Najava i analiza: Bundesliga, 3. kolo: Liga u kojoj ništa nije nemoguće i u kojoj svako svakoga može da pobedi!

Ovog vikenda nastavlja se uzbudljiva i nikada dosadna Bundesliga. Posle 2 odigrana kola uslijedila je reprezentativna pauza i timovi su imali dovoljno vremena da sumiraju start sezone. Meč između Borusije Dortmund i Hajdenhajma otvoriće ovo kolo, a pošto je ta utakmica pisana u našoj posebnoj rubrici “Tip dana”, ona se neće naći u nedeljnoj analizi. Branilac šampionske titule će u goste nimalo naivnom Hofenhajmu, dok će Bajern na noge novajlili iz Kila. Trenutno su jedino Hajdenhajm, Lajpcig i Bajern ekipe sa maksimalnim učinkom, dok su Senkt Pauli, Bohum i Kil jedine ekipe bez bodova. Svakako treba očekivati zanimljive duele i veliki broj golova na utakmicama širom Njemačke. Napominjemo da su kvote bile akutelne u momentu pisanja analize.

Menhengladbah – Štutgart – 1X @ 1.60 u MozzartBet

Borusija iz Menhengladbaha ima razočaravajuću sezonu iza sebe i tako nešto im se u aktuelnoj sezoni jednostavno ne smije ponoviti. Na startu nove sezone poraženi su od Leverkuzena u veoma uzbudljivoj utakmici, krajnji rezultatom bio je 2:3 za goste. U drugom kolu su ostvarili prvi trijumf u novoj sezoni i to na gostovanju protiv ekipe Bohuma rezultatom 0:2. Štutgart će ove sezone igrati u Ligi šampiona i sigurno je da će igranje na više frontova uticati na rezultate ovog tima. U prvom kolu su poraženi na gostovanju kod Frajburga rezultatom 3:1, dok su u poslednjoj utakmici remizirali protiv Majnca u veoma uzbudljivoj utakmici na Mercedes Benz Areni (3:3). Njihov najbolji strijelac (Girasi) je prešao u Borusiju Dortmund i vidjećemo kako će se taj nedostatak odraziti u nastavku sezone. Mišljenja smo da će domaćin ostati neporažen u ovom duelu i predlažemo da pokušate sa igrom 1X po kvoti 1.60 u MozzartBet kladionici.

Lajpcig – Union Berlin – 1 @ 1.50 u King

Ekipa Red Bul Lajpciga je ponovo uspijela da osigura učešće u Ligi šampiona i naravno da će i ove sezone sve sem toga biti veliki neuspijeh. Iskusni Mark Roze je i ove godine na klupi ovog veoma talentovanog tima koji nakon 2 kola ima maksimalan učinak. U prvom kolu su trijumfovali protiv Bohuma na domaćem terenu rezultatom 1:0, da bi potom u gostima savladali aktuelnog šampiona Bajer iz Leverkuzena rezultatom 2:3. Postoji nada kod navijača da bi njihovi ljubimci mogli da se umiješaju i u borbu za titulu, ali je nešto tako za sada nerealno. Union Berlin je na dosta bolji način započeo novu sezonu u odnosu na prethodnu i čini se da će ovog puta dosta lakše obezbijediti opstanak među najboljim timovima Njemačke. U prvom kolu su remizirali na gostovanju kod ekipe Majnca (1:1), da bi potom na domaćem terenu savladali novajliju Senkt Pauli sa minimalnih 1:0. Domaći sastav je dosta kvalitetnija ekipa i mišljenja smo da će na suvi kvalitet u ovom meču doći do nova 3 boda. Jedinica se u King kladionici plaća kvotom 1.50.

