TIP DANA: Danska – Srbija: Vikinzi su dužnici iz Minhena, duel protiv Španije obećava!

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva u okviru drugog kola Lige nacija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Kopenhagenu, gde će selekcija Danske ugostiti Srbiju.
Danci su u prvom kolu na svom stadionu bili bolji od Švajcarske sa 2:0, dok su Orlovi mimo svih očekivanja posle baš dosta vremena konačno odigrali jedan dobar meč i na stadionu “Rajko Mitić” uspeli da remiziraju protiv prvaka Evrope, selekcije Španije, a taj susret je završen bez pogodaka.
Ove dve selekcije su bile u istoj grupi na prošlom EURU, a taj duel trećeg kola je završen bez pogodaka, što je u tom trenutku više odgovaralo Danskoj koja je na kraju došla do plasmana u nokaut fazu, za razliku od Orlova, koji su morali da pakuju kofere za put kući.
Početak ovog susreta je zakazan za 18 časova.

Danska: Danci retko greše na svom terenu!

Danci su u poslednjih nekoliko godina redovni na velikim takmičenjima, a ne tako davno ovaj tim je stigao do polufinala Evropskog prvenstva. Bio je to slučaj pre tri godine, kada su Danci u polufinalu odmerili snage protiv Engleske, gde je Gordi Albion slavio nakon produžetaka, i to nakon jednog poprilično diskutabilnog jedanesterca.
Usledilo je Svetsko prvenstvo gde se ova selekcija nije proslavila, da bi potom Eriksen i drugari stigli do novog plasmana na EURO, gde je ova ekipa uspela da ostvari svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u nokaut fazu. Krenimo redom.
U prvom kolu je Danska odigrala nerešeno protiv Slovenije, koja je ostavila veoma dobar utisak na EURU, da bi u drugom kolu skandinavska selekcija odigrala sjajan meč protiv favorizovane Engleske, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
U poslednjem kolu je Danska za protivnika imala Srbiju, kojoj je samo pobeda donosila plasman u narednu fazu, a taj duel je završen bez pobednika, ali i bez pogodaka, čime je ova selekcija nastavila tradiciju da na šampionatu Evrope prođe nokaut fazu.
Ipak, u osmini finala je Danska naišla na domaćina Nemačku, koja je slavila sa 2:0, a nema se sigurno šta zameriti Dancima za taj duel, koji je ova selekcija takođe odigrala na veoma visokom nivou, ali je ipak domaćin bio prejak, prošao u četvrtfinale, gde je eliminisan od Španije, koja je kasnije i došla do trofeja.
Ipak, nakon te eliminacije od domaćina turnira, selektor Hjumland je napustio kormilo, a ljudi iz Saveza nisu bili nimalo zadovoljni sa partijama Danaca na prvenstvu Evrope, iako je veliko pitanje da li se moglo više u onakvoj grupi, ali i u osmini finala protiv silno motivisanih Pancera. Na njegovo mesto je makar privremeno seo Lars Knudsen, mada ako se po jutru dan poznaje moglo bi to da bude i trajno rešenje.
Naime, u prvom kolu novog izdanja Lige nacija, u kom inače nacionalni tim Danske ima velike ambicije, ova selekcija je na svom stadionu odigrala jedan veoma dobar meč i savladala nimalo naivnu Švajcarsku, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Prvi deo igre je završen bez pogodaka, a taj rezultat je na semaforu stajao sve do 82. minuta kada je Dorgu postigao pogodak, dok je pobedosni gol delo novog kapitena Hejbjerga, i to u drugom minutu sudijske nadoknade. Vredi svakako pomenuti da je na početku drugog dela igre isključen Elmedi, što je domaćinu ovog susreta značajno olakšalo posao, i veliko je pitanje kako bi se taj duel završio da nije bilo pomenutog crvenog kartona.
Za kraj, Dancima u poslednje vreme i te kako leži Srbija, a pre remija na prvenstvu Evrope, skandinavska selekcija je ostvarila tri vezana trijumfa nad Orlovima.

Srbija: Mogu li Orlovi da vežu dve sjajne partije?

