MEČ DANA: Crvena zvezda – Bode: Polarna svetlost kao Zvezdin svetionik ka Ligi šampiona!

U sredu su na programu preostala četiri meča plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, koja se od ove sezone igra po nešto izmenjenom principu, a za vas smo ovog puta naravno analizirali duel između Crvene zvezde i norveškog Bodea, koji je zakazan za 21:00.
U prvom duelu između ova dva tima je norveški predstavnik slavio sa 2:1, i to potpuno zasluženo, a generalni utisak je da srpski šampion može donekle da bude zadovoljan sa rezultatom, ali je igra makar u prvih sat vremena bila na veoma slabom nivou, svakako nedovoljnom za plasman u Ligu šampiona.
Generalno, domaćin će na ovom duelu imati veliku pomoć svojih navijača koji će sasvim sigurno do poslednjeg mesta ispuniti najveći srpski stadion, a na sve to Bode igra nešto slabije u gostima u evropskim takmičenjima, pa se vrlo lako može dogoditi da Vladan Milojević po treći put sa crveno-belima izbori plasman u Ligu šampiona, što naravno i jeste primarni cilj za ovaj deo sezone.

Crvena zvezda: Može li Zvezda do Lige šampiona?

Crveno-beli godinama unazad dominiraju srpskim fudbalom, a prošle sezone smo najtrofejniji srpski klub posle nekoliko godina pauze gledali i u Ligi šampiona.
Generalno, ova ekipa nije ostavila nimalo loš utisak iako je grupnu fazu završila na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, do kog je ovaj klub došao na svom stadionu protiv Jang Bojsa, kada je bilo 2:2. Međutim, u prvom delu prošle sezone Zvezda je imala ogromnih problema u srpskom šampionatu, a šlag na tortu bio je poraz od Partizana u poslednjem kolu pred zimsku pauzu, nakon čega je Barak Bahar napustio Zvezdu.
Na njegovo mesto je seo Vladan Milojević koji je pre toga uspeo ovu ekipu da uvede u Ligu Evrope, ali i dva puta u Ligu šampiona, i osvoji dve titule, uz napomenu da je u trenutku kada je otišao iz kluba, pred zimsku pauzu, Crvena zvezda imala čak jedanaest bodova viška u odnosu na svoje najbliže pratioce, pa je pedantni stručnjak u velikoj meri zaslužan i za treću šampionsku titulu.
Ovog puta je zadatak bio veoma težak, pošto je Milojević morao da juri prednost Partizana, ali vrlo brzo je Zvezda izbila na prvo mesto, a na kraju čak imala i neverovatnih osamnaest bodova viška u odnosu na crno-bele, koji su podsećamo vas na zimsku pauzu otišli sa bodom viška.
Sve to je ovom klubu donelo plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, gde je protivnik bio Bode, koji godinama unazad igra na veoma visokom nivou.
U prvom duelu koji je pre nešto više od nedelju dana odigran u Norveškoj, Bode je odigrao jedan dosta dobar meč i zasluženo slavio sa 2:1, a Crvena zvezda sve do dvadesetak minuta pred istek regularnog toka praktično da nije postojala na terenu, pa je generalni utisak da srpski šampion i te kako može da bude zadovoljan sa rezultatom iz Norveške, uz konstataciju da je domaća ekipa mogla da zabeleži daleko ubedljiviji trijumf. Ipak, ostalo je još devedeset minuta u Beogradu, gde Bode očekuje pun stadion, a poznato je da ova ekipa ne igra toliko dobro na strani, kao što je to slučaj na domaćem terenu gde norveški predstavnik zaista retko gubi.
Ako se osvrnemo na letnji prelazni rok, Zvezda je dovela nekoliko sjajnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Drkušiča, Elšnika, Seola i Duartea, međutim, sigurno da će biti potrebno vreme da se novajlije uklope.
Inače, trenutno na tržištu vlada veliko interesovanje za Hvanga i Đigu i sigurno je da će biti veoma teško da se ova dva fudbalera zadrže, a u međuvremenu je klub odlučio da proda Stojića u Makabi, iako je ovaj fudbaler u ovom prelaznom roku stigao iz TSC-a, što je blago rečeno veoma čudan potez.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja srpskog šampionata, u ovom trenutku se najtrofejniji srpski klub nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji ruku na srce ima i meč manjka u odnosu na crveno-bele.
Naravno, lider na tabeli je zbog obaveza u Ligi šampiona propustio meč za vikend, a u poslednjem duelu koji su odigrali, puleni Vladana Milojevića su bez većih problema slavili na gostovanju kod nimalo naivnog Čukaričkog, a taj meč je završen rezultatom 1:4.
Za kraj, što se kadrovske situacije tiče, veliko je pitanje da li će Vanja Drkušić biti spreman i za ovaj duel, dok se za razliku od prvog duela u Norveškoj Puma oporavio, i sva je prilika da će krilni fudbaler biti u startnoj postavi. Ipak, ono što je najvažnije je da se Omri Glazer oporavio i sjajni izraelski golman će od prvog minuta zauzeti mesto pored stativa.

