TIP DANA: Nica – Sent Etjen: Tim sa Azurne obale juri prvi trijumf na svom terenu!

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih par dana, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč pete runde francuske Lige 1, u kom će Nica na svom terenu ugostiti ekipu Sent Etjena.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Nica: Može li Nica do prvog trijumfa na svom terenu?

Nica je do sada u svojoj istoriji četiri puta dolazila do naslova prvaka Francuske, međutim, poslednji put je to bio slučaj davne 1959. godine.
Nisu to bili jedini trofeji u istoriji ovog simpatičnog kluba sa Azurne obale, pošto je ovaj tim tri puta osvajao i francuski Kup, poslednji put 1997. godine, što je naravno i poslednji trofej koji je ova ekipa uspela da osvoji.
Prošle sezone je bivši šampion Francuske igrao na veoma visokom nivou, a na kraju je ova ekipa uspela da dođe do sjajnog petog mesta na tabeli, ali i direktnog plasmana u Ligu Evrope, što i jeste bio primarni cilj.
Činilo se u jednom trenutku da tim sa Azurne obale možda može i više, međutim, ni peto mesto sigurno nije za potcenjivanje. Jedan od najzaslužnijih ljudi za blistave partije ovog kluba bio je Frančesko Farioli, sada već bivši trener Nice, koji je u međuvremenu prešao u Ajaks.
Na njegovo mesto je seo Frank Hajs, čovek koji je pre dve godine sa Lansom stigao do vicešampionske titule, ali i direktnog plasamana u Ligu šampiona, što je svakako nešto što je malo ko mogao da pretpostavi. Prošle sezone je Hajs sa Lansom stigao do sedme pozicije i kvalifikacija za Ligu konferencije, pa na prvi pogled deluje da uprava Nice nimalo nije pogrešila oko izbora novog trenera.
U dosadašnjem toku šampionata klub sa Azurne obale je odigrao četiri susreta i ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i dva poraza, pa se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji su stacionirani u opasnoj zoni.
U prošlom kolu je četa Franka Hajsa poražena na gostovanju kod Marseja, a taj duel na Velodromu je završen pobedom domaće ekipe od 2:0. Nije to bila nimalo loša partija Nice, ali je falilo koncentracije u realizaciji, što je Marsej koji igra sjajno na početku sezone umeo da kazni.
Inače, pre toga je ova ekipa ostvarila svoj prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga francuskog fudbala, i to na gostovanju kod Anžea, a taj meč je završen sa više nego ubedljvih 1:4.
Poslednji međusobni susret između Nice i Sent Etjena je odigran sredinom maja 2022. godine, kada smo videli čak šest pogodaka, pošto je Nica slavila sa 4:2.
Za kraj, tim sa Azurne obale je do sada odigrao jedan meč na svom terenu i remizirao protiv Tuluza, a taj duel je završen rezultatom 1:1.

Sent Etjen: Primarni cilj će biti opstanak!

Sent Etjen spada u red najtrofejnijih francuskih klubova, a do sada je ova ekipa čak deset puta osvajala šampionsku titulu, uz podsećanje da se to poslednji put dogodilo 1981. godine. Na sve to moramo dodati i šest trofeja u francuskom Kupu, ali i jedno finale Lige šampiona (tadašnji Kup šampiona) u kom je francuski predstavnik poražen od Bajern Minhena sa 1:0.
Moramo pomenuti da je do skoro Sent Etjen bio najtrofejniji francuski klub, ali ih je nedavno pretekao PSŽ, nakon sjajnih rezultata u poslednjih desetak godina, za šta su u velikoj meri zaslužni prebogati vlasnici.
Prošlu sezonu je francuski velikan proveo u Ligi 2, i bila je to druga sezona zaredom za Sent Etjen u drugom po kvalitetu rangu franuskog fudbala. Ipak, ovaj tim je većim delom šampionata igrao sjajno, na kraju stigao do finala plej-ofa, gde je ovaj tim uspeo da eliminiše Mec, i tako se posle dve godine vrati u najkvalitetniji rang francuskog fudbala, što se i te kako znalo proslaviti na ulicama ovog grada.
Naravno, nema nikakve sumnje da će primarni cilj nekadašnjeg šampiona Francuske za početak biti opstanak u društvu najboljih, međutim, sigurno je da će Sent Etjen iskoristiti svaku priliku za nešto više koja se ukaže, i ako se ukaže.
U dosadašnjem toku šampionata se puleni trenera Olivijea Dal’ Oljoa nisu previše proslavili, pošto je Sent Etjen na tri odigrana susreta ostvario samo jedan trijumf, uz tri poraza.
Krenimo redom. U prvom kolu je Sent Etjen poražen na gostovanju kod Monaka, kada je bilo 1:0, da bi u drugom kolu pomalo i neočekivano ova ekipa na svom stadionu poražena od Avra, i to sa 0:2. Usledila je prava katastrofa na gostovanju kod Bresta, koji ove sezone predstavlja Francusku u Ligi šampiona, a taj meč je završen rezultatom 4:0.
Najzad, u prošlom kolu je francuski velikan konačno stigao do prvog trijumfa u sezoni i to na svom stadionu protiv nimalo naivnog Lila kada je bilo 1:0. Poslednju pobedu protiv Nice, ekipa Sent Etjena je ostvarila 2021. godine, i to na Azurnoj obali, a taj susret je završen minimalnom pobedom gostiju.
Za kraj, do sada je povratnik u Ligu 1 odigrao dva meča na strani i doživeo oba poraza, bez postignutog gola, pa deluje da se francuskom velikanu loše piše i na ovom gostovanju kod nimalo naivne Nice.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa se nije proslavila u dosadašnjem toku šampionata, a na sve to treba reći da Sent Etjenu ne cvetaju ruže na strani, pa je to jedan od glavnih razloga zašto vam savetujemo da se ovde opredelite za jedinicu, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.63.

Nica će po svemu sudeći od prvog minuta krenuti silovito ka golu francuskog velikana, pa vam predlažemo hrabro da okušate sreću sa prelazom 1-1, a sve to uz kvotu 2.50 u Mozzartu.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovaj susret između Nice i Sent Etjena je ta da će domaći tim postići makar dva pogotka, pa toplo preporučujemo igru D2+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.