DERBI DANA: Panatinaikos – Lans: Francuzi u Atini poslom, Lans brani gol prednosti u Grčkoj!

Pomenuli smo već da nam četvrtak donosi zaista neverovatnu ponudu za klađenje, pošto su na programu revanš mečevi plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, ali i za Ligu konferencije, a upravo iz kvalifikacija za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje nam i dolazi derbi dana, pošto će u Atini ekipa Panatinaikosa ugostiti francuski Lans.
U prvom susretu između ova dva tima koji je odigran pre nedelju dana, francuski predstavnik je slavio sa 2:1, uz konstataciju da je Lans više od sedamdeset minuta tog meča igrao sa igračem manje, što Zeleni nisu uspeli da iskoriste.
Revanš duel na Olimpijskom stadionu u Atini je zakazan za 20 časova
.

Panatinaikos: Zelene očekuje pakleno težak posao!

Panatinaikos je prošle sezone propustio da u poslednjem kolu dođe do pozicije broj tri i time olakša sebi posao u kvalifikacijama za evropska takmičenja, a da stvari budu još gore, ponovo je po Panatinaikos bio koban njegov gradski rival Olimpijakos, pošto je taj duel završen rezultatom 2:2, iako su Zeleni u jednom trenutku imali i dva gola prednosti.
Bilo kako bilo tim iz Atine je krenuo od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope gde je bez većih problema eliminisan bugarski Botev. Usledio je dvomeč sa Ajaksom, i tu nažalost grčki predstavnik nije uspeo da prođe dalje, a sve to nakon jedne neverovatne penal serije i četrnaest izvedenih jedanaesteraca. Ruku na srce nema se šta zameriti fudbalerima Panatinaikosa za taj meč protiv Kopljanika, uz konstataciju da je na kraju nedostajalo i malo sreće, a ona je ponekad i neophodna da se eliminišu na papiru kvalitetniji rivali.
Eliminacija iz kvalifikacija za drugo po kvalitetu takmičenje je značila i plej-of za ulazak u Ligu konferencija, gde je Panatinaikos odmerio snage protiv nimalo naivnog Lansa.
U prvom meču je francuski predstavnik slavio sa 2:1, a treba pomenuti da su Zeleni veći deo tog susreta, preciznije sedamdesetak minuta igrali sa igračem više, nakon što je isključen Medina, ali poražavajuće zvuči podatak da je Lans i sa igračem manje uspeo da postigne pogodak. Ipak, Joanidis je sredinom drugog dela igre smanjio na 2:1, što je i te kako aktivan rezultat pred revanš na Olimpijskom stadionu u Atini koji bi po poslednjim informacijama mogao da bude dobro popunjen.
Inače, primarni cilj Atinjana pred početak sezone i jeste bio direktan plasman u neko od evropskih takmičenja, ali svakako da to neće biti nimalo lak zadatak pošto je protivnik Lans, koji i na startu ove sezone igra veoma dobro.
Inače, pre nekoliko sedmica je započeo grčki šampionat, a u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na osmom mestu na tabeli uz tri osvojena boda, što znači da je Panatinaikos do sada ostvario jedan trijumf i doživeo jedan poraz, i to u prvom kolu na domaćem terenu protiv Asterasa, kada je mimo svih očekivanja bilo 0:1.
Nešto bolji utisak je Panata ostavila u prošlom kolu kada je na svom stadionu savladala Levadijakos sa minimalnim rezultatom, uz podatak da je domaćin jedini pogodak postigao u šestom minutu sudijske nadoknade, uz konstataciju da je taj gol postigao Šporar.
Dakle, evidentno je da Zelenima ne cvetaju ruže u poslednje vreme, i sigurno je da je ovo meč sezone, pošto bi novo neigranje u evropskim takmičenjima bio veliki udarac za ovu ekipu, pre svega finansijski.

Lans: Fantastične partije na startu nove sezone!

