiv Finca Rusuvuorija, koji je povukao sa turnira i u glavni žreb je ušao ”laki luzer” Maksimilijan Marterer. Ovaj teniser je tačno 100. na Atp listi i ove sezone nije imao ozbiljnijih rezultata na Atp turnirima, a nedavno je igrao finale čelendžera u Bonu, koje je izgubio od Dalijena. To je bio turnir na zemlji a pre njega je, takođe na najsporijoj podlozi, igrao u Parizu na Olimpijskim igrama gde je ispao u drugom kolu. Igrao je na Olipijskim igrama i Zverev ali nije uspeo da odbrani zlatnu medalju koju je uzeo u Tokiju pre tri godine. Njemu je mnogo bitnije da napokon uzme neki grend slem, najbliži je bio baš na US openu kada je u finalu poražen od Dominika Tima 2020. godine i to posle vođstva od 2:0 u setovima. Trenutno 4. igrač sveta je ove godine igrao bolje na šljaci, osvojio je masters u Rimu a igrao finale Rolan Garosa, dok je pred Njujork ispao u polufialu Sinsinatija od Sinera. Očekujemo ubedljiv trijumf Zvereva uz manji broj gemova od ponuđene granice. Ona je na 30,5 a za igru 2,UG – kvota je 1.78 u kladionici Primobet.

Jošito Nišioka – Miomir Kecmanović – UG+ (granica 38,5) @ 1.88 u Primobet

Mada su ova dvojica tenisera jedan do drugog na Atp listi, čini nam se da je Japanac u mnogo boljem momentumu od Kecmanovića. Dok je srpski teniser vezao tri poraza, u drugom kolu Vašingtona pa na startu mastersa u Montrealu i Sinsinatiju, Nišioka je prošao kvalifikacije u Sinsinatiju i u prvom kolu pobedio baš Kecmanovića i to u dva seta. Za njega je bio koban Poljak Hurkač u drugoj rundi. Nišioka je krajem jula osvojio turnir u Atlanti, iskoristivši odsustvo većine tenisera iz vrha zbog Olimpijskih igara. Kecmanović nikako da veće dve,tri pobede ove sezone, najbolji rezultat mu je bio još na Australijen openu početkom godine, a tada je stigao do 4. kola u kome ga je sačekao Karlos Alkaraz. Prošle godine je ispao na startu US opena tako da ne brani bodove. Ovo je već šesti međusobni duel ove dvojice igrača a Nišioka vodi sa 3:2 u pobedama. Naš predlog je veći broj gemova od ponuđene granice a ona je na 38,5 gemova. Za (+) kvota je 1.88 u kladionici Primobet.

Holger Rune – Brendon Nakašima – 1,UG+ (granica 40,5) @ 3.20 u Primobet

Danac je imao dobar nastup u Sinsinatiju i stigao je do polufinala u kome je izgubio od domaćeg tenisera Tijafoa. Rune je ove sezone nazadovao na Atp listi, godinu je započeo u Top 10, kao osmi na svetu, a na US open dolazi kao 15. igrač. Nije ni čudo kada je još uvek bez titule a katastrofalnu formu imao je u poslednjoj četvrtini prošle godine, kada nikoga nije mogao da pobedi a na US openu je ispao u prvom kolu od Karbaljesa-Baene. U prvom kolu ima nezgodnog rivala, Amerikanca kapanskog porekla Brendona Nakašimu. Amerikanac je igrao solidno u Montrealu i Sinsinatiju i na oba mastersa je stigao do osmine finala, samo što je u Kanadi morao da prođe i kvalifikacije. Zanimljivo je da je po njega koban na oba turnira bio Andrej Rubljov. Treba reći da je u Sinsinatiju pobedio Filsa i Frica a u Montrealu Pola i Šapovalova. Ovo je jedan od najzanimljivijih duela prvog kola ali verujemo u pobedu Runea uz jedan dug meč i više od 40 gemova, kolika je graica. Za kombinaciju 1,UG+ kvota je 3.20 u kladionici Primobet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici Primobet iznosi 16.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.