Frajburg – Bohum – 1 @ 1.70 u MaxBet

Frajburg je potpuno rekonstruisan ušao u novu sezonu i od ovog kluba se ne očekuje ništa manje nego prethodnih sezona kada su se borili za gornji dio tabele. Na otvaranju sezone su upisali trijumf protiv Štutgarta rezultatom 3:1, da bi potom u drugom kolu upisali poraz protiv Bajerna u Minhena rezultatom 2:0. Bohum je sa druge strane jedan od glavnih kandidata za relegaciju u niži rang i sam start sezone povrđuje upravo to. Porazi od Lajpciga u prvom i Menhengladbaha u drugom kolu su svakako uzdrmali ovaj oslabljen tim i svaki bod će za njih ove sezone biti od presudnog značaja. Bohum je takođe jedna od dvije ekipe koja još uvijek nije postigla pogodak u novoj sezoni. Prethodne sezone Frajburg je oba puta slavio u njihovim međusobnim duelima i to identičnim rezultatom – 2:1. Mišljenja smo da će se niz nastaviti i ove subote, te shodno tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.70 u MaxBet kladionici.

Hofenhajm – Bajer Leverkuzen – GG3+ @ 1.65 u SuperBet

Hofenhajm ima jednog od najbogatijih vlasnika u Bundesligi i svake godine ozbiljan novac se ulaže u ovu ekipu. Prije par godina su igrali grupnu fazu Lige šampiona ali se nisu proslavili. Poslednjih godina ih ne gledamo tako često u Evropi i svakako da je povratak u Evropu jedan od glavnih ciljeva ove sezone. Trijumfalno su ušli u novu sezonu, pošto su bili bolji od novajlije Kila rezultatom 3:2, da bi potom upisali poraz od Ajntrahta u Frankfurtu (3:1). Aktuelni šampion Bajer iz Leverkuzena je konačno poražen u Bundesligi i to vjerovali ili ne prvi put posle 35 utakmica! Meč protiv Lajpciga u poslednjem kolu pokazao je da ekipa Ćabi Alonsa ima svoje slabosti i da će ove sezone biti ranjivija, iako je kostur tima ostao na okupu. Uprkos tome i dalje su prvi favorit za osvajanje titule, a ovi momci sigurno znaju kako se to radi. Na oba njihova meča palo je 5 golova i vjerujemo da i protiv Hofenhajma mreže neće mirovati. Ovde očekujemo golova na obje strane i predlažemo igru GG3+ po kvoti 1.65 u SuperBet kladionici.

Volfsburg – Frankfurt – 1X&2+ @ 1.75 u PrimoBet

Godinama unazad Volfzburg igra daleko ispod mogućnosti i plasira se daleko od vrha tabele, gdje mu je po igračkom kadru i količini uloženog novca mjesto. U klubu se nadaju da s povratnikom u Njemački fudbal Ralfom Hazenhitlom dolaze radikalne promjene i daleko bolja vremena. Poraz na startu sezone od Bajerna (2:3) navijačima je ulio dodatnu vjeru u ovaj tim i novi projekat koji je pred njima. Već u sledećem kolu radovali su se prvim bodovima i to na gostovanju protiv Kila (0:2). Frankfurt je osigurao učešće u Ligi Evrope u ovoj sezoni i ova talentovana ekipa će svakako biti ozbiljan takmac u Evropi ove sezone. Sezonu su otvorili porazom na gostovanju u Dortmundu (2:0), da bi potom na svom terenu upisali prve bodove u novoj sezoni, savladavši ekipu Hofenhajma rezultatom 3:1. Na poslednjih 6 duela ekipa Volfsburga ne zna za poraz protiv Ajntrahta, a čak 3 puta su osvajali sva 3 boda. Mišljenja smo da će domaćin i ovoga puta ostati neporažen, uz makar 2 gola na utakmici. Naš prijedlog je kombinacija 1X&2+ po kvoti 1.75 u PrimoBet kladionici.

