MEČ DANA: Švajcarska – Španija: Prvak Evrope u Ženevi vida rane iz Beograda!

Švajcarska će u okviru 2. kola grupne faze Lige nacija A divizije dočekati ekipu Španije. Švajcarci su u prvom kolu prije par dana poraženi na gostoavanju kod Danske, dok Španija u Beogradu nije uspijela da ostvari trijumf uprkos očekivanjima velike većine javnosti. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Švajcarska: Žele prve bodove!

Po nas su u poslednje vrijeme bili kobni, pa nam je zato donekle ipak drago što Šaćirija i Zomera više nećemo gledati u reprezentaciji Švajcarske, počev od narednog izdanja Lige nacija, s obzirom da smo u istoj grupi sa alpskom selekcijom.
Šaćiri – koji nam je dao po gol na dva Mundijala – povukao se u junu, dok je i iskusni golman (branio meč sa Orlovima u Rusiji, ne i onaj u Kataru) stavio tačku na reprezentativnu karijeru. To znači da ih neće biti u konkurenciji za sastav u oktobarskom susretu sa Švajcarcima na našem tlu, niti u novembarskom u gostima.
Švajcarska je bila odlična na Evropskom prvenstvu, pobjedu nad Njemačkom ispustila posle gola primljenjog u poslednjim minutima, lako izbacila Italiju, pala tek pred Engleskom u četvrtfinalu i to u penal seriji. A znamo i kako je Srbija prolazila u sudarima sa njima na poslednja dva Mundijala.
Sada tu više nisu Fabijan Šar i Džerdan Šaćiri, a možda i najteže pašće reprezentativna penzija fenomenalnog golmana Jana Zomera. Njega bi među stativama trebalo da odmjeni Gregor Kobel iz Borusije Dortmund.
Zbog povreda su za ovu akciju otpali i Dominik Šmid – odmjeniće ga Silvan Vidmer – te Den Endoje, ali to nisu fudbaleri koji bi trebalo da previše uzdrmaju tim Murata Jakina.
Prvenstveno jer je tu Granit Džaka, kapiten, čovjek koji je u Bajer Leverkuzenu odigrao sezonu života, pa je i na spisku kandidata za Zlatnu loptu. Voljeli ga ili ne to dovoljno govori o kvalitetu. U zemlji se stvorila euforija, ulaznice za večerašnji okršaj sa Španijom u Ženevi su rasprodate u rekordnom roku, smatraju da je ovo njihovo vrijeme.
Treba napomenuti da su prije par dana poraženi protiv Danaca koji su dominirali u prvom poluvremenu, doduše, kontrola utakmice tokom drugog poluvremena Dancima je bila olakšana uslijed isključenja Nika Elvedija u 50, kasnije je pocrvenio i Džaka (87) i Švajcarcima ostaje utisak da su bolje počeli meč. Danci su ga kvalitetnije završili i nabildovanog samopouzdanja čekaju Srbiju.

Španija: Neće biti lako!

Po lošem će Španci pamtiti posjetu Beogradu. Njihov savršen niz pobjeda, koji ih je doveo do krova Evrope je prekinut, prvi put posle juna 2023. i susreta sa Hrvatskom završili su takmičarsku utakmicu bez datog gola, a usput su ostali i bez opcije u napadačkoj liniji.
Mikel Ojarsabal je u bolovima završio premijerni duel u okviru četvrtog izdanja Lige nacija i posle meča sa Srbijom za njega je septembarski reprtezentativni ciklus završen. Kapiten Real Sosijedada je u završnici meča na stadionu „Rajko Mitić“, posle duela sa Strahinjom Pavlovićem, pretrpio povredu lijevog skočnog zgloba i zbog toga neće biti u konkurenciji za gostovanje u Ženevi.
Strijelac odlučujućeg gola u finalnoj utakmici Prvenstva Evrope na štakama je napustio stadion, a prema riječima njegovih kolega povreda nije naivne prirode.
Mikel Ojarsabal je po sletanju u Španiju produžio za San Sebastijan, gdje će ga ljekari baskijskog kluba pregledati, a kako je sapštio tamošnji Savez, selektor Luis de la Fuente neće zvati nikog naknadno za utakmicu drugog kola Lige nacija.
Madridska Marka piše da se Španiji nije dogodilo ono što se, recimo, nekim bokserskim prvacima dogodi kada prvi put izađu da brane titulu – nema ’ljubavnih drški’ – termin koji se koristi kada se neko opusti i dobije koje kilo više i oslika se u stomačnoj regiji, posebno na bokovima – koje se pojavljuju kada se teretana zamjeni ženama i provodom. Ugledni madridski list tvrdi da je Furija pokazala sve što se očekivalo, od posijeda, preko pritiska na poslednju liniju Srbije, do autoriteta na terenu. Čak i da je sistem dobro funkcionisao bez ’mozga’ Rodrija.
Naravno da je najveći fokus na nedostatku preciznosti i koncentracije. Ipak, nema dilemu autor teksta da je Lamin Jamal bio prva zvijezda večeri, te da je demonstrirao sav svoj raskošni talenat. Doduše, uz opasku da golobradi klinac “ne razumije mediokritetna takmičenja“ poput Lige nacija.

Naš prijedlog:

Španija kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Furije iznosi 1.75 u King kladionici. Trijumf Švajcarske plaća se kvotom 5.50, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.70.

Zanimljiv meč je nešto što svi očekuju u duelu ove dvije kvalitetne selekcije, a golovi po nama ne bi smijeli da izostanu. I jedne i drugi imaju jak motiv da upišu dobar rezultat i vjerujemo da će ovo biti jedan otvoren meč sa velikim brojem prilika. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom GG po kvoti 2.10 u King kladionici. Španija je pokazala ranjivost protiv Srbije ali vjerujemo da će u ovom meču doći do sva 3 boda, shodno tome predlažemo kombinaciju 2&2+ po kvoti 2.35, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 4+ po kvoti 3.95 takođe u King kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.