DERBI DANA: Milan – Liverpul: Neka se ponovi Istanbul!

Utorak nam donosi nekoliko fenomenalnih mečeva prve runde Lige šampiona, a bez mnogo dileme, derbi dana se igra na San Siru gde će snage odmeriti Milan i Liverpul.
Prva asocijacija na ovaj duel je onaj neverovatan meč finala Lige šampiona iz Istanbula, kada su fudbaleri Liverpula slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je regularni tok meča završen rezultatom 3:3, iako su Rosoneri u jednom trenutku vodili i sa 3:0.
Od tog perioda su i Milan i Liverpul uspeli da dođu do još jednog trofeja u Ligi šampiona, uz konstataciju da italijanskog predstavnika dosta dugo nije bilo u evropskim takmičenjima, ali se poslednje dve-tri godine nekadašnji šampion Evrope vratio na velika vrata na veliku scenu, o čemu svedoči i nedavno polufinale elitnog takmičenja, u kom je ova ekipa eliminisana od Intera.
Početak susreta između dva velikana je zakazan za 21h
.

Milan: Očajan start sezone, može li Venecija da bude prekretnica?

Rosoneri nisu blistali prošle sezone, međutim, ova ekipa je došla do plasmana u Ligu šampiona, što je naravno i prošle godine bio primarni cilj za nekadašnjeg šampiona Evrope.
Kada smo se već dotakli ovog takmičenja, treba reći da italijanski predstavnik nije uspeo da prođe u osminu finala, ali je ruku na srce i grupa bila preteška, pošto su u njoj pored Rosonera tu bile još i ekipe PSŽ-a, Borusije iz Dortmunda ali i Njukasla.
I dalje se postavlja pitanje šta je uprava Milana zamerila Stefanu Pioliju, koji je sa ovim klubom pre dve godine i stigao do naslova prvaka Italije, što je tada malo ko očekiva, ali i Rosonere uspeo da vrati u Ligu šampiona, nakon jedne poduže pauze. Njega je na klupi italijanskog velikana nasledio Paulo Fonseka, što je odmah na startu izazvalo veliku sumnju kod najvernijih pristalica Rosonera, a kako sada stvari stoje deluje da su oni i te kako imali pravo za negodovanje.
Naime, tek u prošlom kolu Serije A je Milan stigao do prvog trijumfa u sezoni i to pošto je na San Siru savladana Venecija, koja je moramo priznati i to kako sada stvari stoje ubedljivo najslabija ekipa u ovogodišnjem izdanju Serije A. Taj duel je završen rezultatom 4:0, a veoma zanimljivo je da smo sva četiri pogotka videli u prvom delu igre. Naravno, ne treba osporiti jednu odličnu partiju Fonsekinih pulena, međutim, veliko je pitanje da li duel sa Venecijom može da odslika realnu situaciju u Milanu.
U prvom kolu šampionata je nekadašnji šampion Italije samo remizirao na svom terenu protiv Torina, i to pošto su Bikovi sve do sudijske nadoknade imali čak dva gola prednosti, kada su se fudbaleri Milana probudili, postigli dva gola, i na kraju čak mogli i do trijumfa. U drugom kolu je usledilo bolno otrežnjenje na gostovanju kod Parme, koja je slavila sa 2:1, a da se domaćin nije ispromašivao, ta pobeda bi bila i dosta uzbudljivija. Naznaka dobrih partija se desila na gostovanju kod Lacija, međutim, Rosoneri ni taj susret nisu uspeli da dobiju, pošto je na kraju na Olimpiku bilo 2:2.
Sve ovo nam govori da Rosoneri imaju dosta problema u zadnjoj liniji tima, a generalno nam mečevi Milana ove sezone donose dosta pogodaka, što i nije toliko očekivano, pogotovu ako pomenemo da klub sa klupe predvodi Paulo Fonseka.
Neće ovog puta biti Benasera i Florencija, a veliko je pitanje da li će i Alvaro Morata, koji je tokom ovog leta stigao u grad mode moći da pomogne svojim drugarima u meču protiv Liverpula, koji kako sada stvari stoje slovi za favorita na ovom duelu.

Liverpul: Pet vezanih pobeda nad Milanom!