Kil – Bajern – 2&4+ @ 2.05 u MozzartBet

Kil nije duboko zavlačio ruku u kasu tokom ljeta. Potrošio je manje od 3.000.000 evra na nove igrače. Od važnih šrafova iz protekle sezone otišli su Filip Zander (u Menhengladbah) i Tom Rote (istekla mu pozajmica). Najveći adut Kila je trener Marcel Rap, koji je tu pune tri godine i zna kako klub diše. Nisu dobro otvorili sezonu i nije realno da se prvim bodovima nadaju upravo protiv Bajerna. Do sada su upisali poraze protiv Hofenhajma (3:2) i Volfsburga (0:2). Glavni cilj Bajerna ove sezone nije osvajajnje Lige šampiona već osvajanje šampionske titule, koja im je izmakla iz ruku nakon punih 10 godina dominacije. Kompani je preuzeo giganta iz Minhena i za sada se čini da stvari funkcionišu na najbolji mogući način. Upisana je pobjeda prvo protiv Volfsburga (2:3), a potom i protiv Frajburga pred domaćim navijačima (2:0). Ova dva tima su se do sada samo jednom susrela i to u okviru nacionalnog kupa 2021. godine, a navijačima Bajerna je sigurno ostao u sjećanju šokantan poraz i eliminacija upravo od ovog tima. Ipak ovog puta apsolutnu prednsot dajemo gostima i mislimo da će u jednom efikasnom meču upisati nova 3 boda. Shodno tome predlažemo igru 2&4+ po kvoti 2.05 u MozzartBet kladionici.

Augzburg – Sankt Pauli – 1&3+ @ 3.15 u King

Danski stručnjak na klupi Augzburga najviše je izgubio odlaskom Ermedina Demirovića. Nijedan od ostalih izlaznih transfera neće uticati na kvalitet startnih 11. Samuel Esende iz Vizele morao bi da nadomjesti Demirovićeve golove i asistencije, partner u špicu biće mu najvjerovatnije Filip Tic. Zanimljiv fudbal igrao je Augzburg pod Torupom, dao pet golova Hajdenhajmu, čak šest Darmštatu, dva puta tukao Volfzburg, po jednom Ajntraht, Frajburg, Gladbah… Na startu nove sezone upisali su remi protiv Verdera (2:2), da bi potom upisali poraz u duelu sa Hajdenhajmo (4:0). Koliko Pauli može igrački, to je veliko pitanje. Najskuplje pojačanje je Fin Stivens iz Brentforda za 600.000, Morgan Gilavogi iz Lansa, što je stigao na pozajmicu, zajedno sa Johanesom Egeštajnom, trebalo bi da garantuje golove, dok se od Roberta Vagnera, pridošlice iz Frajburga, očekuje da eksplodira i dokaže talenat. Nijedan odlazak tokom ljeta nije zaboleo klub iz Hamburga kao trenerski. Mladi i supertalentovani Fabijan Hirceler (31), izdanak novog talasa njemačke fudbalske škole, preselio se u Brajton. To valjda najbolje govori kakav je fudbal Sankt Pauli igrao tokom prošle sezone. Na startu ove su upisali 2 poraza, prvo je od njih bio bolji Hajdenhajm (0:2) a potom i Union Berlin sa 1:0. Pored Bohuma su jedina ekipa koja još uvijek nije postigla gol i vjerujemo da je sada vrijeme i za to. Augzburg je dosta iskusnija i kompaktnija ekipa i pored efikasnog meča očekujemo slavlje domaćina. Naš prijedlog je da hrabro pokušate sa kombinacijom 1&3+ po kvoti 3.15 u King kladionici.

Majnc – Verder – PIK X @ 1.75 u PrimoBet

Majnc je po starom, dobrom običaju, napravio multimilionski transfer i ovog ljeta: Brajan Gruda posle šest dobrih mjeseci otišao je u Brajton za 30.000.000 evra. To znači da se na ušću Majne u Rajnu mirno spava, da nema ni najmanje finansijske problematike, a to je za ovaj klub najvažnije. Iako su prethodnih sezona vodili grčevitu borbu za opstanak, mogli bi se reći da ove sezone ima većih kandidata za ispadanje od njih. U uvodna 2 kola upisali su 2 remija, protiv Union Berlina i Štutgarta. Verder je sa druge strane upisao remije protiv Augzburga ali i protiv Borusije u Dortmundu u meču bez golova. Za jedan slabiju gol-razliku od Hajdenhajma imao je Verder prošle sezone i zbog toga ostao bez plasmana u Ligu konferencije. Okosnica tima je zadržena, odbrana praktično ostala nepromjenjena, a Marvin Dukš je izgleda dobio pravu podršku u navali u liku 20-godišnjeg Keke Topa, kupljenog od Šalkea za 2.000.000. Mišljenja smo da bi ovo mogao biti jedan neizvjestan meč, pa vam shodno tome predlažemo igru PIK X po kvoti 1.75 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.