MEČ DANA: Lion – Strazbur: Lavovi pred svojim navijačima jure prve bodove u sezoni!

Lion će u okviru 3. kola Lige 1 dočekati ekipu Strazbura, jureći tako svoje prve bodove u novoj sezoni. Gosti su još uvijek neporaženi na uvodna dva meča, međutim Lion kao domaćin ulazi u ovaj meč. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Lion: Novi poraz bi već upalio alarme!

Lion je sezonu počeo gotovo identično prethodnoj. Sjetite se samo kako se Olimpik borio za opstanak sve do januara, a tek je onda dovođenjem kvalitetnih pojačanja oživio i došao do gornje polovine tabele. Sada ima dva poraza i gol-razliku 0:5, a pod hitno mora da pokaže bar nešto i ugrabi prve bodove.
Monako je u utakmici drugog kola Francuske Lige 1 pobjedio na gostovanju Lionu 2:0 (0:0), a najljepši momenat na utakmici priredio je tinejžer Kneževa. Ben Segir je primio loptu na oko 15 metara od gola Olimpika i između trojice igrača Liona našao prostor kroz koji ju je protnuo pored nemoćnih defanzivaca i brazilskog golmana Lukasa Perija. Nemanja Matić je za razliku od prve utakmice i ubjedljivog poraza od Rena, izostavljen iz startnih 11, ali je šansu dobio u poslednjih petnaestak minuta.
Kako je Lion ovog ljeta već potrošio nevjerovatnih 134.290.000 evra na pojačanja – najskuplje je Musa Nijakate iz Notingem Foresta, plaćen 31.900.000 – neko je morao da ode. Krenulo je sa O’Brajenom, nije lako, ali nije ni nemoguće. Da investiranje u jednog igrača naplatiš čak 20 puta većom zaradom. A baš je to lionski Olimpik uradio sa Džekom O’Brajenom, koji je prešao u Everton za 20 miliona.
Lion je doveo i Ernesa Nuamu (Molenbek/28.500.000 evra), Orela Mangalu (Notingem Forest/23.400.000), Žorža Mikautadzea (Mec/18.500.000), Saida Benrahmu (Vest Hem/14.400.000), Abnera (Betis/8.000.000), Mamu Baldea (Troa/6.000.000) i Duje Ćaletu Cara (Sautempton/3.590.000).
Sada je pred timom iz Marseja ogroman izazov i pritisak da pred svojim navijačima osvoje bodove protiv poletne i mlade ekipe Strazbura, koja će sigurno doći željna dokazivanja.

Strazbur: Dosta talentovanih igrača!

Ljubitelji fudbala generalno ne gledaju blagonaklono prema filijalama velikih klubova, ali bi ova Čelsijeva iz Strazbura mogla da dobije brojne poklonike. A kako i ne bi kad se radi o pravom fudbalskom vrtiću. Ne računajući golmana Karl Johana Johansona (34 godine) nijedan drugi igrač iz startne postave ekipe Lijama Roseniora nije imao više od 21 godine. To golobradim momcima iz Strazbura nije smetalo da nadigraju Ren na svom terenu i upišu prvu pobedu u Ligi jedan u 2. kolu.
Mlade momke iz Strazbura ispratila je i sreća, a posebno kada je trebalo da zatvore utakmicu. Tada je nakon centaršuta Dilana Bakve sa desne strane loptu zakačio Kris Vu i poslao je iza leđa nemoćnog Stiva Mandande.
Domaći su prvi pogodak postigli posle prekida i velike gužve u kaznenom prostoru gostiju, u kojoj se najbolje snašao Andrej Santos i u 23. minutu pogodio mrežu Rena. Drugi pogodak je stigao posle skraćenog kornera sa lijeve strane u 48. minut. Nakon loše reakcije tragiča Vua, lopta se odbila pravo pred noge Emauela Emege, koji je iz prve opalio po njoj i savladao još jednom nemoćnog veterana na gostujućem golu.
Ren je sve vrijeme napadao, ali ga je sreća pogledala samo u 58. minutu, kada je posle gužve u domaćem kaznenom prostoru put ka Jonsonovoj mreži pronašao Ludovik Blas.
Koliko je Roseniorov tim mlad pokazali su igrači koji su ulazili u drugom poluvremenu, od kojih je najstariji bio defanzivac Marvin Senaja sa 23 godine.
Treba napomenuti da je Strazbur u prvom kolu remizirao na gostovanju protiv ekipe Monpeljea (1:1), pa su sada u odabranom društvu timova koji nisu poraženi nakon dvije odigrane utakmice.
Srpski reprezentativac Đorđe Petrović je promovisan u novog golmana ove ekipe, predstavljajući tako ozbiljno pojačanje za ovu sezonu.

Naš prijedlog:

Lion kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.75 u SuperBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 4.90, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.60.

Očekujemo dosta zanimljiv meč sa velikim brojem pogodaka, pošto je sigurno da i jedni i drugi žele bodove sa ove utakmice. Lion će morati zaigrati ofanzivnije i shodno tome preporučujemo igru 3+ po kvoti 1.78 u SuperBet kladionici. Lion još uvijek nije upisao bodove u novoj sezoni i krajnje je vrijeme da se to i desi, igraju na domaćem terenu i prosto mislimo da ovaj meč neće izgubiti. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom 1X&2-5 po kvoti 1.68, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1&GG po kvoti 3.40 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.