MEČ DANA: Irska – Engleska: Sautgejt je prošlost, kreće nova era na Ostrvu!

Irska će u okviru 1. kola grupne faze Lige nacija B grupe dočekati selekciju Engleske. Ove dvije komšijske zemlje koje zajedno čine Ujedinjeno Kraljevstvo su poslednji put zvaničnu takmičarsku utakmicu odigrale davne 1991. godine. Utakmica je na programu od 18 časova na Aviva stadionu u Dablinu.

Irska: Neuspiješan kvalifikacioni ciklus iza njih!

Engleska i Irska imaju dugotrajno rivalstvo, koje seže do anglo-normanske invazije na Irsku, kada su doseljenici počeli kontrolisati Irske poslove, Britanci su kolonizovali Irsko ostrvo i raseljavali lokalno stanovništvo. Nakon Irskog rata za nezavisnost, Britanci su podijelili Irsku na dvije samoupravne države; koja je kasnije postala Sjeverna Irska i Republika Irska. Podjela je izazvala animozitet između Engleske i Republike Irske što se često može vidjeti kada se zemlje sastaju na bilo kom sportskom događaju.
Na startu novog izdanja Lige nacija imamo priliku da gledamo prvu zvaničnu takmičarsku utakmicu između ova dva ljuta rivala i to nakon pune 33 godine, pošto su se u kvalifikacijama poslednji put sastali još 1991 godine.
Poslednji prijateljski duel odigrali su 2020. godine kada je Engleska slavila sa 3:0.
Prethodni kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo selekcija Irske je okončala na razočaravajućem pretposlednjem mjestu, iza Francuske, Holandije i Grčke sa svega 6 osvojenih bodova iz duela sa slabašnim Gibraltarom.
Sada će imati veliki izazov da očuvaju svoj status u B diviziji u konkurenciji sa Grčkom, Engleskom i Finskom.
Heimir Halgrimson je predstavio svoj prvi reprezentativni spisak od 23 igrača za okršaje sa Engleskom i Grčkom u Ligi nacija, a Evan Ferguson i Šejmus Kolman su obojica dobili dozvolu za igranje nakon nedavnih problema sa povredama.
Mlado krilo Lestera Kejsi Mekarter je pozvano, a Kalum Robinson iz Kardifa, Alan Braun iz Sanderlanda i Džejmson Molumbi iz Vest Broma su se vratili u tim. Novi igrač Ipsviča Taun Čiedouz Ogbene i Nathan Kolins iz Brentforda su se takođe vratili.
Golman Gavin Bazunu je odsutan zbog povrede, ali je Liverpoolov Keleher dostupan. Novi igrač Evertona Džejk O'Brien je izbor u odbrani, a još dva nova momka iz Ipsviča, Dara O'Šej i Sejmi Šmodic, takođe su pozvani prema očekivanjima.

Engleska: Novi trener i još uvijek dosta nepoznanica!

Uoči Eura, engleska javnost bila je podjeljena. Na jednom tasu bio je Garet Sautgejt ziheraš koji mora da ide, na drugom Garet Sautgejt koji je podigao ljestvicu engleske reprezentacije i koji treba da ostane. Ovaj drugi stav, uprkos neatraktivnom fudbalu ojačao je nakon što je Garet, uprkos nimalo atraktivnom fudbalu, uveo Gordi Albion u novo finale kontinentalnog takmičenja.
Licitiralo se prije sudara sa Španijom, da li će u slučaju da izgubi još jednu borbu za trofej ostati, provejavalo da će i u tom slučaju voditi Englesku na Mundijal 2026. godine, ali nakon što je Španija surovo stala na put onome što Engleska čeka skoro 60 godina, Sautgejt je sam rekao da je kraj!
Naboralo se čelo Karsliju, privremenom riješenju na klupi Engleske, pošto su mu trojica igrača pred početak nove sezone Lige nacija rekla – ne.
U pitanju su napadačke opcije: Fil Foden, Oli Votkins i Kol Palmer, a sa Ostrva stižu informacije da vršilac dužnosti selektora, posle razlaza sa Geretom Sautgejtom, neće zvati zamjene.
Kako je javljeno, Votkins i Palmer bili u trening centru Gordi albiona, samo da bi stručnom štabu saopštili da su povrijeđeni – otprilike, kao Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović – iako su poput našeg dvojica u Saudiskoj Arabiji bili akteri prvenstvenih mečeva minulog vikenda. Votkis je na gostovanju Aston Vile protiv Lestera asistirao za gol Amaduu Onani, a Palmer namjestio pogodak Nikolasu Džeksonu kad je Čelsi igrao neriješeno sa Kristal Palasom. Palmer je, doduše, u revanšu sa Servetom, vrijednom plasmana u Ligu konferencije, pogoršao stanje zadnje lože i to želi sad da sanira. Šta je sa Voktinsom, valjda samo on zna.
Što se Fodena tiče, posle 45 minuta u drugom poluvremeu početnog premijerligaškog kola na Stamford bridžu više nije bio na terenu, jer je prema vijestima sa Ostrva prehlađen.
Englezi takmičenje u Ligi nacija počinju u Dablinu, pošto će večeras gostovati Republici Irskoj, a tri dana kasnije na Vembliju čekaju Finsku.

Naš prijedlog:

Engleska kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf gostiju iznosi 1.50 u SuperBet kladionici. Trijumf Irske plaća se kvotom 7.00, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.10.

Irci u poslednje vrijeme igraju veoma slabo i mišljenja smo da večeras nemaju šta da traže u duelu sa Engleskom. Jedino bi ogroman motiv mogao da izdejstvuje neki pozitivan rezultat, ali smo mišljenja da će Gordi Albion trijumfovati na ovom meču. Predlažemo da pokušate sa igrom 2&2+ po kvoti 1.83 u SuperBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će Englezi slaviti sa hendikepom, pa predlažemo igru H2 (granica 1.5) po kvoti 2.40, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2-2&3+ po kvoti 3.15 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.