DERBI DANA: Real Sosijedad – Real Madrid: Kraljevski klub u Baskiji nema prava na kiks!

Real Sosijedad će u okviru 5. kola La Lige dočekati aktuelnog šampiona Španije – ekipu Real Madrida. Baskijski klub je ostvario samo jedan trijumf u uvodna 4 kola, dok kraljevski klub već 4 boda zaostaje za Barselonom. Bodovi su imperativ i jednima i drugima, pa će biti zanimljivo ispratiti duel ova dva kvalitetna tima. Utakmica je na programu od 21 čas.

Real Sosijedad: Otišli su mnogo bitni igrači!

Četiri boda u isto toliko utakmica na početku sezone. Porazi od Valjekana i Alaveša na domaćem terenu sa identičnih 1:2, te skromno izdanje protiv Espanjola (0:1) i Hetafea (0:0) su već upalili alarme u Baskiji. Nije krenulo dobro po Sosijedad i bilo je jasno čelnim ljudima na Anoeti da će morati dodatno da se pojačaju te su u završnim satima prelaznog roka dogovorili dolazak dvojice novajlija, Orija Oskarsona i Najefa Agerda.
Ovaj prvi znatno je interesantniji i u perspektivi bi mogao da se ispostavi kao veliko pojačanje ukoliko uspije da dosegne visine koje mu se predviđaju. Riječ je o 20-godišnjem islandskom napadaču koji je u prethodnih godinu dana skrenuo na sebe pažnju brojnih evropskih klubova. Između ostalih i Mančester Sitija, koji je čak razmišljao da ga dovede kao zamjenu za Hulijana Alvaresa prije nego što se odlučio da u sezonu uđe sa opcijama koje već ima u timu.
Bilo je to dovoljno da se Sosijedad ‘upeca’ i odriješi kesu za momka što je od početka aktuelne sezone već postigao sedam golova, pet u prvenstvu i dva u kvalifikacijama. Dovoljno da Sosijedad zbog njega postavi novi rekord u visini obeštećenja. Zapravo, baskijski klub je za Oskarsona platio 20.000.000 evra u cugu, koliko je prije dva ljeta i za Umara Sadika, s tim da se obavezala da Kopenhagenu uplati još 3.000.000 evra kroz bonuse i proslijedi mu 20 odsto od naredne prodaje te će mladi Islanđanin izvjesno u budućnosti osamostaliti na vrhu liste najskupljih pojačanja u istoriji La Reala. Izvjesno i dodatno skreše minutažu koja ionako nije bila sjajna.
Dugo je Kopenhagen odolijevao, rizikovao odbijajući pomenutih 20.000.000 evra, ali se ispostavilo da ga je Sosijedad ‘slomio’ sa pomenutim bonusima i procentima. Čak i bez njih Oskarson će postati najveća prodaja u istoriji Kopenhagena.
Na Anoeti će imati zadatak da odmjeni Robina Le Normana koji je po povratku sa Evropskog prvenstva otišao u madridski Atletiko. Nimalo lak zadatak…

Real Madrid: Nije počelo onako kako su zamišljali!

Madrid je postao nestrpljiv. Možda bi i tolerisao Kilijanu Embapeu nekoliko utakmica bez prvenstvenog pogotka da je Real na startu sezone rutinski pobjeđivao. Ali šampion se mučio, ispuštao bodove na Balearima, pa na Kanarima, a treća generacija Galaktokosa odavala utisak da će joj podosta vremena biti potrebno da klikne. Taj utisak i dalje je na snazi, ali makar je trenutno prvoj zvijezdi svjetskog fudbala pao kamen sa srca. Kilijan je probio led u Madridu, a Real je u poslednjem kolu pobjedio Betis u Madridu i spriječio Barsu da već u ranoj fazi sezone pobjegne na makar šest bodova prednosti.
Posle već dva razočaravajuća remija, dolazak Verdiblankosa iz Sevilje u Madrid ličio je na novu minu. Jer Betis do te večeri, na šest od sedam gostovanja na Santjago Bernabeuu nije primao gol. Ali bila je pristna još jedna simbolika, ona što kaže da je svaki od Florentinovih Galaktikosa u koje staju Luiš Figo, Zinedin Zidan, Dejvid Bekam, Ronaldo Nazario, Kristijano Ronaldo, Geret Bejl, Eden Azar (da ne nabrajamo baš sve), ligaški prvenac postigao makar u prve četiri utakmice. Embape je igrao četvrti put, a uprkos novom mučenju Reala koje je trajalo dobrih sat vremena, fudbalski bogovi htjeli su da i Francuz krene galaktičkom stazom.
Međutim, dok Evropa kliče dvostrukom strijelcu Embapeu, kojem je nakon prvenca, Vinisijus Žunior, prepustio izvođenje jedanaesterca, dok je Madrid probila euforija, te sada očekuje najmanje 40 pogodaka u sezoni, ne smijeju se zaboraviti ni oni što su pobjedi Blankosa kumovali bar podjednako.
Da ne biješe Rodrigovog kratkog trka i Valverdeove majstorske podvale petom, ne bi se dogodila ni zicer situacija za Embapea. I tako je put ka trijumfu iscrtan. Međutim, čovjek koji je ušao u igru dva minuta prije Embapeovog vodećeg gola, Brahim Dijaz, potpuno je promjenio energiju domaćina. Ubrzali su Ančelotijevi puleni ulaskom Marokanca, a upravo je njegov pas spojio sa golom Vinija u situaciji kada je iznuđen penal – tako je i reprezentativac Francuske posle tri ćorka u prva tri kola, u poslednjoj utakmici isporučio duplu porciju.

Naš prijedlog:

Madridski klub očekivano kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u SuperBet kladionici iznosi 1.75. Pobjeda domaćina plaća se kvotom 5.40, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.70.

Real Sosijedad je osijetno oslabljen ušao u novu sezonu, pošto je par važnih igrača napustilo Baskiju. Kraljevići su već 2 puta ostali bez čitavog plijena i čini se da već sada nemaju prava na kiks. Mišljenja smo da će gosti trijumfovati na ovom meču, te shodno tome predlažemo dvojko po kvoti 1.75 u SuperBet kladionici. Vrlo lako bi ovde mogli gledati pravu goleadu, pa vam predlažemo da pokušate i sa igrom 3+ po kvoti 2.00. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo hendikep na goste – H2 (1.5) – po kvoti 3.05 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.