Najava i analiza: Premijer liga, 4. kolo: Đavoli na Sent Meriju imaju siguricu, Siti i Liverpul na domaćem terenu relativno lak zadatak! Saznaćemo i koje je boje severni London?

premijer liga

Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Sautempton – Mančester Junajted – 2 @ 1.70 u MozzartBet

Nije ekipa sa Sent Džejmsis Parka idealno započela povratničku sezonu u Premijer ligi, pošto su pored Evertona jedina ekipa koja još uvijek nema bodove. U uvodna 3 meča su upisali sva 3 poraza, a redom su od njih bili bolji Njukasl (1:0), Notingem Forest (0:1) i Brentford (1:0). Čini se da ovog vikenda imaju možda i najteži zadatak do sada pošto im u goste dolazi ranjeni Mančester Junajted. Crveni đavoli su trijumfom otvorili novu sezonu i činilo se da konačno dolaze bolji dani za ekipu sa Old Traforda, međutim već u drugom kolu je Brajton razbio iluzije navijača Mančesterskog kluba porazivši ih sa 2:1. Poslednje kolo donijelo nam je najveći derbi Engleskog fudbala u kom su izabranici Ten Haga poraženi sa ubjedljivih 0:3 od ljutog rivala sa Enfilda, pa su ta dva uzastopna poraza ponovo uznemirili sve u klubu. Gosti na ovo gostovanje dolaze sigurno sa puno motiva, a bodove moraju sakupljati upravo protiv timova kao što je Sautempton. Naš prijedlog je da pokušate sa kombinacijom 2&3+ koja se plaća kvotom 1.70 u MozzartBet kladionici.

Brajton – Ipsvič – 3+ @ 1.55 u King

Na pitanje “Kako posle Roberta De Zerbija”, čovjeka koji je Brajtonu na kraju sezone 2022/23 donio istorijski plasman u vidu šestog mjesta Premijer lige, pokušaće da odgovori najmlađi stalni trener u istoriji engleske elite Fabijan Hirceler. Perspektivni, 31-godišnji stručnjak je u minuloj sezoni odveo Sankt Pauli iz Cvajte u Bundesligu, a Brajton, kao što to čini i sa fudbalerima, nanjušio i prigrlio talenat. Brajtonov cilj sa Njemcem švajcarskog pasoša rođenim u Sjedinjenim Američkim Državama biće borba za gornji dio tabele, a upravo se tu i nalaze nakon 3 odigrana kola. Nakon trijumfa nad Evertonom (0:3) i Mančester Junajtedom (2:1), u poslednjem kolu uslijedio je remi na Emirejtsu protiv Arsenala (1:1), što odaje utisak da je novi trener pun pogodak. Ipsvič je nakon 2 uzastopna i očekivana poraza od Liverpula i Mančester Sitija, došao do prvih bodova u novoj sezoni i to na domaćem terenu protiv Fulama (1:1). Neće Traktoristi imati lak zadatak u borbi za opstanak ali nam njihovi mečevi makar uvijek garantuju zabavu i veliki broj golova. Shodno tome predviđamo goleadu i predlažemo igru 3+ po kvoti 1.55 u King kladionici.

Krisal Palas – Lester – 0-2 @ 2.04 u MaxBet

Od mračnih dubina februara do uzbudljivog i raspojasanog maja. Tako je ukratko izgledala prethodna sezona Staklara. Uz veliko poštovanje ka Roju Hodžsonu i njegovom entuzijazmu da se bavi treneskim poslom i u 74. godini, sve je to u finišu mandata vremešnog stručnjaka izgledalo prilično neobećavajuće. Kristal Palas od 2013. nije ispao iz Premijer lige, a uzimajući u obzir kako je igrao dok Oliver Glazner nije došao, na Selhurst Parku mogu da budu presrećni što će i narednih devet i po mjeseci gledati mečeve najjače lige svijeta. Nakon 3 odigrana kola nisu uspijeli da upišu trijumf, ali su prve bodove osvojili u poslednjem kolu protiv Čelsija (1:1). Lester u ovoj sezoni ima jedan jedini cilj – opstanak. U igračkom kadru Lisica ostali su mnogi igrači iz pretprošlogodišnje sezone premijerligaškog kraha poput Bubakarija Sumarea, Vauta Fesa, Stefana Mavididija, Viktora Kristensena, Vilfreda Endidija i Harija Vinksa, a ovo je njihova šansa za iskupljenje. Imaju isti skor kao i Kristal Palas, a jedini bod u uvodna 3 kola osvojili su protiv Totenhema na premijeri nove sezone. Nakon toga su identičnim rezultatom – 2:1 – gubili od Fulama i Aston Vile. Ovde očekujemo jedan tvrd takmičarski duel, pa vam predlažemo da pokušate sa igrom 0-2 po kvoti 2.04 u MaxBet kladionici.