Srbija je posle 24 godine posta uspela da dođe do plasmana na EURO, međutim, puleni Dragana Stojkovića Piksija se tamo nisu proslavili.
Ponovo su očekivanja javnosti bila velika, a primarni cilj je bio naravno plasman u narednu fazu, što ova selekcija nije uspela da uradi na velikim takmičenjima još od 2000. godine, i Evropskog prvenstva u Holandiji i Belgiji, kada su Lale u četvrtfinalu pregazili Jugoslaviju, a taj duel je završen rezultatom 6:1.
Grupa nije bila nimalo naivna, pošto je bilo evidentno da su Englezi izraziti favoriti, ne samo za prvo mesto u grupi već i za naslov prvaka Evrope, ali se činilo da se sa Slovenijom i Danskom moglo igrati.
Na premijeri šampionata, Orlovi su odigrali jedan solidan meč iako su poraženi od Engleza, a taj duel je završen rezultatom 1:0. Usledio je meč protiv Slovenije, i upravo od tog meča se i najviše očekivalo. Slovenci su u drugom delu igre došli do prednosti, a bod Srbiji doneo je Luka Jović nakon gola u poslednjim sekundama meča. U poslednjem kolu su izabranici legendarnog Piksija igrali meč biti ili ne biti protiv Danske. Pobeda je donosila plasman u narednu fazu, ali je nažalost taj duel završen bez pogodaka, pa se Srbija, kao što je to bio slučaj i na poslednjem Mundijalu, nakon prve faze vratila kući.
Mnogi pominju da je uzrok loših igara i ne baš najbolja atmosfera u timu, što je dodatno podgrejao Dušan Tadić nakon izjave posle poraza od Engleza.
Bilo kako bilo, nakon EURA se upravo Tadić oprostio od nacionalnog tima, dok nekolicina fudbalera ne želi da nastupa za nacionalni tim dok je selektor Dragan Stojković. Uglavnom, u odnosu na neki prethodni period, više u selekciji Srbije nema igrača poput Tadića, Radonjića, Lazovića, Kostića, Gaćinovića, Gudelja, Milinković-Savića, a ono što je veoma interesantno je da su Piksiju nastup na premijernim mečevima Lige nacija otkazali i Mitrović, Vlahović i Milinković-Savić. Dušan Vlahović ima porodične probleme, a Mitrović i Milinković-Savić su otkazali zbog povreda iako su trenirali sa svojim klubom pre samo nekoliko dana, nakon čega se digla ozbiljna prašina.
U znatno izmenjenom, ali i podmlađenom sastavu, Srbija je na početku Lige nacija odigrala možda i najbolji meč od onog trijumfa u gostima kod Portugala. Protivnik je bio ni manje ni više nego aktuelni šampion Evrope, selekcija Španije, a taj duel na najvećem srpskom stadionu je završen bez pobednika, ali i bez golova. Po mnogim mišljenjima Orlovi odavno nisu odigrali tako borben meč, a da je Luka Jović iskoristio zicer sredinom prvog dela igre, sada bi se možda pisalo i o velikoj pobedi nad aktuelnim šampionom Evrope.
Posle duže vremena je i stadion bio solidno ispunjen, a svi navijači su nakon završenog duela nagradili velikim aplauzom fudbalere Srbije. Ako se po jutru dan poznaje, ova smena generacija bi mogla da se pokaže kao veoma uspešna, iako je i dalje veliko pitanje kakav je status Aleksandra Mitrovića i Sergej Milinković-Savića koji su po svemu sudeći neopravdano izostali sa ovog reprezentativnog okupljanja.

Naš predlog

Na poslednja četiri međusobna susreta između Danske i Srbije, Danska je ostvarila čak tri trijumfa, a jednom je bilo nerešeno, i to poslednji put pre samo dva i po meseca na Evropskom prvenstvu. Taj duel je završen bez pogodaka, ali ipak smatramo da nas ove večeri u Kopenhagenu očekuje jedan drugačiji susret, na kom će po našem mišljenju biti pogodaka, pa vama savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.85.

Kada fudbaleri Srbije odigraju na način na koji su to uradili u duelu protiv Španije, deluje da ne postoji selekcija kojoj Orlovi ne mogu da pariraju. Velika šteta što se to ne događa češće, jer bi bili svedoci i dobrih rezultata na velikim takmičenjima. Da rezimiramo, ukoliko jedna reprezentacija uspe da u znatno izmenjenom i podmlađenom sastavu na svom terenu odoli jednoj Španiji, zašto to ne bi bio slučaj i ove večeri u Kopenhagenu. Zbog svega toga vam hrabro savetujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi X2 za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.20.

Možda je i najrealnije da i jedni i drugi dođu do makar jednog pogotka na ovom duelu, pa je za kraj topla preporuka igra GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.