Bode: Ostaje žal za prvim susretom!

Pomenuli smo već dosta puta u našim analizama da Bode poslednjih godina dominira norveškim fudbalom, i da je ovaj klub u poslednje četiri godine osvojio čak tri naslova prvaka Norveške.
Veoma zanimljivo je da je Bode do svog prvog naslova prvaka ove zemlje stigao 2020. godine, a isto je ova ekipa ponovila i godinu dana kasnije. Do za sada poslednje šampionske titule ovaj klub je došao prošle godine, kada je imao čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bran, pa dolazimo do zaključka da se pitanje naslova prvaka i nije previše dovodilo u pitanje.
Poslednjih sezona je Bode imao veoma zapaženu ulogu i na evropskoj sceni, a pomenućemo samo da je norveški predstavnik 2021. godine u grupnoj fazi Lige konferencija na svom stadionu deklasirao italijansku Romu sa više nego ubedljivih 6:1, uz konstataciju da je u tom trenutku na klupi Rimljana bio Žoze Murinjo.
Uspeo je Bode da odoli Romi i na Olimpiku kada je bilo 2:2, a zanimljivo je da su ova dva kluba odmerila snage i u četvrtfinalu Lige konferencija te sezone. Prvi duel je ponovo pripao norveškoj ekipi, koja je slavila rezultatom 2:1, ali je u revanšu Vučica ipak došla do trijumfa, a kasnije i do trofeja u premijernom izdanju trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Nije Roma bila jedini velikan koji je Bode savladao na svom terenu, već je isto ova ekipa uradila i protiv Seltika, AZ Alkmara, Dinamo Zagreba, Bešiktaša, a poslednja žrtva bila je Crvena zvezda.
Odigrali su puleni trenera Knutsena jednu zaista sjajnu partiju i pravo je čudo kako norveški predstavnik nije slavio sa više od 2:1, mada treba biti realan pa reći da se norveški predstavnik u poslednjih dvadesetak minuta povukao ispred svog gola, kada su crveno-beli mogli čak i do izjednačenja, ali je i Điga jednom spasao verovatno čist pogodak.
Predstoji fudbalerima Bodea paklenih devedeset minuta u revanšu na stadionu “Rajko Mitić”, a otežavajuća stvar za ovu ekipu mogle bi da budu dosta slabije partije na gostujućem terenu, pogotovu u evropskim mečevima. Naravno, ne treba zaboraviti da je pre toga Bode u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u dvomeču bio bolji od poljskog šampiona Jagjelonije, koja je savladana ukupnim rezultatom 5:1. U Poljskoj je norveški tim slavio sa minimalnim trijumfom, dok je u revanšu bilo 4:1, iako je Jagjelonija prva došla do prednosti, što je očigledno samo razljutilo fudbalere domaćeg tima koji su na kraju uspeli da postignu četiri pogotka, a sva je prilika da su mogli i koji više.
Poput srpskog, uveliko u toku je i norveško fudbalsko prvenstvo, a kako sada stvari stoje utisak je da je Bode veoma blizu četvrtom naslovu prvaka Norveške. Naime, u ovom trenutku se izabranici Kjetila Knutsena nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Viking.
U prošlom kolu je lider na tabeli odigrao jedan veoma dobar meč na svom stadionu protiv Sarpsborga, a taj duel je završen rezultatom 6:0, uz konstataciju da je trener Knutsen čak uspeo i da sačuva neke od najvažnijih fudbalera za revanš u Beogradu.
Kao što smo već pomenuli, ovaj tim ne blista na strani, pogotovu u poslednje vreme, pošto je Bode na tri vezana meča u prvenstvu bez trijumfa, a u tom periodu je ovaj tim dva puta remizirao uz jedan poraz.
Za kraj, što se tiče sastava tima, ponovo Knutsen neće moći da računa na Elabdelaluija, Skidea i Vetija, dok su pod znakom pitanja Basi, Žugelj, Mo i Vembangomo.

Naš predlog

Sigurno je da se očekuje juriš crveno-belih od prvog minuta meča, ali je utisak da će i norveški predstavnik imati šta da poruči u ovom revanšu na najvećem srpskom stadionu.
Iako je ulog ogroman, a on je Liga šampiona, neće biti iznenađenje ako na revanšu vidimo dosta pogodaka, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.65.


Kako je norveški predstavnik bio favorit na svom stadionu, sigurno je da su fudbaleri Zvezde favoriti na svom terenu, pa je topla preporuka da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.10.

Kao što je već pomenuto, puleni Vladana Milojevića će pokušati što pre da dođu do prednosti kako bi olakšali sebi posao u nastavku susreta, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1, a sve to uz fantastičnu kvotu 3.30 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.