TIP DANA: Marsej – Nica: Ovaj tim Marseja je pravljen za velika dela!

U subotu je na programu pregršt veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a ovog puta smo za vas analizirali duel na Velodromu, gde će fudbaleri Marseja ugostiti Nicu.
Početak ovog susreta između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Marsej: Može li Marsej da se umeša u borbu za naslov prvaka?

Prošla sezona je bez ikakve sumnje bila za zaborav, pošto su fudbaleri Marseja na kraju zauzeli osmo mesto na tabeli, što znači da je ovaj tim ostao bez plasmana u evropska takmičenja, a to naravno i jeste bio primarni cilj.
Tokom leta dogodile su se brojne promene na Velodromu, a ona glavna desila se na klupi, pošto je novi trener bivšeg šampiona Francuske postao Roberto De Zerbi, koje je u prethodnom periodu sa dosta uspeha predvodio ekipu Brajtona. U međuvremenu su klub napustili Genduzi, koga je otkupio Lacio, potom Endijae, Sar, Vitinja i Veretu, a na njihovim prodajama ja Marsej zaradio oko 80 miliona evra.
Prva meta novog trenera je bio Mejson Grinvud, i uspeo je Marsej da dovede ovog sjajnog fudbalera, koji bi trebalo da predstavlja glavnu napadačku opciju za tim sa Velodroma. Pored njega, nekadašnji šampion Francuske je angažovao i Hejberga, Vahija, Konea, Karbonija, Meitea, Ruljija i Kornelijusa, pa je utisak da je Marsej konačno napravio tim koji je dostojan da izađe na crtu PSŽ-u, koji godinama unazad dominira francuskim fudbalom, što je naravno bio slučaj i prošle sezone.
Naravno, pred De Zerbijem će biti veoma težak posao, ali ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo da bude jedna od najuspešnijih sezona za Marsej u poslednjih dvadesetak godina.
U prvom kolu je ova ekipa imala veoma težak zadatak pošto je gostovala kod Bresta, koji je prošle sezone igrao toliko dobro da je izborio plasman u Ligu šampiona. Grinvud i drugari su se praktično prošetali na ovom gostovanju i bez većih problema slavili sa 1:5. Usledio je meč na domaćem terenu protiv Remsa u kom je bilo samo 2:2. Prvi deo igre je u potpunosti pripao domaćinu koji je taj deo igre završio rezultatom 1:0, ali je vrlo lako Marsej mogao da ima dva ili tri gola prednosti, ali se ispromašivao Vahi.
Znao je Rems i te kako to da kazni i veoma brzo u drugom delu igre preokrene rezultat u svoju korist, ali je Grinvud poravnao na 2:2, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat tog duela.
Međutim, već u narednom kolu je tim sa Velodroma pokazao karakter na gostovanju kod Tuluza, pošto je taj meč završen rezultatom 1:3, nakon čega se puleni Roberta De Zerbija nalaze na drugom mestu na tabeli, uz sedam osvojenih bodova, što je trenutno za dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ.

Nica: Primarni cilj je izlazak u Evropu, ali, da li je to realno?

Verovatno mali broj ljudi zna da je Nica do sada četiri puta dolazila do naslova prvaka Francuske, uz napomenu da je poslednji put to bio slučaj davne 1959. godine. Na tri šampionske titule, treba dodati i tri trofeja u francuskom Kupu, a poslednji put se to desilo 1997. godine, što je inače za sada i poslednji trofej koji tim sa Azurne obale ima u svojim vitrinama.
Prošla sezona je bila i te kako dobra, pošto je Nica predvođena Frančeskom Fariolijem stigla do sjajnog petog mesta na tabeli i plasmana u Ligu Evrope, što je svakako veliki uspeh. Nažalost, Farioli je od Ajaksa dobio ponudu koja se ne odbija, pa je tako ovaj sjajni italijanski stručnjak preuzeo Kopljanike, a na njegovo mesto je postavljen Frank Hajs, koji je u prethodnom periodu sa dosta uspeha predvodio Lans, sa kojim je preprošle sezone mimo svih očekivanja stigao do do vicešampionske titule. Zanimljivo je da je Nica promenila i sportskog direktora, pošto je u klub stigao Florijan Moris, bivši sportski direktor Rena.
Primarni cilj će poput i prošle sezone biti plasman u neko od evropskih takmičenja, ali je sva prilika da će to biti dosta teži zadatak nego u prošlom šampionatu.
Nažalost, Nica je tokom leta ostala bez verovatno i svog najboljeg fudbalera, Kefrena Tirama koji je u transferu vrednom 20 miliona evra prešao u Juventus. Ipak, nisu u timu sa Azurne obale sedeli skrštenih ruku, pošto su novi fudbaleri ovog tima postali Mukoko, Klaus, Bombito, Ndombele i drugi.
Nije Nica na najbolji mogući način započela ovu sezonu, pošto je nekadašnji šampion Francuske već u prvom kolu poražen na gostovanju kod Oksera, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Nakon toga je Nica na svom terenu remizirala protiv Tuluza, kada je bilo 1:1, nakon čega je polako ali sigurno krenuo da se pali crveni alarm u ovom klubu.
Ipak, u prošlom kolu su Hajsovi puleni konačno odigrali jedan sjajan meč i bez većih problema uspeli da slave na gostovanju kod Anžea, kada je bilo 1:4, zbog čega uostalom fudbaleri Nice u veoma lepom raspoloženju stižu na ovo gostovanje na Velodrom.
Inače, poslednji međusobni susret između Marseja i Nice je odigran krajem aprila ove godine na Velodromu, i bio je to jedan sjajan meč na kom smo videli čak četiri gola, a na kraju je bilo 2:2.

Naš predlog

Kako vam i sam naslov kaže, ovaj tim Marseja je pravljen za velika dela, a to podrazumeva da se ovakvi mečevi na domaćem terenu dobijaju. Na sve to, sigurno je da fudbaleri Marseja žele da se iskupe svojim navijačima za prošli meč na Velodromu, koji ova ekipa nije uspela da dobije, pa vam bez previše razmišljanja savetujemo da se ovde oprobate sa jedinicom, koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.80.

Do sada smo imali prilike da vidimo da domaćin igra za gol više, pa shodno tome, smatramo da će ova ekipa od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Nice, zbog čega vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1, a sve to uz sjajnu kvotu 2.75 u Mozzartu.

Za kraj, generalno smo mišljenja da pobeda domaćina ne bi smela da se dovede u pitanje, a kako sada stvari stoje na pomolu je jedan veoma efikasan duel, pa vam preporučujemo da vaš fokus usmerite ka igri 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.