TIP DANA: Slovenija – Austrija: Sudar dva najprijatnija iznenađenja na Euru na startu Lige nacija!

Slovenija će u okviru 1. kola grupne faze Lige nacija grupe B dočekati ekipu Austrije. I jedni i drugi su ostavili sjajan utisak na Evropskom prvenstvu, a takmičenje su okončali u osmini finala. Utakmica u Ljubljani je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Slovenija: Mogu biti konkurentni u ovoj grupi!

Uspijela je Slovenija na krilima besprijekorne defanzive da izbori plasman u osminu finala, a potom i da Portugaliju natjera da strijepi sve do penal ruleta, te je sa pravom ponijela epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja turnira. Izabranici Matjaža Keka stigli su do predvorja četvrtfinala bez pobjede (ali i poraza), međutim sjajni Diogo Kosta im je okončao san besprekornim učinkom prilikom jedanaesteraca.
Sumirajući čitav put Slovenije, među igračima koji se nameću u prvi plan je upravo Vanja Drkušić, štoper koji je uspio da praktično u potpunosti neutrališe Rasmusa Hejlunda, Aleksandra Mitrovića, Harija Kejna i Kristijana Ronalda. Novi defanzivac Zvezde i bivši defanzivac Sočija uspio je prijetnje trojice napadača koji spadaju u sam krem okončanog prvenstva, ali i svjetskog fudbala generalno, sveo na minimum, a kao jedina mrlja ostao je jedanaesterac koji je napravio nad prvom zvijezdom Portugalije.
Prethodnog ljeta, Crvena zvezda je učinila sve kako bi realizovala transfer, međutim čvrst stav čelika ruskog kluba i fiksno obeštećenje od 3.000.000 evra ispostavili su se kao nepremostiva prepreka. Sam defanzivac istakao je po završetku tadašnje ljetnje pijace da je bio razočaran činjenicom da nije dobio zeleno svetlo za prelazak u Beograd ili Nant koji je bio konkurent crveno-bijelima za potpis, međutim okolnosti su se značajno promjenile u prethodnih godinu dana.
Pred Slovenijom je sada novi zadatak i to u Ligi nacija u konkurenciji sa reprezentacijama Austrije, Norveške i Kazahstana. Sigurno je da među ovim timovima izabranici Matijaža Keka imaju čemu da se nadaju i upravo će ovaj meč an startu u mnogome trasirati njihov dalji put u ovom takmičenju.

Austrija: Ragnik je preporodio ovaj tim!

Bili su Austrijanci favoriti na papiru protiv Turske u osmini finala i činilo se da izabranici Ralfa Ragnika imaju otvoren put do završnice takmičenja. Međutim u Lajpcigu se tog 2. jula desila mala senzacija i Turska je otišla dalje.
Već u 57. sekundi igre, posle udarca iz ugla primili su Austrijanci, iz lične vizure, najraniji gol još od 1965. godine. I već tada je bilo jasno da će teško srušiti neslavnu tradiciju koja kaže da nisu dobili meč nokaut faze velikih takmičenja od Svjetskog prvenstva u Švajcarskoj 1954. godine. Nesnađenost Baumgartnera i Poša, kao i golmana Penca, pred gol linijom iskoristio je Demiral da zakuca loptu u mrežu.
Većim dijelom prvog poluvremena Turska je bila agilnija, češće jurišala agresivno ka golu rivala, ali to nije uspijevala da unovči kroz veći broj prijetnji (svega tri udarca u prvom dijelu). Mada ni Austrijanci uz Baumgartnerovu lošu reakciju pred gol linijom Turske i volej u smiraj prvog dijela, nisu bili pretjerano opasni i nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola za 45 minuta.
Posebno su te večeri razočarani navijači Austrije ispirati usta imenom Marko i prezimenom Arnautović. Čovjek sa kapitenskom trakom na ruci te večeri je u Lajpcigu bio jedan od najslabijih pojedinaca na terenu. Nedovoljne brze reakcije, sa ili bez lopte u nogama, morao je da kompenzuje, zamaskira pogotkom u 51. minutu. Poš mu je podvalio loptu, napadač Intera gađao ušao u zicer situaciju, ali loptom nije zaobišao Gunoka. Umjesto da tada na semaforu pojavi jedinica i kraj imena Austrije, nepunih desetak minuta kasnije, Rangnikova ekipa još jednom je nastradala – iz kornera. Ovoga puta još čistije, bez ikakvog otpora. Neometano je kroz vazdušni prostor proletio Demiral i postao tek treći defanzivac u istoriji evropskih prvenstava koji je bio dvostruki strijelac na jednom meču.
Još jednom se potvrdila kao istinita deviza da statistika u fudbalu otkriva sve, a ne govori ništa.
Austrija je imala 21 šut na gol Turske, a izgubila je 2:1 i ispala sa Evropskog prvenstva. Selektor Ralf Rangnik je posle meča pred novinarima uporno ponavljao da ne može da vjeruje da njegov tim ide kući.
Ponosan je selektor Austrije kako je njegov tim izgledao na Evropskom prvenstvu i sada će pokušati da kroz Ligu nacija tim što bolje pripremi za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje Austrijanci nisu odavno igrali.

Naš prijedlog:

Austrija kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 2.20 u PrimoBet kladionici. Trijumf Slovenije plaća se kvotom 3.40, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.30.

Ovde od starta treba očekivati jedan tvrd meč u kom će i jedni i drugi oprezno ući u utakmicu, pa vam shodno tome predlažemo da pokušate sa igrom PIK X po kvoti 1.65 u PrimoBet kladionici. Takođe ne očekujemo veliki broj golova na meču, Slovenija se pokazala kao veoma defanzivno čvrst sastav i mislimo da će utakmicu uvesti u svoj ritam igre. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom 0-2 gola po kvoti 1.85, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom X po kvoti 3.30 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.