Tiket dana (subota, 07.09.2024)

Ponovo su utakmice Lige nacija kao i kvalifikacije na ostalim kontinentima u centru pažnje ali se danas igra i u nižim ligama po Evropi. Predložene kvote bile su aktuelne u vreme sastavljanja predloga.

Ukrajina – Albanija – 0-2 @ 1.88 u Primobet

Ukrajinci nisu usplei da se domognu osmine finala na EURU u Nemačkoj, kao ni Albanci, mada se od ovih prvih to očekivalo. Ispostavilo se da je Ukrajinu izbacio onaj prvi meč koji su od Rumuna izgubili sa 3:0, pa pobeda nad Slovakom i remi sa Belgijom nisu bili dovoljni pošto su u grupi sve ekipe imale po 4 boda ali je njihova gol razlika, baš zbog tog meča, bila najslabija. Albanija je prikazala više nego što se verovalo da može u grupi sa Španijom, Italijom i Hrvatskom. Jesu osvojili samo jedan bod, protiv Hrvata, ali su i protiv Azura i protiv Furije izgubili sa samo golom razlike. Mada je ovo grupa u B diviziji, sve četiri selekcije igrale su u Nemačkoj, pošto su tu još Češka i Gruzija. Po opštem mišljenu grupa je dosta izjednačena i sve selekcije imaju svoju šansu za osvajanje prvog mesta i plasan u najjaču diviziju Lige nacija. Hendikep za Ukrajinu je i dalje to što utakmice ne igraju u svjoj zemlji pa će tako Albaniju ugostiti u Češkoj. Očekujemo mali broj golova na premijeri u ovom ciklusu i za 0-2 gola kvota je 1.88 u kladionici Primobet.

Grčka – Finska – 1 @ 1.72 u Primobet

Heleni su u kvalifikacijama za EURO bili u teškoj grupi i nisu uspeli da se izbore sa Francuzima i Holanđanima. Ipak, dobili su šansu u baražu zbog dobrih rezultata u Ligi nacija. Prošli su polufinale u kom su sa 5:0 pobedili Kazahstan, ali su u finalu poraženi od Gruzije na penale i ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo. Bivši šampion Evrope je željan nekog uspeha, pa bi javnost prihvatila i plasman u A diviziju Lige nacija kao veliki poduhvat. Problem je što su u grupi sa vicešampion Evrope, selekcijom Engleske, koja je u konkurenciji sa Grčkom, Republikom Irskom i Finskom veliki favorit. U dve prijateljeske utakmice u junu igrali su dobro, pobedili su Maltu i izgubili u Nemačkoj od Pancera tek u finišu meča. Finska je takođe put do Nemačke tražila kroz baraž ali je već u polufinalu Vels bio previsoka prepreka za njih. Grci i Finci su bili u istoj grupi u kvalifikacijama za EURO 2020. a i u Ligi nacija 2018. godine. Na sva četiri meča pobedu je odnosio tim koji je igrao na svom terenu i čini nam se da će se i sada to dogoditi. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.72.

Gruzija – Češka – 1x @ 1.60 u Primobet

Posle odmeravanja snaga na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ove dve selekcije će jedna protiv druge igrati i na startu Lige nacija. Taj okršaj u Hamburgu pre dva i po meseca okončan je remijem, a do pobede su mogli i jedni i drugi. Na kraju je Gruzija, zahvaljujući pobedi nad Portugalijom u trećem kolu, prošla dalje, a Knedličke su morale kući jer im je jedini osvojeni bod bio bađ taj protiv Gruzije. Kvarackelija i društvo nisu mogli dalje od osmine finala ali su ostavili odličan utisak na svom debitantskom nastupu i sigurni smo da će ih navijaći gromoglasno pozdraviti na prvom meču posle istorijskog EURA. Na Česima je da im pokvare plan, ali to je lakše reći nego učiniti pred duel u Tbilisiju. Treba ozbiljno računati na Gruzine u narednom periodu, na scenu polako stupa generacija koja je igrala polufinale Evropskog prvenstva i od ove selekcije tek treba očekivati dobre rezultate. Smatramo da domaćin ne može da izgubi u sjajnoj atmosferi i predlažemo duplu šansu na njih. Za 1x kvota u kladionici Primobet iznosi 1.60.

Jermenija – Letonija – 1 @ 1.71 u Primobet

Jermeni i Letonci ponovo su u istj grupi, pošto je tako bilo i za kvalifikacije za prethodni EURO. Sada su u grupi 1 C divizije Lige nacija i premijerni meč igra se u Jerevanu. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nisu bile uspešne ni za jedne ni za druge, ali je Jermenija makar osvojila solidnih 8 bodova, dok je baltička selekcija završila ciklus sa samo tri. Taj jedini trijumf ostvarili su baš protiv Jermenije u Rigi sa 2:0. Jermenija je, pored trijumfa nad Letonijom, slavila i u Velsu, a još dva boda osvojili su u remijima sa ostrvskom selekcijom i Turskom. U grupi sa ove dve reprezentacije nalaze se još Severna Makedonija i Farska Ostrva i svakako da postoje šanse da se osvoji prvo mesto i napreduje do B divizije. Što se ovog meča tiče smatramo da su domaći malo bliži trijumfu i predlažemo jedinicu za koju se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.71.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Primobet iznosi 8.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.