Fulam – Vest Hem – GG3+ @ 1.85 u PrimoBet

Odbacivanje jo-jo statusa i sigurno ušuškvanje u mir sredine tabele. Nije teško razumjeti šta je Kolibašima bio cilj kada su 2022. izborili promociju u Premijer ligu. I treba pohvaliti Marka Silvu i njegove momke za 13. mjesto osvojeno prethodne sezone, jer, nemojte zaboraviti, Fulam je poslednjeg dana prelaznog roka prošle godine ostao bez svoje dugogodišnje amajlije Aleksandra Mitrovića. Sada na Krejven Kotidž stiže novi izazov i pitanje – kako se snaći bez Žoaa Paljinje. Portugalac je prema mišljenju mnogih stručnjaka bio najbolji “osigurač” u Premijer ligi prošle sezone posle Rodrija. U prva 3 kola navijači su mogli da vide pravi rolerkoster svojih ljubimaca, pošto su za to vrijeme uspijeli da upišu i trijumf i remi ali i poraz. Prvo su poraženi na Old Trafordu (1:0), potom su savladali Lester (2:1), da bi u poslednjem kolu remizirali na gostovanju kod novajlije Ipsviča (1:1). Vest Hem je otpočeo novu eru dolaskom Đulijana Lopetegija i visoki standarni koji su postavljeni prethodnih godina moraju se ispoštovati i ove godine. Start sezone donio je poraze na domaćem terenu od Aston Vile (1:2) i Mančester Sitija (1:3), kao i prve bodove nakon slavlja protiv Kristal Palasa (0:2). Ekipa je znatno pojačana i treba ih očekivati u gornjem dijelu tabele vrlo brzo. Ovde očekujemo jedan uzbudljiv meč i golove na obje strane, te vam predlažemo igru GG3+ po kvoti 1.85 u PrimoBet kladionici.

Liverpul – Notingem Forest – 1&3+ @ 1.57 u SuperBet

Vjerujemo da ni najoptimističniji navijači Redsa nisu očekivali ovako ubjedljiv start nakon dolaska novog trenera na klupu i odlaska već sada legendarnog Jirgena Klopa. Međutim Arne Slot već na početku svoje misije na Enfildu pokazuje da se radi o ozbiljnom stručnjaku i da će Liverpulovi navijči imati razloga za radost u godinama pred njima. Uz Mančester Siti predstavljaju jedini tim koji je ima maksimalan učinak nakon 3 odigrana kola, a pobjede su redom ostvarivali protiv Ipsviča (0:2), Brentforda (2:0) i njima sigurno najdraža protiv Junajteda na Old Trafordu sa ubjedljivih 0:3. Od ulaska Notingem Foresta u Premijer ligu 2022, dosta turbulentnih informacija kovitlalo se oko Siti Graunda. Prošla sezona je uključivala oduzimanje bodova i otpuštanje navijačima voljenog trenera Stiva Kupera. Stvari su trenutno malo mirnije, iako istorija govori da se u Forestu neko previranje očas posla dogodi. Rezultat za sada ne ispašta i ovakav start može da raduje sve navijače. Naime, još uvijek nisu poraženi u aktuelnoj sezoni pošto su upisali remije protiv Bormuta i Vulvsa (1:1) i trijumf protiv Sautemptona (0:1). Liverpul po nama ovde ne bi trebao imati većih problema u ovjeravanju nova 3 boda, pa vam predlažemo kombinaciju 1&3+ po kvoti 1.57 u SuperBet kladionici.

