MEČ DANA: Vest Hem – Mančester Siti: Građani stižu u London po nova 3 boda!

Vest Hem će u okviru 3. kola Premijer lige dočekati aktuelnog šampiona Mančester Siti. Domaći sastav je u prethodnom kolu ostvario prvi trijumf u novoj sezoni savladavši Kristal Palas (0:2), dok su Građani maksimalni sa 2 trijumfa iz prva 2 meča. Utakmica je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Vest Hem: Lopetegijeva era je otpočela!

Ima Lopetegi na šahovskoj tabli toliko kvaliteta da svoj često uspavljujući posijed lopte, može da ubrza, oživi, učini rizičnijim, ali i daleko isplativijim. Jer bez rizika, nema ni profita. Dakle, umjesto prevelikog razmišljanja i davljenja lopte, navijači Vest Hema žele da vide, ako ne mat u tri poteza, onda bar hrabriju, bržu, direktniju igru od one svojstvene čovjeku koji je sa Seviljom osvojio Ligu Evrope 2020. godine.
U prvom kolu su na domaćem terenu poraženi od Aston Vile na domaćem terenu rezultatom 1:2, da bi potom u prethodnom kolu trijumfovali na gostovanju protiv Kristal Palasa rezultatom 0:2 – upisavši prve bodove u novoj sezoni.
Prije tri dana Vest Hem je uspio da se plasira u šesnaestinu finala EFL kupa savladavši Bormut na domaćem terenu reuzltatom 1:0.
Vord Prauz je bio nezamjenljiv u prošloj sezoni kod Dejvida Mojesa kojem ga je klub doveo za 34.800.000 evra, ali je kod Đulena Lopetegija potpuno izgubio mjesto u timu. Na startu Premijer lige odigrao je svega 16 minuta i 29-godišnjem vezisti je postalo jasno da ga u istočnom Londonu ne čeka bitna uloga. Nju je Lopetegi povjerio svom ljetnjem pojačanju Gvidu Rodrigesu, a među Čekićare kao pozajmljeni igrač Pari Sen Žeremena stiže Španac Karlos Soler. Lopoetgi očigledno želi da konce igre na sredini terena konce vuku momci koji pričaju na njegovom maternjem jeziku, a Vest Hem će, ukoliko bude zadovoljan viđenim, moći da kupi Solera za 20.000.000 evra.
U poslednja 4 susreta Vest Hem nije uspio da osvoji bodove protiv Sitija, primajući na tim susretima minimum po 2 gola.

Mančester Siti: Biće veliki izazov odbraniti titulu!

Za Građane će osim ponovnog rudarenja za motivacijom, ovo biti godina strahovanja od presude povodom suđenja za 115 optužbi vezanih za kršenja pravila o finansijskoj održivosti i profitu, koja bi mogla da bude izrečena već početkom 2025. godine. Biće ovo sezona bojazni od odlaska čovjeka koji je od Sitija napravio engleskog velikana, čovjeka kojeg ugovor za Etihad veže baš do kraja 2025. Mada je Pep nagovještavao da bi mogao tintom da ispiše svoje ime na novom sporazumu o saradnji.
A za sve to vrijeme, konkurencija će nadirati. Arsenal je, posljednje dvije, a naročito u prošloj sezoni pokazao da Siti i te kako može da krvari, a engleski velikani sigurno osjećaju da je ovo prilika, ako ne da sami preuzmu, onda makar da skinu višestrukog šampiona sa trona.
Smiren je bio Pep Gvardiola na konferenciji za medije pred duel sa Ipsvičom, odbacivši mogućnost da se među njegove igrače uvuče nervoza u narednom periodu, a da je bio u pravu, ekipa je pokazala na terenu. Povratnik u Premijer ligu pregažen je sa 3:1, iako je prvi stigao do gola.
Irac mađarskog porijekla, Semi Smodiš, je iz kontranapada u 7. minutu razgalio navijače Ipsviča i dao im da maštaju o senzacionalnom podvigu, ali brzo su im domaćini takvo razmišljanje izbili iz glave. Sa tri gola za četiri minuta Siti je vratio kontrolu nad utakmicom i potom je rutinski priveo kraju, uz još jedan gol trostrukog strijelca Erlinga Halanda u finišu meča. Tek su odigrana dva kola, a Norvežann već ima četiri pogotka kraj svog imena.
Gvardiolina mašinerija od starta igra po očekivanjima. Prvo je savladan Čelsi sa 2:1, pa sada Ipsvič u meču u kom je ekipa igrala na možda i 50 odsto snage. Ponovo su Građani prvi kandidat za titulu, a ne treba zaboraviti da su iznenada dobili i veliko pojačanje, pošto se iz Barselone vratio jedan od Pepovih ljubimaca, Ilkaj Gundogan. Iako je samo dan ranije stigao, Njemac se našao u protokolu za današnji duel, a u 71. minutu i zaigrao umjesto Dokua.
Nije netačna ona da sistem koji kvalitetno funkcioniše ne treba mjenjati, ali nije pogrešna ni ona da je valjano osviježiti ga, utegnuti, uglancati. A Građani ovog ljeta to baš i nisu uradili. Na Etihad je stigao samo lakonogi Brazilac Savinjo koji je čuda pravio u dresu Đirone, ali Premijer liga je potpuno novi izazov u kojem tinejdž-novajlije umiju da zastanu. Pritom, Siti je prodao Hulijana Alvaresa Atletiko Madridu i pitanje je kakvu će zamjenu dovesti. Neće to nužno biti napadač. Sam Gvardiola je rekao da bi mogao da stigne centralni, ofanzivni vezista, ili krilo koje može i špic napada.

Naš prijedlog:

Siti kao veliki favorit stiže u London, a kvota na trijumf gostiju iznosi 1.40 u MozzartBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 7.75, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 5.00.

Treba očekivati jedan zanimljiv meč između dvije kvalitetne ekipe, a daleko od toga da će Sitiju biti lako da slavi na ovom gostovanju. Prije svega predlažemo da pokušate sa igrom GG po kvoti 1.67 u MozzartBet kladionici. Takođe mišljenja smo da bi izabranici Pepa Gvardiole mogli imati nešto teži posao u prvom poluvremenu, pa predlažemo i igru PIK X po kvoti 1.81, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo prelaz X-2 po kvoti 4.25 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.