TIP DANA: Galatasaraj – Jang Bojs: Galati visi plasman u Ligu šampiona!

Utorak nam donosi nekoliko veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a osim vanrednog kola španske La Lige, ali i italijanske Serije B, utisak je da će u centru pažnje biti revanš mečevi plej-ofa kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona.
Za vas smo ovog puta analizirali meč između Galatasaraja i Jang Bojsa, uz konstataciju da je u prvom duelu koji je pre šest dana odigran u Bernu, švajcarski predstavnik slavio sa 3:2. Sigurno je da tim iz Istanbula očekuje veoma težak zadatak, ali i Jang Bojs očekuje isto tako paklena atmosfera, pa je sva prilika da ćemo prisustvovati jednom vrhunskom meču.
Početak susreta između Galatasaraja i Jang Bojsa je zakazan za 21h, kada će između ostalog početi i preostala dva meča plej-ofa.

Galatasaraj: Niko ni ne razmišlja o neuspehu u kvalifikacijama!

Sigurno da je primarni cilj Galate za ovaj deo sezone plasman u Ligu šampiona, a svakako da je generalni cilj, novi naslov prvaka Turske.
Prošle sezone smo prisustvovali jednoj nestvarnoj borbi između Galatasaraja i Fenerbahčea, a na kraju je Galata imala tri boda viška u odnosu na svog najljućeg rivala. Nije to bio jedini udarac koji je tim iz Istanbula zadao svom rivalu, pošto je tokom leta aktuelni šampion Turske upravo iz Fenera doveo Bačuaija, i to za nula evra, a da je to sjajna akvizicija pokazuje i podatak da je reprezentativac Belgije do sada postigao čak tri gola.
Generalno, ova sezona nije na najbolji mogući način krenula po turskog velikana, pošto je ova ekipa doživela katastrofalan poraz u finalu Superkupa, i to od Bešiktaša, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 5:0. I na startu turskog prvenstva je tim iz Istanbula imao dosta problema, pa je na svom terenu aktuelni šampion ove zemlje savladao ekipu Hatajspora, iako je domaćin sve do 80. minuta gubio sa 0:1, a onda su na scenu stupili Ikardi koji je postigao pogodak sa bele tačke, a potom i pomenuti Bačuaji koji je u devedesetom minutu doneo pobedu Galati.
U drugom kolu su izabranici Okana Buruka slavili na veoma teškom gostovanju kod Konjaspora, a taj susret je završen pobedom gostiju od 1:2, uz konstataciju da je domaća ekipa pružila veoma dobar otpor favorizovanom timu iz Istanbula, ali je nedostajalo malo koncentracije u realizaciji.
Ako se osvrnemo na trenutnu tabelu turskog šampionata, o kojoj je ruku na srce još veoma rano pričati, ternutno se Galatasaraj nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz šest osvojenih bodova, ali uz podatak da je ova ekipa preskočila prošlo kolo prvenstva, zbog obaveza u Ligi šampiona.
Kada smo se već dotakli najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ovaj tim je u prvom meču plej-ofa doživeo poraz na gostovanju kod Jang Bojsa, kada je bilo 3:2, a kada se sve sabere i oduzme utisak je čak da turski predstavnik može da bude i zadovoljan sa ovim rezultatom.
Naime, Jang Bojs je vodio sa 2:0 na poluvremenu, ali treba reći da su i tada gosti propustili nekoliko veoma zrelih prilika za postizanje pogotka. Ipak, u drugom delu igre je Galata iskoristila svoje šanse, poravnala na 2:2, međutim, Bardakči je jednom nesmotrenom reakcijom dobio drugi žuti karton, napravio penal, koji je u pogodak pretvorio Ugrinić za konačnih 3:2, ali napominjemo, deluje da kako su se stvari odvijale na ovom duelu u Bernu, Galata je još dobro i prošla.
Okan Buruk za ovaj revanš meč u Istanbulu neće moći da računa na pomenutog Bardakčija, ali i na Sančeza, što će svakako biti veliki hendiket za turskog predstavnika.

