TIP DANA: Kolumbija – Argentina: Težak ispit za svetske šampione u Barankilji!

U utorak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će za dve godine biti održano u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama, i to susret u Barankilji, gde će Kolumbija ugostiti Argentinu.
Biće ovo ujedno i repriza finala Kopa Amerike, u kom su Gaučosi nakon produžetaka slavili sa 1:0, pa je ovo lepa prilika da im se Kolumbijci, koji igraju sjajno u poslednjih godinu dana revanširaju.
Početak ovog susreta je zakazan za 22:30h.

Kolumbija: Odlične partije u poslednje vreme!

Kolumbija je propustila Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, pa je sigurno da je primarni cilj odlazak na narednu najveću fudbalsku smotru, koja će za dve godine biti održana u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama.
Pre svega, moramo napomenuti da je ova selekcija blistala na prvenstvu Južne Amerike, pošto je Kolumbija pomalo i neočekivano stigla do finala. Nažalost, u velikom finalu su Hames Rodrigez i drugari poraženi od Argentine, koja je slavila sa minimalnim rezultatom i to nakon produžetaka. Ipak, nema se šta Kolumbijcima zameriti, a vredno pomena je i da je ova reprezentacija na tom turniru samo nastavila sa sjajnim partijama iz kvalifikacija za Mundijal.
Do sada je nekadašnji šampion Južne Amerike odigrao sedam mečeva i ostvario tri trijumfa i čak četiri remija, što nam dalje pokazuje da je Kolumbija trenutno jedina selekcija u kvalifikacijama koja ne zna za poraz. U ovom trenutku se finalista Kopa Amerika nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Argentinu, uz konstataciju da će plasman na završni turnir ostvariti šest najbolje plasiranih reprezentacija, dok će sedma u baraž. Sa ove tačke gledišta plasman Kolumbije na Mundjial zaista ne bi smeo da se dovede u pitanje, međutim, treba istaći da ima još dosta da se igra.
Na poslednjih pet mečeva u kvalifikacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo, izabranici Nestora Lorenca su ostvarili dva trijumfa i tri remija.
U prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli remizirao na teškom gostovanju kod Perua, a taj susret je završen rezultatom 1:1. Prvi deo igre je završen bez pogodaka, a sredinom drugog poluvremena su Peruanci preko Kaljensa došli do prednosti, ali na desetak minuta pred istek regularnog toka je izjednačio Luis Dijaz, koji je sasvim sigurno uz Hamesa Rodrigeza najveća zvezda u kolumbijskom timu.
Ako se osvrnemo na partije na domaćem terenu, do sada je Kolumbija odigrala tri meča na svom stadionu i uspela da ostvari dva trijumfa i jedan remi, uz podsećanje da je u tom periodu ova selekcija savladala favorizovani Brazil, ali i remizirala protiv Urugvaja koji takođe ove kvalifikacije igra na veoma visokom nivou.

Argentina: Plasman na Mundijal se ne dovodi u pitanje!

Poznato je da su Argentinci vladari sveta, pošto je pre dve godine u Kataru u velikom finalu savladana selekcija Francuske. Po mnogim mišljenjima bilo je to najbolje finale u istoriji Mundijala, a nakon 2:2 u regularnom toku, a potom i 3:3 u produžecima, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gde su se Gaučosi bolje snašli i na kraju, kada se podvuče crta, potpuno zasluženo stigli do naslova prvaka sveta.
Znali su to u Argentini i te kako da proslave, ali su se veoma brzo fudbaleri ove selekcije okrenuli kvalifikacijama za novi Mundijal koji će biti odigran za dve godine.
Ipak, moramo pomenuti i fantastične partije na nedavno završenom izdanju Kopa Amerike, gde je Argentina drugu godinu uzastopno stigla do titule, ali je ovog puta u velikom finalu savladana Kolumbija, kod koje će između ostalog puleni Lionela Skalonija i gostovati večeras. Čovek odluke bio je Lautaro Martinez, i to nakon pogotka krajem drugog produžetka.
Na prvi pogled, poput Kolumbije, plasman na Svetsko prvenstvo ne bi smeo da se dovede u pitanje, a sigurno je da je Argentina za sada ubedljivo najviše pokazala u ovim kvalifikacijama za Mundijal, koji će biti odigran u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama.
U ovom trenutku se Argentina nalazi na prvom mestu na tabeli sa osamnaest osvojenih bodova, a na sedam odigranih mečeva, ova selekcija je ostvarila šest trijumfa uz jedan poraz i to od Urugvaja na domaćem terenu kada je bilo 0:2.
Na poslednjih pet mečeva u kvalifikacijama, aktuelni svetski šampion je ostvario četiri trijumfa uz taj pomenuti poraz od Urugvaja. U prošlom kolu su Skalonijevi puleni slavili na domaćem terenu protiv Čilea, a taj duel je završen rezultatom 3:0. Prvi deo igre je završen bez pogodaka, a u drugom poluvremenu su Gaučosi postigli čak tri pogotka i to Mekalister, Alvarez i Dibala, čime je Argentina praktično zacementirala prvo mesto na tabeli.
Naravno, ne treba zaboraviti da Argentina ove mečeve kvalifikacija igra bez Lionela Mesija, koji se i dalje nije oporavio od povrede, međutim, ako je suditi po poslednjem duelu koji su Gauočosi odigrali, izostanak ovog fenomenalnog fudbalera se praktično nije osetio, ali je veliko pitanje da li će to biti slučaj i ove večeri u Barankilji, gde svetskog šampiona dočekuju silno motivisani Kolumbijci.

Naš predlog

Sigurno je da će Kolumbijci dati sve od sebe da se revanširaju Argentini za bolan poraz u finalu Kopa Amerike, a mišljenja smo da će ovoj selekciji to i poći za nogom, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 2.80.

Smatramo da je takođe veoma prihvatljiva varijanta i dupla šansa 1X, za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 1.44.

Za kraj, ne treba ovde zaista očekivati previše pogodaka, a na sve to smo u velikoj meri ubeđeni da domaćin neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam savetujemo da okušate sreću sa kombinacijom igara 1X&0-2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.