Kraj jedne ere u Liverpulu, pošto je klub na kraju prošle sezone napustio Jirgen Klop koji je svim navijačima ove ekipe doneo dosta radosti. Dugo su upravi nekadašnjeg šampiona Engleske vagali ko bi mogao da nasledi ovog sjajnog trenera na klupi Liverpula, a izbor je pao na Arne Slota koji je u prethodnih nekoliko sezona sa dosta uspeha predvodio Fejnord.
Nisu Redsi veoma zanimljivo bili previše aktivni tokom letnjeg prelaznog roka, uz konstataciju da je ovaj klub u poslednjim danima letnje pijace pojačao Federiko Kjeza koga je pre toga pomalo neočekivano otpisao novi trener Juventusa, Tijago Mota. Ruku na srce, sačuvana je i gotovo kompletna ekipa iz prošle sezone, pa je za očekivati da Redsi budu i te kako konkurentni kada je u pitanju naslov prvaka Engleske, ali i za što bolji plasman u Ligu šampiona, koja se od ove sezone igra po nešto izmenjenom principu.
Teško je suditi o Slotu na osnovu dosadašnjih mečeva u Premijer ligi, međutim, generalni utisak je da Liverpul nije pogrešio kada je angažovao ovog čoveka, a veoma zanimljivo je da sada već bivši trener Fejnorda deluje veoma sličan stil fudbala kao i bivši trener Jirgen Klop.
Na premijeri šampionata Liverpul je slavio na gostovanju kod novajlije Ipsviča, a taj duel je završen rezultatom 0:2. Usledio je prvi meč na domaćem terenu i to protiv veoma neugodnog Brentforda, ali je na tom susretu ova ekipa bez većih problema slavila sa 2:0.
Ipak, prvi pravi ispit za Slota desio se u trećem kolu, kada su Redsi gostovali na Teatru snova kod Mančester Junajteda, u najvećem derbiju engleskog fudbala. Bio je to čas fudbala Salaha i drugara, koji su na jednom od najtežih gostovanja u Premijer ligi slavili bez većih problema sa 0:3. Sve je krenulo od 35. minuta susreta kada je Dijaz postigao pogodak, a isti igrač je sedam minuta kasnije povisio na 0:2, i već tada se činilo da Đavolovi nemaju snage za preokret.
Drugi deo igre nam je takođe doneo dosta uzbuđenja, ali i samo jedan pogodak, i to ponovo u mreži Junajteda, a ovog puta je strelac bio Salah, koji je mimo svih očekivanja nedavno izjavio da na kraju sezone napušta Enfild, i da će dati sve od sebe da u svojoj oproštajnoj sezoni sa Redsima dođe do naslova prvaka Engleske.
Ipak, u prošlom kolu najkvalitetnije lige na svetu Liverpul je doživeo poraz, i to potpuno neočekivano na svom stadionu od Notingem Foresta, a taj duel je završen minimalnom pobedom popularnih Šumara, uz konstataciju da su se puleni Arne Slota dobrano ispromašivali na tom duelu. Za kraj, osim povređenog Eliota, trener Liverpula će moći da računa na sve raspoložive fudbalere za ovo gostovanje u Milanu.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Liverpul je na pet poslednjih mečeva, što zvaničnih, što prijateljskih, ostvario isto toliko trijumfa nad Rosonerima, a kako Milan ima ogromnih problema na startu sezone, smatramo da će Redsi uspeti da odole i na jednom od najtežih gostovanja u Evropi, pa vam predlažemo da se oprobate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.31.

Ne treba da zavara ubedljiva pobeda Milana u prošlom kolu nad ekipom Venecije, pošto je tim iz grada na vodi po svemu sudeći ubedljivo najslabija ekipa u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, a kako će fudbaleri Liverpula dati sve od sebe da se iskupe svojim navijačima za poraz u prošlom kolu Premijer lige od Notingema, hrabro vam preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.05.

Za kraj, odbrana Milana ima dosta problema na startu ove sezone i možda i najrealnija prognoza za ovaj susret na San Siru je da će gosti postići dva ili više pogotka, pa zato toplo preporučujemo igru G2+, a sve to uz kvotu 1.85 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.