Jang Bojs: Mogu li ‘mladi momci’ da odole moćnoj Galati?

Jang Bojs spada u red najtrofejnijih švajcarskih klubova, i to pošto je ova ekipa do sada čak sedamnaest puta osvajala šampionsku titulu u Švajcarskoj, a svakako da je to bio slučaj i prošle sezone, kada je ova ekipa na kraju došla do naslova prvaka uz dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lugano, pa dolazimo do zaključka da se pitanje naslova prvaka niti jednog trenutka nije ni dovelo u pitanje.
Naravno, moramo pomenuti i da je Jang Bojs do sada osam puta dolazio do trofeja u švajcarskom Kupu, a od evropskih dostignuća moramo pomenuti polufinale Lige šampiona, i to 1959. godine, kada je ova ekipa eliminisana od francuskog Remsa.
Pomenuli smo već da je Jang Bojs prošle sezone bez većih problema stigao do naslova prvaka Švajcarske, međutim, malo ko je mogao da pretpostavi da će jedan od najtrofejnijih klubova ove zemlje imati ovakvih problema na startu novog izdanja Superlige. Naime, u ovom trenutku se aktuelni šampion nalazi na katastrofalnom poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda, a poražavajuće zvuči podatak da ova ekipa ni nakon pet odigranih kola ne zna za trijumf.
Do sada su puleni Patrika Rahmana doživeli čak tri poraza, i to u prva tri kola, da bi nakon toga aktuelni šampion ove zemlje vezao dva remija, i donekle malo poboljšao utisak, koji je i dalje generalno jako loš.
U poslednjem meču koji je ova ekipa odigrala u elitnom rangu švajcarskog fudbala, a bilo je to pre skoro 20 dana, ovaj tim je remizirao na gostovanju kod Iverdona, kada je bilo 2:2, uz opšti utisak da je Jang Bojs bio bolji rival na tom duelu.
Ono što je svakako dobro je da je nakon toga ova ekipa u švajcarskom Kupu demolirala malo poznati Princ-Nendaz, i to sa neverovatnih 10:0. Očigledno je to puno značilo pulenima trenera Rahmana na samopouzdanju, pa otuda i ne čudi sjajna partija u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona protiv Galatasaraja, koji je savladan sa 3:2.
Svakako, ostaje žal, pošto je švajcarski predstavnik u jednom trenutku imao i dva gola prednosti, međutim, sigurno je da nije bilo ni realno da verovatno i glavni favorit u kvalifikacijama za elitno klupsko takmičenje ne postigne niti jedan pogodak u Bernu.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener gostiju ovog puta neće moći da računa na Janka i Kontea, dok je Lakomi pod znakom pitanja.

Naš predlog

Uprava Galatasaraja je pravila tim ne samo za plasman u elitno klupsko takmičenje, već i da se u njemu napravi iskorak i konačno dođe do plasmana u narednu rundu. Jang Bojs je odigrao veoma dobro u prvo meču, međutim, ne treba zaboraviti koliko problema ova ekipa ima u švajcarskom šampionatu.
Kada se podvuče crta, smatramo da je Galata veliki favorit u ovom revanšu pred svojim navijačima, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.37
.

Mišljenja smo pored toga da će turski predstavnik od prvog minuta susreta krenuti ofanzivno kako bi što pre stigao do prednosti, a samim tim olakšao sebi posao u nastavku meča, pa vam hrabro predlažemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.88.

Za kraj, turskom predstavnik je potrebna pobeda od dva gola razlike kako ne bi došao do produžetaka, i možda i najrealnija igra kada je u pitanju ovaj susret u Istanbulu je da će domaći tim postići dva ili više pogotka, pa vam preporučujemo da se fokusirate na igru D2+, a sve to uz kvotu 1.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.