Mančester Siti – Brentford – 1&GG @ 2.45 u MozzartBet

Planeta glorifikuje dinastiju Pepa Gvardiole, onu što je u sedam sezona osvojila šest titula prvaka Engleske, onu koja je u maju sa četiri vezana šampionska naslova postala unikatna u istoriji engleskog fudbala i onu koja je 2023. godinu ovjenčala triplom krunom. Postavlja se pitanje odakle im više inspiracija i kako Gvardiola motiviše svoje igrače. Isto pitanje nebrojeno puta usmjeravano ka Novaku Đokoviću, biće ključ novog Sitijevog pohoda na odbranu titule. Gdje se krije motivacija? Na startu sezone ponovo izgledaju moćno, redom su padali Čelsi (0:2) Ipsvič (4:1) i Vest Hem (1:3). U postojećoj konfiguraciji snaga, ako izbjegne borbu za opstanak, Brentford i Frank smatraće sezonu uspiješnom. Teško da mogu da napadnu rekordnu premijerligašku brojku iz sezone 2022/23 koju su završili sa 59 bodova i na devetom mjestu na tabeli. Vjerovatno bi bili zadovoljni da se ponovi takmičarska 2021/22 kada su dobacili do 46 bodova i 13. pozicije. Obećavajući start sezone daje im nadu da mogu da se odupru Sitiju, pošto su do sada slavili protiv Palasa i Sautemptona, a jedini poraz su upisali na gostovanju kod Liverpula (2:0). Mišljenja smo da će Siti trijumfovati na ovom meču ali i da će gosti postići makar jedan gol. Predlažemo kombinaciju 1&GG po kvoti 2.45 u MozzartBet kladionici.

Aston Vila – Everton – 1 @ 1.50 u King

Uspiješna sezona za Vilu ne mora nužno da znači preslikani ili bolji plasman no lani, već kreiranje upečatljivog utiska na svim frontovima, uz neke upečatljive pobjede u Ligi šampiona, utemeljenje fudbalske, odnosno igračke baze, te kontinuitet rezultata koji je bio klimav u završnici prošle sezone. Dva trijumfa i poraz u uvodna tri kola su svakako zadovoljavajući, uzevši u obzir da su pobjede ostvarene na teškim gostovanjima protiv Vest Hema (1:2) i Lestera (1:2). Na domaćem terenu su poraženi od Arsenala i sigurno je da žele navijačima da se oduže sa prvim trijumfom na domaćem terenu u novoj sezoni. Prethodne tri sezone, bile su Evertonove najgore u poslednjih 20 godina. Opstanak izboren na jedvite jade i okončavanje sezone na 16, 17. i 15. poziciji nisu u skladu sa istorijskim značajem kluba. Praktično od završetka ere Dejvida Mojesa 2013. Everton nije relevantan u borbi za plasman u prvih šest na tabeli, tamo gdje je redovno bio u većem dijelu dugog mandata škotskog stručnjaka. Ponovo se čini da će teško izboriti opstanak, a ovako katastrofalan start samo potvrđuje da je klub zreo za restart. Sa 10 primljenih golova imaju najgoru odbranu nakon 3 odigrana kola, a redom su bilježili poraze od Brajtona, Totenhema i Bormuta u poslednjem kolu (iako su do 87. minuta vodili sa 2:0!?). Mišljenja smo da će Emerijeva ekipa trijumfovati, pa vam predlažemo jedinicu po kvoti 1.50 u King kladionici.

Bormut – Čelsi – 2 @ 2.05 u MaxBet

Ko je ljeta 2015. godine mogao i da zamisli da će Bornmut postati klub koji će vezati deset uzastopnih sezona u Premijer ligi. Šta god da su Višnjice uradile, uvijek bi ostale nekako potcijenjene, i tako iz sezone u sezonu. Edi Hau, Skot Parker, Geri O'Nil i sada Andoni Iraola. Bornmut je prethodnih godina vjerovatno jedna od najprijatnijih sredina za rad u Engleskoj, jer su i navijači ovog kluba svjesni da im je svaka sezona provedena u Premijer ligi samo bonus, a treneri su uvek uživali veliku podršku u sredini koja je relativna mala za standarde elitnog ranga. Imenovanje Enca Mareske na mjesto trenera Čelsija prilično je diskutabilan potez i činjenica da je izabran iako nikada ranije nije vodio ekipu iz Premijer lige implicira jedno – da uloga trenera nije visoka u hijerarhiji vlasnika. Da se razumijemo, Mareska nije “od juče”, poznaje engleski fudbal od doba kada je bio tinejdžer u Vest Bromviču. Pep Gvardiola ga je lično odabrao za asistenta i prošle sezone je njegov tim Lester osvojio Čempionšip, doduše uz dosta trzavica od februara do kraja sezone. Promjenljive igre na startu sezone ne ulivaju povjerenje navijačima Plavaca. Poraz od Sitija na otvaranju sezone (0:2), potom rapsodija protiv Vulverhemptona (2:6), a onda razočarenje i samo jedan bod protiv Palasa na Stamford Bridžu nisu dovoljni za pozitivne vibracije. Čelsi je prethodnih sezona relativno lako izlazio na kraj sa Bormutom i očigledno je da im ovaj protivnik odgovara, pa smo mišljenja da i sada treba pokušati sa dvojkom po kvoti 2.05 u MaxBet kladionici.

