TIP DANA: Verona – Juventus: Težak ispit za Staru damu u gradu ljubavi!

U ponedeljak je logično dosta slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj pre nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Verone i Juventusa, što će ujedno biti i poslednji susret drugog kola italijanske Serije A.
Početak ovog duela je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Verona: Može li domaćin da ponovi partiju iz prvog kola?

Verona je prošle sezone ostvarila svoj primarni cilj, a to je naravno godinama unazad opstanak u društvu najboljih. Nije sve teklo onako kako su to svi navijači ovog tima očekivali, a na kraju je ekipa iz grada ljubavi imala samo tri boda viška u odnosu na timove koji su na kraju morali da se presele u drugi po kvalitetu rang italijanskog fudbala.
Ključna stvar se dogodila na dva kola pre kraja kada su Darko Lazović i drugari slavili na gostovanju kod već prežaljene Salernitane, i to sa 1:2, pa je u poslednjem kolu Verona odigrala jedan meč bez pritiska protiv novog šampiona Intera, na kom smo videil čak četiri pogotka, a na kraju je bilo 2:2.
Naravno, oko ciljeva se ne postavlja pitanje, to će i ovog puta biti opstanak u društvu najboljih, uz konstataciju da će tim sa Bentegodija, ukoliko se ukaže šansa za nešto više, to i te kako znati da iskoristi.
Nije sve počelo najbolje po ovu ekipu kada je ova sezona u pitanju, pošto je Verona pred početak šampionata eliminisana iz italijanskog Kupa, i to pošto je ova ekipa na svom stadionu poražena od Ćezene, a taj duel je završen rezultatom 1:2. Ipak, možda to i nije bilo toliko loše, pošto će fudbaleri Verone u potpunosti moći da se fokusiraju na takmičenje u elitnom rangu italijanskog fudbala.
U međuvremenu je novi trener kluba postao Paolo Zaneti, a u klub je tokom leta stiglo nekoliko interesantnih fudbalera, a tu pre svih izdvajamo Tenšteda, koji je na Bentegodi stigao iz Benfike, i to na pozajmicu, i sigurno je da se od ovog sjajnog fudbalera dosta očekuje.
Već u prvom kolu Verona je odigrala vrlo verovatno i jednu od svojih najboljih partija u Seriji A u prethodnih dvadesetak godina, i to pošto je ova ekipa na svom stadionu deklasirala Napoli, a taj duel u gradu ljubavi je završen pobedom domaće ekipe od 3:0.
Sve je krenulo od 50. minuta kada je na asistenciju Darka Lazovića Livramento pogodio za 1:0. U 75. minutu je Moskera povisio na 2:0, a konačan rezultat je postavio isti fudbaler u četvrtom minutu sudijske nadoknade, ponovo na asistenciju povremenog reprezentativca Srbije koji je uz pomenutog Moskeru svakako bio i najbolji pojedinac tog susreta. Pobeda na tom meču je u toliko veća, što je Napoli ovog leta preuzeo Antonio Konte, što je nekako samo po sebi garancije za vrhunske rezultate.
Nažalost, voljom žreba će Verona i u drugom kolu imati pakleno težak posao, pošto će protivnik biti Juventus, međutim, valja napomenuti da je poslednji duel između ova dva tima koji je odigran na Bentegodiju završen bez pobednika, i to rezultatom 2:2, što je svakako nešto zbog čega fudbaleri domaće ekipe u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj susret.

Juventus: Tijago Mota je dobio odrešene ruke!

