Meč dana tenis: Janik Siner – Danil Medvedev: Sudar trenutno dva najveća favorita za pehar već u četvrtfinalu!

Žrijeb je htio da se Janik Siner i Danil Medvedev na turniru u US openu sastanu već u četvrtfinalu, iako slove za najveće favorite za osvajašnje šampionskog trofeja. Oba tenisera su bez mnogo muke i sa samo jednim izgubljenim setom izborili četvrtfinale ovogodišnjeg turnira. Utakmica sigurno neće početi prije 20 časova.

Janik Siner: Autoritativno gazi ka tituli!

Krupnim koracima gazi Janik Siner ka tituli na US openu! Italijanski teniser i prvi reket svijeta je lakše od očekivanog savladao domaćeg takmičara Tomija Pola sa 7:6(3), 7:6(5), 6:1 i tako se plasirao u četvrtfinale njujorškog grend slema gdje ga čeka najveći ispit do sada u vidu Danila Medvedeva.
Mnogi su, a pogotovo američka publika, očekivali da Pol barem na teže muke stavi najboljeg na rang listi, međutim sem dva taj brejka, nije imao momak iz Nju Džersija umješnosti da ozbiljnije zaprijeti Sineru.
Najviše šansi je imao u prvom setu u kojem je napravio rani brejk i vodio sa 4:2, međutim uspio je Janik da u pravi čas uzvrati i dođe do taj brejk u kojem je imao više smirenosti.
Drugi set je prošao bez brejkova, a ponovo je u odlučujućem periodu, Italijan bio bolji, što je naposlijetku potpuno slomilo otpor Pola koji u trećem setu gubi sve konce i praktično se predaje.
Siner je do mjesta među najboljih osam došao prilično lako, međutim sada ga čeka megdan sa osvajačem iz 2021. godine kojem je na ovogodišnjem turniru set uzeo samo Dušan Lajović i to u prvom kolu. Od tada je bivao sve ubjedljiviji, a u osmini finala je izgubio samo četiri gema.
U međusobnim duelima je Siner bio dosta uspiješniji, međutim poslednji, odigran u četvrtfinalu ovogodišnjeg Vimbldona je posle pet odigranih setova otišao na stranu Medvedeva.

Danil Medvedev: Najopasniji je u Njujorku!

Danila Medvedeva godinama već krasi epitet specijaliste za beton. I možda je na grend slemovima u Parizu i Londonu kroz karijeru umio da se bruka i režira razočaranja, ali od 2019. do danas, na US openu je jedan od konstantnijih tenisera današnjice. U borbi za četvrtfinale, kao brzi voz Medvedev je protutnjao i pregazio Portugalca Nuna Boržesa dozvolivši mu samo četiri gema – 3:0 (6:0. 6:1, 6:3).
Ekspresnom pobjedom za svega 108 minuta igre, ruski teniser se naoštrio za ono što ga čeka u četvrtfinalu. Okršaj sa liderom ATP liste Janikom Sinerom, pa će u trenutnim okolnostima bez Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa ovo biti finale prije finala.
U jednom od mečeva karijere Boržes je sve do trećeg seta praktično statirao. U prva dva perioda igre osvojio je samo jedan gem, ali je i pored poraza uspio da se prvi put u karijeri nađe među najboljih 30 igrača planete. Postao je drugi Portugalac u istoriji koji se domogao Top 30 društva. Prije njega to je 2016. godine, 28. mestom na ATP listi učinio Žoao Souza.
Častio je Boržes Medvedeva sa gotovo 50 neiznuđenih grešaka, ali uprkos tome, novom, odličnom izvedbom Rus je pokazao da je i ove, kao i prošle sezone kada je izgubio finale od Novaka, spreman za najveće izazove. Za svega 58 minuta osvojio je prva dva seta, a na nešto jači otpor Portugalca naišao je u trećem periodu igre kada se dogodila jedna bizarna situacija. Požarni alarm se oglasio u zgradi gdje se nalaze ljudi koji rukovode hok-aj sistemom. Meč je nakratko prekinut, ali nije usporio Medvedeva na putu ka trijumfu.
Medvedev je na poslednjih pet nastupa na US openu, četiri puta dolazio najmanje do polufinala, a u tri navrata se borio za pehar koji je osvojio 2021. sprečivši Novaka Đokovića da osvoji kalendarski grend slem.

Naš prijedlog:

Siner kao favorit ulazi u ovaj duel, a kvota na trijumf Italijana iznosi 1.40 u MozzartBet kladionici. Trijumf Medvedeva plaća se kvotom 2.90.

Siner je sa razlogom favorit u ovom meču ali smo ipak mišljenja da će Danil pružiti dobar otpor. Poznato je da voli da igra na US openu i mišljenja smo da će ovo biti duel sa velikim brojem gemova. Naš prijedlog je igra UG+ (granica 39.5) po kvoti 2.00 u MozzartBet kladionici. Takođe smo mišljenja da će Siner osvojiti više od 19 gemova na ovom meču, pa predlažemo igru D-UG+ (granica 19.5) po kvoti 1.70. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom “Ukupno setova na meču – 5” po kvoti 3.45 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.