Totenhem – Arsenal – 3+ @ 1.58 u PrimoBet

Totenhem je, sa igračkim kadrom koji ga krasi i lucidnim Angelosom Postekogluom na klupi, ekipa koja ima kapacitet da se nađe među četiri tima Premijer lige, ali koja ni po čemu ne garantuje da će to i učiniti. Boljka koje Totenhem ne uspijeva da se riješi jeste branjenje prekida. Upravo posle slobodnjaka i kornera odbrana londonskog kluba kapitulirala je čak 16 puta u prošloj sezoni što je u rangu sa Barnlijevom, a samo su Šefild i Luton (19), odnosno Notingem Forest (23) više puta dozvolili rivalima pogotke van otvorene igre. Ranjivost u odbrani se pokazala kao glavni problem i na startu nove sezone, pošto su do sada ostvarili remi protiv Lestera (1:1), trijumf protiv nepovezanog Evertona (4:0), a potom i poraz od Njukasla sa 2:1. Poslednja četiri derbija sjevernog Londona Totenhem nije uspio da dobije, pa će motivacija utoliko biti veća. Nijedan poraz u derbijima sa rivalima koji čine veliku šestorku, 89 bodova, status najbolje odbrane Premijer lige i opet nije bilo dovoljno da se Mančester Siti skine sa trona, da crveni dio sjevernog Londona posle dvije decenije proslavi novu titulu, titulu koja se čeka još od čuvenih “Nepobjedivih”. Najveća snaga Arsenala uoči nove sezone jeste činjenica da su svi glavni protagonsti ostali na okupu. Već sredina septembra mogla bi da pokaže da li će biti treća sreća. Jer 15. septembra u četvrtom kolu Tobdžije gostuju Totenhemu, a već nedelju dana kasnije idu na Etihad, tamo gdje su prošle sezone preživjeli najezdu Građana i limitirali ih na samo jedan udarac u okvir gola. Na poslednjih 5 derbija samo jednom nismo vidjeli makar 3 gola na meču (završeno rezultatom 0:2), a igra 3+ dolazila je čak 7 puta na poslednjih 9 mečeva. Mišljenja smo da će ovo biti jedan efikasan derbi i predlažemo igru 3+ po kvoti 1.58 u PrimoBet kladionici.

Vulvs – Njukasl – PIK X @ 1.71 u SuperBet

Od promocije iz Čempionšipa u Premijer ligu 2018. godine, Vulverhempton je pod trenerskom palicom Nuna Espirita Santa, zatim Bruna Laža i Đulena Lopetegija slovio za ekipu pretežno defanzivnih karakteristika. To se promjenilo prije godinu dana kada je Geri O‘Nil naslijedio kormilo Vulvsa od Španca transformisavši premijerligaša u ofanzivan tim što je isporučio 65 ligaških golova – ubjedljivo najviše od povratka u elitni rang. Nisu otvorili sezonu onako kako su željeli, pošto su do sada primili čak 9 golova što im daje epitet druge najgore odbrane u ligi. Jedini bod su osvojili na gostovanju kod Notingema (1:1). Njukasl će ponovo biti kandidat za plasman u Ligu šampiona, izlazak u evropska takmičenja ne bi trebalo da izostane, dok se mjesto u gornjoj polovini tabele podrazumijeva u kakvom god sastavu Njukasl nastupao. Sjajan start nove sezone može da raduje navijače, a trijumfe su upisali protiv Sautemptona (1:0) i Totenhema (2:1), dok su u gostima kod Bormuta remizirali (1:1). Ovde očekujemo pravo taktično nadmudrivanje i jedan tvrd i neizvjestan meč, pa vam predlažemo igru PIK X po kvoti 1.71 u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.