Juventus i Masimiljano Alegri se u svom drugom “druženju” nisu nimalo proslavili. Nije italijanski stručnjak uspeo da sa klubom iz Torina dođe do Skudeta, a uostalom, zbog toga je i vraćen u Juventus, pa je razlaz na kraju sezone bio neminovan.
Prvi pik Stare dame bio je Tijago Mota, oko koga se praktično otimala čitava Evropa, pošto je ovaj čovek sa Bolonjom uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je bez ikakve sumnje nešto što ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave pred početak prošle sezone.
Bilo kako bilo, sam dolazak Mote u klub je značio i ozbiljnu rekonstrukciju tima, pa tako se više na računa na Kjezu, Ščesnog, Kostića, De Šilja, Ruganija, Keana, a u klub je u međuvremenu stiglo nekoliko veoma zanimljivih fudbalera. Jedan za drugim su potpisivali golman Mikele De Gregorio iz Monce, koji je bio i najbolje ocenjeni golma iz prošlog izdanja Serije A, potom vezista Daglas Luiz iz Aston Vile, njegov parnjak u veznom redu Kefren Tiram koji je stigao iz Nice, levi bek Huan Kabal iz Verone, doskorašnji štoper Milana, Pjer Kalulu, a sinoć je Stara dama ozvaničila još jedno pojačanje, i to sjajnog Nikolasa Gonazalesa, sada već bivšeg fudbalera Fiorentine.
Nema šta, Mota je izvršio ozbiljnu rekonstrukciju, a sve u nameri da se Juve posle određenog vremena ponovo ravnopravno uključi u borbu za naslov prvaka Italije, a ako se po jutru dan poznaje, to bi vrlo verovatno i mogao da bude slučaj.
Naime, u prvom kolu je Juventus konačno odigrao jedan dobar meč na premijeri šampionata i ubedljivo savladao novajliju Koma, koji je ovog leta doveo nekoliko veoma zvučnih fudbalera poput Varana, Belotija i Rejinu. Ipak, nije to sve bilo dovoljno za raspoložene fudbalere Juventusa, uz konstataciju da jeprvi pogodak na meču postigao mladi Mbangula, koji će očigledno imati veoma važnu ulogu u novom timu Juventusa, a na 2:0 u poslednjem minutu prvog dela igre povisio je Vea, nakon zaista sjajne akcije domaće ekipe. Odmah na startu drugog dela igre je Stara dama preko Vlahovića postigla još jedan pogodak, koji je nažalost zbog ofsajda poništen, a konačnih 3:0 za nekadašnjeg šampiona Italije, nakon sjajne solo akcije postavio je Kambijaso i to u prvom minutu sudijske nadoknade.
Inače, poslednjih desetak godina je Juventus imao dosta problema u međusobnim mečevima protiv Verone, a za one koji ne znaju, u dve vezane sezone, i to 2020. godine i godinu dana kasnije Juve nije uspeo da savlada tim sa Bentegodija. Dva puta je bila bolja Verona, a dva puta je bilo nerešeno, a kada se pomene i da je u poslednjem meču Juve samo remizirao protiv ovog tima, deluje da klub iz Torina očekuje pakleno težak zadatak.

Naš predlog

Verona je u prvom kolu pokazala da može i te kako da odigra dobar meč protiv timova protiv kojih ova ekipa nije favorit, a deluje da tim sa Bentegodija ovog puta čeka još teži zadatak, pošto im u goste dolazi Juventus. Radi se o dva tima koja su u prvom kolu postigla po tri gola, pa je za početak nekako najrealnije da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa sjajnom kvotom 1.98.

Generalno, smatramo da nas na Bentegodiju očekuje veoma efikasan susret, pošto Verona zaista nema šta da izgubi, dok puleni Tijaga Mote u gradu ljubavi dolaze po sva tri boda, pa je to još jedan od razloga zbog čega vam preporučujemo da se fokusirate na igru 3+, uz kvotu 2.15 u Mozzartu.

Za kraj, Juventus je puno dobio angažovanjem Tijaga Mote, a upravo ovaj čovek je bio najzaslužniji za prošlosezonski plasman Bolonje u Ligu šampiona, što je nešto što je malo ko mogao da pretpostavi. U prvom duelu protiv Koma smo videli da Juve igra totalno drugačije u odnosu na prošlu sezonu, i očekujemo da se serija pobeda nastavi i na veoma teškom gostovanju kod Verone, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.