Poslednjih godina Lans igra na veoma visokom nivou, pa je tako ovaj klub postao redovan učesnik evropskih takmičenja. Pamtimo sigurno svi pretprošlu sezonu, koju je Lans mimo svih očekivanja završio na drugom mestu na tabeli, što je ovom klubu automatski donelo i dugo čekani plasman u Ligu šampiona.
Tamo francuski predstavnik nije ostavio nimalo loš utisak, pošto je u jednoj veoma jakoj konkurenciji gde su bili još timovi poput Arsenala, Sevilje i PSV-a došao do trećeg mesta na tabeli i nastavka takmičenja u Ligi Evrope, gde je ruku na srce Lans ekspresno eliminisan od Frajburga. Što se tiče Lige 1, prošlu sezonu je nekadašnji šampion Francuske završio na sedmom mestu na tabeli, što je ovoj ekipi donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Tokom leta je ovaj tim ponovo morao da se odrekne nekoliko svojih najboljih fudbalera, što je bio slučaj i sezonu pre toga, a glavna promena se desila na klupi, pošto je novi trener Lansa postao Vil Stil, koji sugurno u ovom trenutku slovi za jednog od najtalentovanijih trenera današnjice.
Ako se po jutru dan poznaje, deluje da bi ovo mogla da bude još jedna veoma uspešna sezona za Lans, pošto u uvodna dva kola novog izdanja Lige 1 ova ekipa ima isto toliko trijumfa.
U prvom kolu su puleni Vil Stila slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Anžea, i to sa minimalnim rezultatom, da bi u drugom kolu elitnog izdanja francuskog fudbala ovaj tim slavio na svom stadionu protiv Bresta, koji je prošle sezone igrao sjajno o čemu svedoči i izboren plasman u Ligu šampiona.
Taj duel je završen pobedom domaće ekipe od 2:0, a ponovo je Lans meč završio sa igračem manje pošto je isključen Mačado, ali se na sreću to isključenje dogodilo u samom finišu susreta, pa nije preterano uticalo na krajnji rezultat. Trenutno je ovaj klub stacioniran na četvrtom mestu na tabeli sa maksimalnim brojem bodova, ali je svakako o tabeli još uvek rano govoriti, pošto je prošlo tek dva kola.
Nažalost, u međuvremenu je Lans ostao bez Kevina Dansa koji je dogovorio sve sa italijanskom Romom, i svakako da će to biti ogroman hendikep za zadnju liniju francuske ekipe, pogotovu što je Danso poslednje dve sezone bio jedan od najboljih fudbalera Lansa. Podsećamo vas, ovaj klub je tokom leta ostao i bez Eli Vahija, koji je prešao u Marsej, na čijem transferu je ova ekipa zaradila 25 miliona evra, što je ruku na srce za pet miliona evra manje nego što je prošlog leta dato Monpeljeu za njegovu slobodu.
Za kraj, pored Medine, Vil Stil za ovaj revanš meč plej-ofa Lige konferencija neće moći da računa ni na Samega, Kaboa, Spiringsa i El Anauija.

Naš predlog

Pre svega, radi se o jednom veoma teškom duelu za prognoziranje i sigurno je da i jedni i drugi imaju šansu da se nađu u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, uz konstataciju da je Lans trenutno znatno bliži tome.
Iako je ulog ogroman, sva je prilika da nas očekuje jedan duel sa dosta golova, pošto Panatinaikos od prvog minuta mora da krene na sve ili ništa, a poznato je da je Lans veoma opasan iz kontranapada, pa vam pre svega savetujemo da se fokusirate na igru GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.63
.

Generalno, Panatinaikos nije uspeo da u Francuskoj iskoristi prednost igrača više, a kada su snage na terenu ravnopravne, mišljenja smo da grčki predstavnik teško može da ugrozi Lans, koji na početku sezone igra na veoma visokom nivou, bez obzira što je ova ekipa u međuvremenu ostala bez nekoliko izuzetno bitnih fudbalera. Mišljenja smo da Lans neće doživeti poraz ni na ovom revanšu, pa vam predlažemo da se oprobate sa duplom šansom X2, uz kvotu 1.41 u Mozzartu.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, na Olimpijskom stadionu u Atini nas očekuje jedan efikasan meč, pa vam predlažemo da vaš fokus usmerite ka igri 3+, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.80, a deluje da je upravo ovo i idealna prognoza za ovaj susret između grčkog i francuskog predstavnika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.