TIP DANA: Dortmund – Hajdenhajm: Milionerima neće biti lako, Hajdenhajm blista na startu sezone!

U petak se polako ali sigurno nastavljaju ‘lige petice’, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč trećeg kola Bundeslige u kom će Borusija iz Dortmunda na svom Signal Iduna Parku ugostiti Hajdenhajm.
Poznato je da su popularni Milioneri prošle sezone stigli do finala Lige šampiona, a u međuvremenu je ovaj klub pretrpeo ozbiljne promene u igračkom kadru. Sa druge strane, Hajdenhajm igra fenomenalno na startu sezone, a ne tako davno je ova ekipa izborila i plasman u Ligu konferencije, što je bez ikakve sumnje i najveći uspeh u istoriji ovog kluba.
Početak ovog u najavi veoma zanimljivog susreta je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Koliko mogu Milioneri ove sezone?

Možda se Borusija prošle sezone nije proslavila u Bundesligi, međutim, popularni Milioneri su zablistali u Ligi šampiona, gde je nemački predstavnik stigao do velikog finala, ali je tu nažalost poražen od Real Madrida. U nemačkom prvenstvu je ova ekipa zauzela peto mesto na tabeli, koje do sada nije donosilo plasman u elitnom klupskom takmičenju, ali je to prošle sezone bio slučaj, najviše zbog sjajnih rezultata nemačkih klubova u evropskim takmičenjima, a tu se pogotovo misli na Borusiju i na njene sjajne partije u Ligi šampiona.
U međuvremenu je nekadašnji šampion Nemačke promenio trenera, pošto je Edina Terzića na klupi nasledio Nuri Šahin, nekadašnji fudbaler ovog kluba. Pred njim će biti ozbiljno težak zadatak, a to je da obezbedi plasman u elitno klupsko takmičenje, bude konkurentan u borbi za naslov prvaka, ali i da donekle ponovi prošlosezonske partije iz Lige šampiona.
Tim je dosta izmenjen tokom leta, a pre svih klub je napustio Rojs koji je karijeru nastavio u MLS-u, dok su pored njega iz Dortmunda otišli Humels, Filkrug, Ale, Mukoko, Rote i drugi. Naravno, bilo je i dosta dolazaka, a kao najveće pojačanje moramo pomenuti Girasija, iza kog je nestvarna sezona u Štutgartu. Pored toga Milioneri su u svoje redove doveli i Grosa, Bejera, Antona, ali i Kouta na pozajmicu iz Mančester sitija.
U prvom kolu novog izdanja Bundeslige, Dortmund je uz dosta muke slavio na svom stadionu protiv Ajntrahta iz Frankfurta, a taj susret je završen rezultatom 2:0. Sve do 72. minuta su mreže mirovale, a onda je Gitens sa dva pogotka doneo veliko slavlje navijačima Dortmunda.
U drugom kolu je usledilo teško gostovanje kod Verdera, gde je Borusija nažalost odigrala meč bez pogodaka, ali i ostala bez reprezentativca Šloterbeka, koji je dobio crveni karton i neće moći da pomogne svojim drugarima u meču protiv Hajdenhajma.
Za kraj, iako Borusija generalno igra dobro na svom terenu, prošle sezone ova ekipa nije uspela da pobedi Hajdenhajm na Signal Iduna Parku, a taj duel je završen rezultatom 2:2.

Hajdenhajm: Savršen start sezone!

Hajdenhajm je osnovan davne 1846. godine, što ovaj klub čini jednim od najstarijih u Nemačkoj. Sve do prošle sezone, najveći uspeh ovog kluba bilo je osvajanje drugog po kvalitetu ranga nemačkog fudbala, ali je u prošlom izdanju Bundeslige, ova simpatična ekipa od prvog do poslednjeg kola igrala na veoma visokom nivou, i na kraju stigla do odličnog osmog mesta na tabeli. Ono je prošle sezone garantovalo kvalifikacije za Ligu konferencije, a tamo je nemački predstavnik u plej-ofu uspeo da eliminiše švedski Heken i dođe do svog prvog plasmana u neko od evropskih takmičenja u svojoj istoriji.
Prvi meč na kom je Heken bio domaćin je završen rezultatom 1:2, da bi u revanšu puleni Franka Šmita, koji radi fantastičan posao na klupi ovog kluba, slavili sa 3:2, uz podatak da je sve do 84. minuta na semaforu stajalo 1:2. Onda je na scenu stupio prvo Vaner koji je poravnao na 2:2, a potom u drugom minutu sudijske nadoknade asistirao Honšaku za pobedonsni pogodak nakon čega je usledilo veliko slavlje na tribinama. Učešće u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju će sasvim sigurno dodatno opteretiti fudbalere ove ekipe, pogotovu što trener Šmit baš i ne može da se pohvali sa širokom rotacijom, međutim, to se za sada ni najmanje ne odražava na fantastične partije u Bundesligi.
Naime, nakon dva odigrana kola, najprijatnije iznenađenje prošlog šampionata se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih šest osvojenih bodova, i ako se po jutru dan poznaje, deluje da bi Hajdenhajm ove sezone vrlo lako mogao da ostvari čak i bolji plasman od prošlosezonske osme pozicije.
U prvom kolu je nekadašnji osvajač Cvajte odigrao jedan veoma dobar meč i slavio na gostovanju kod Sankt Paulija, a taj susret je završen rezultatom 0:2.
U drugom kolu je ova ekipa odigrala jednu od najboljih partija u poslednje dve godine, pošto je Hajdenhajm na svom stadionu demolirao Augsburg a taj susret je završen rezultatom 4:0. I na tom meču je blistao Vaner koji je postigao pogodak i zabeležio jednu asistenciju, a pobeda domaće ekipe se ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje, pošto je već nakon pola sata igre bilo 2:0.
Za kraj, Hajdenhajm ume da bude veoma nezgodan na strani, a prošle sezone je ova ekipa uspela da odoli Borusiji u oba meča, pa se postavlja pitanje da li bi to mogao da bude slučaj i večeras, ali je evidentno da nas očekuje jedan zaista sjajan meč.

Naš predlog

Neće sigurno Borusiji biti nimalo lako protiv Hajdenhajma, a najbolji pokazatelj za to su i dva prošlosezonska susreta, u kojima Milioneri nisu uspeli da dođu do trijumfa. Smatramo da nas očekuje jedan veoma otvoren meč, a pre svega i golovi na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.63.

Hajdenhajm nema običaj da se brani protiv nemačkih velikana, što svakako Borusija i jeste, i nije isključeno da tim koji se pre ovog kola nalazio na prvom mestu na tabeli Bundeslige uspe da odoli Borusiji, zbog čega vam hrabro savetujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi X2, a sve to uz fantastičnu kvotu 3.15 u Mozzartu.

Generalno, mišljenja smo da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, pa pored golova na obe strane smatramo da je idealno da se oprobate i sa igrom 4+, koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.