TIP DANA: Dinamo Minsk – Gomelj: Nakon obaveza u Evropi, Dinamo hita ka prvom mestu!

U nedostatku nešto bolje ponude za klađenje, ovog četvrtka smo za vas analizirali duel beloruskog šampionata u okviru kog će Dinamo iz Minska na svom stadionu ugostiti Gomelj.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Dinamo: Primarni cilj je već ostvaren, a on se zove Liga konferencije!

Dinamo Minsk spada u red najtrofejnijih beloruskih klubova, a do sada je klub iz prestonice Belorusije osvojio osam šampionskih titula, uz konstataciju da se to poslednji put desilo prošle sezone.
Pored toga, Dinamo je tri puta osvajao i trofej namenjen pobedniku Kupa, ali se ipak nekako čini da je do sada najveći uspeh ovaj tim zabeležio 1982. godine, kada je stigao do naslova prvaka bivšeg Sovjetskog Saveza, u jednoj zaista paklenoj konkurenciji.
Kao što smo već napomenuli, prošlu sezonu je klub iz prestonice Belorusije završio na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Neman. Ruku na srce, deluje zaista da se pitanje šampiona ove zemlje ni u jednom trenutku i nije previše dovodilo u pitanje, pa je tako Dinamo na najbolji mogući način prošle sezone iskoristio krizu BATE Borisova, ali i drakonsku kaznu Soligorska.
Šampionska titula je timu iz Minska donela plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, iako je krajnji cilj beloruskog predstavnika bio plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje – Ligu konferencije.
Prvo je ova ekipa u kvalifikacijama za elitno klupsko takmičenje uspela da eliminiše Pjunik, ali je eliminisana od Ludogoreca u drugom kolu, pa je ovaj tim nastavio u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde je uspeo da eliminiše Linkoln u trećem kolu što je značilo i plasman u plej-of za ulazak u Ligu Evrope, ali i direktan plasman u Ligu konferencija, što je kao što smo već i napomenuli bio primarni cilj. U plej-ofu je Dinamo tesno poražen od Anderlehta, i to u oba meča, ali sigurno da to fudbalerima ovog tima nije previše teško palo, pošto će imati priliku da ove jeseni nastupaju u trećem po kvalitetu klupskom takmičenju, i na taj način je Dinamo osvetleo obraz i Belorusiji, koja dugo nije imala predstavnika u Evropi.
Tokom kvalifikacija za Evropu, aktuelni šampion Belorusije je pauzirao u prvenstvu, pa se trenutno ova ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Neman, koji ima i čak četiri meča viška, pa nema sumnje da će Dinamo uskoro napasti to prvo mesto.
Ova ekipa je vezala čak pet trijumfa u prvenstvu, iako raspored nije bio nimalo naivan, a u prošlom kolu je tim iz Minska slavio na svom stadionu protiv Bresta, kada je bilo 1:0.

Gomelj: Koji su krajnji dometi Gomelja?

Gomelj je osnovan 1959. godine, a najveći uspeh je ovaj klub ostvario 2003. godine kada je stigao do naslova prvaka Belorusije. Tada je ovaj klub imao čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani BATE Borisov koji je tih godina dominirao beloruskim fudbalom.
Pored toga moramo pomenuti i tri trofeja u Kupu, uz podatak da se to poslednji put desilo pre dve godine kada je Gomelj u velikom finalu bio bolji od BATE Borisova, a taj susret je završen rezultatom 2:1. Na sve to moramo dodati i još jedan trofej, i to onaj u Superkupu Belorusije, iz 2012. godine, a zanimljivo je da je i tada ova ekipa savladala tim iz Borisova, ovog puta sa 2:0.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, ova simpatična ekipa je na kraju završila na šestom mestu na tabeli, i nažalost ovaj tim nije uspeo da dođe do mesta koje vodi u kvalifikacije za neko od evropskih takmičenja, međutim, sigurno je da je najbitnije da se opstanak ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje, a upravo on će i ovog puta biti primarni cilj Gomelja.
Do sada su puleni Andreja Haravcova odigrali devetnaest mečeva u elitnom rangu beloruskog fudbala i ostvarili sedam trijumfa, isto toliko remija i pet poraza, što je u ovom trenutku dovoljno za sredinu tabele, preciznije za osmu pozciiju.
Generalno, u poslednje vreme nekadašnji šampion Belorusije igra dosta dobro, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva u prvenstvu ostvarila čak tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz,
Inače, u prošlom kolu je Gomelj slavio na svom stadionu protiv dvanaestoplasiranog Smorgona, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Pre toga je ova simpatična ekipa slavila i protiv BATE Borisova, koji je na osnovu svega ovog što ste do sada pročitali redovna mušterija Gomelja.
Kada se radi o partijama na strani, do sada su puleni Andreja Haravcova odigrali devet mečeva na strani i doživeli samo jedan poraz, uz tri trijumfa i čak pet remija, ali je veliko pitanje koliko ova ekipa može na gostovanju kod Dinama, koji igra fenomenalno u poslednje vreme.
Poslednji međusobni susret su ove dve ekipe odigrale sredinom aprila ove godine, kada je Gomelj bio domaćin, a taj duel je završen pobedom gostiju od 0:1.

Naš predlog

Sigurno je da je Dinamo Minsk apsolutni favorit na ovom duelu pa vam bez mnogo razmišljanja savetujemo da se oprobate sa jedinicom koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.35.

Takođe, ovaj duel bi po našem mišljenju trebalo da nam donese dosta pogodaka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da vaš fokus usmerite ka igri 4+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 3.15.

Za kraj, sigurno je da će domaćin od prvog minuta silovito krenuti ka golu Gomelja, pa je možda i idealna prognoza za ovaj duel prelaz 1-1, a sve to uz kvotu 1.93 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.