TIP DANA: Parma – Udineze: Parma blista na svom terenu na startu sezone!

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u protekla tri dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Enio Tardiniju, gde će fudbaleri Parme ugostiti Udineze.
Početak pretposlednjeg susreta četvrtog kola italijanske Serije A je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Parma: Krstaši igraju sjajno na svom terenu!

Parma je prošle godine igrala na veoma visokom nivou, i na kraju je to bilo dovoljno za povratak ove ekipe na najveću scenu italijanskog fudbala.
Naravno, sigurno je da će primarni cilj nekadašnjeg dvostrukog osvajača Liga Evrope biti opstanak u društvu najboljih, ali, ako se po jutru dan poznaje, utisak je da bi Krstaši mogli da se umešaju u borbu za nešto više.
U prvom kolu su izabranici Fabija Pekije koji radi sjajan posao na klupi Parme odigrali jedan veoma dobar meč na svom terenu i remizirali protiv Fiorentine, a taj susret je završen rezultatom 1:1. Domaćin je bio dosta bliži trijumf, uz podsećanje da je Viola poslednjih petnaestak minuta odigrala sa igračem manje, nakon što je isključen Pongračić na svom debiju u novom klubu. Usledio je duel protiv Milana, takođe na Tardinju, a sva je prilika da je to bila jedna od najboljih partija Parme u poslednjih desetak godina. Na kraju je domaća ekipa slavila rezultatom 2:1, a nećemo sigurno preterati ukoliko kažemo da su Pekijini puleni na tom meču mogli da postignu makar još tri gola. Treba dodati da to nije bilo čak ni bledo izdanje Milana, koji je takođe promašio nekoliko kolosalnih šansi, ali je na kraju domaćin ipak stigao do čitavog plena, i na najbolji mogući način se svojim navijačima predstavio u povratničkoj sezoni u elitnom rangu italijanskog fudbala.
Inače, Parma je imala veoma težak raspored na startu šampionata, a to nam najbolje potvrđuje i meč prošlog kola, kada je ova ekipa gostovala kod Napolija, koji ove sezone ima ogromne ambicije, o čemu najbolje svedoči angažovanje Antonija Kontea, koji je stigao na stadion “Diego Armando Maradona” da se bori za Skudeto.
Sjajno su gosti otvorili i taj susret, stigli prvi do vođstva, a sredinom drugog dela igre je isključen golman Suzuki, što je domaćinu dobrano olakšalo posao na tom duelu. Ipak, sve do drugog minuta sudijske nadoknade je na semaforu stajalo 0:1, a onda je Lukaku poravnao na 1:1, da bi trijumf Napolitancima doneo Angisa u šestom minutu nadoknade, što je bio povod za ogromno slavlje na “Maradoni”.
Parma iako je izgubila, ni najmanje nije razočarala ni na tom susretu, i ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo biti jedna veoma lepa sezona za nekadašnjeg osvajača drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

Udineze: Mogu li Zebre da ostanu neporažene i na Tardiniju?

Udineze je godinama unazad stabilan prvoligaš, međutim, prošla sezona je bila košmarna, pošto su Zebre iz Udina tek u poslednjem kolu osigurale opstanak u Seriji A. Naime, na kraju su crno-beli slavili na gostovanju kod Frosinonea, u direktnom duelu za opstanak, rezultatom 0:1, a junak je bio Dejvis. Taj poraz je značio i definitivnu selidbu Frosinonea u Seriju B, dok je Udineze na kraju ipak nekako uspeo da obezbedi sebi novu sezonu u društvu najboljih, i čini se da će ponovo primarni cilj biti opstanak, mada, slično kao i Parma, i popularnim Zebrama bi ambicije tokom šampionata mogle da se promene.
Čak, utisak je da je Udineze za sada možda i najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja italijanskse Serije A, a pre ovog kola su se crno-beli nalazili na deobi prvog mesta na tabeli sa sedam osvojenih bodova, koliko su imali i Inter, Juventus i Torino.
U prvom kolu su puleni Koste Runjajića uspeli da odole na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, kod ekipe Bolonje, koja je prošle sezone mimo svih očekivanja stigla do plasmana u Ligu šampiona, ali videćemo kako će to sve sada izgledati, kada više na klupi nema Tijaga Mote, koji je u međuvremenu prešao u Juventus.
U drugom kolu su Zebre u premijernom susretu pred svojim navijačima odigrale još jedan fantastičan meč i savladali Lacio, za koji se čini da makar na papiru nikad nije imao slabiju ekipu, a taj duel na stadionu Udinezea je završen rezultatom 2:1. Dosta lakše je domaćin došao do trijumfa nego što to rezultat pokazuje, pošto su Lacijali jedini pogodak na ovom ssuretu postigli u petom minutu sudijske nadoknade.
Najzad, u prošlom kolu su izabranici trenera Runjajića odigrali još jedan veoma dobar duel i na svom terenu uspeli da savladaju novajliju Koma, a taj meč je završen rezultatom 1:0. Jedini strelac je bio Brener u završnoj fazi prvog dela igre, a do kraja više nije bilo promene rezultata, pa su Zebre i nakon tri odigrana kola ostale neporažene, i sigurno je da će Lorenco Luka i saigrači dati sve od sebe da to bude slučaj i nakon večerašnjeg meča, uz konstataciju da Parma igra veoma dobro na domaćem terenu.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran sredinom februara 2021. kada je bilo 2:2, a generalno nam poslednji susreti između Parme i Udinezea donose veliki broj pogodaka, i iskreno se nadamo da će to biti slučaj i večeras.

Naš predlog

Oba tima igraju iznad svih očekivanja na startu šampionata, a pomenuli smo već koliko dobro Parma igra na svom terenu, pošto je ova ekipa na dva odigrana meča uspela da savlada Milan, ali i da remizira sa Fiorentinom, i sigurno da je to jedan od glavnih razloga zašto vam ovde savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.35.

Imaće sasvim sigurno i popularne Zebre iz Udina šta da ponude na Tardiniju, i vrlo je moguće da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru GG, a sve to uz kvotu 1.80 u Mozzartu.

Za kraj, sva je prilika da nas ove večeri na Enio Tardiniju očekuje jedan veoma efikasan susret, pa vam preporučujemo da okušate sreću sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.