TIP DANA: Mančester siti – Arsenal: Tobdžije punih devet godina bez trijumfa na Etihadu!

Nedelja nam donosi nekoliko zaista neverovatnih mečeva, a pre svega, u jednoj od naših najpopularnijih rubrika ‘Tip dana’, danas smo analizirali susret između Mančester sitija i Arsenala.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Mančester siti: Može li neko da prekine Sitijevu dominaciju u prvenstvu?

Siti godinama unazad dominira engleskim fudbalom, a to je naravno bio slučaj i prošle sezone, kada je ovaj tim završio na prvom mestu na tabeli iza drugoplasiranog Arsenala, sa kojim će večeras između ostalog i odmeriti snage u derbi meču petog kola engleske Premijer lige.
Tokom leta se tim Sitija nije previše promenio, a novi fudbaleri ove ekipe postali su Savinjo i Gindogan, koji se nakon jedne sezone provedene u Barseloni vratio u Mančester, i sigurno da ga je Gvardiola oberučke prihvatio.
Primarni cilj će biti naslov prvaka Evrope, a svakako da će fudbaleri Sitija dati sve od sebe da nastave dominaciju i u engleskom šampionatu. Ako se po jutru dan poznaje, čini se da bi Građani dosta lakše nego što se očekuje mogli da dođu do novog naslova prvaka.
Naime, na četiri odigrana susreta Siti je ostvario isto toliko trijumfa i ova ekipa se pre ovog kola nalazila na prvom mestu na tabeli sa maksimalnim brojem bodova. Najteži posao za sada su puleni Pepa Gvardiole imali u prvom kolu kada je aktuelni šampion Engleske gostovao kod Čelsija, a taj duel je pripao Građanima, koji su slavili sa 2:0, i tako na najbolji mogući način započeli sezonu. Odmah nakon toga je savladan Ipsvič na domaćem terenu, a potom i nimalo naivni Vest Hem u gostima, kada je bilo 1:3.
U prošlom kolu je tim sa Etihada na svom stadionu bio bolji od Brentforda sa 2:1, koji je veoma zanimljivo prvi došao do prednosti na tom duelu, ali je onda Haland preuzeo stvari u svoje ruke i sa nova dva gola doneo četvrti trijumf Sitiju.
U međuvremenu je počeo i novi format Lige šampiona, a u prvom kolu je engleski predtavnik imao pakleno težak zadatak protiv Intera, što je bila i repriza finala Lige šampiona, a taj duel je završen bez pogodaka, uz konstataciju da smo videli pregršt dobrih prilika na obe strane, pa deluje da je nerešen ishod i najrealniji.
Pep Gvardiola za ovaj duel neće moći da računa na Akea i Boba, dok je Kevin De Brujne pod velikim znakom pitanja, i biće sigurno veliki hendikep ukoliko belgijski reprezentativac ne bude u stanju da pomogne svojim drugarima za ovaj veoma važan meč.

Arsenal: Tobdžije devet godina bez trijumfa na Etihadu!

Drugu godinu zaredom je Arsenal bio konkurentan kada je u pitanju borba za naslov prvaka Engleske, ali je na kraju Siti ipak stigao do nove titule. Kada smo se već osvrnuli na prošlu sezonu, treba reći i da su Tobdžije posle dosta vremena nastupile u elitnom klupskom takmičenju, gde je engleski predstavnik uspeo da dođe do četvrtfinala, a tamo je ova ekipa eliminisana od Bajerna iz Minhena.
Što se tiče letnjeg prelaznog roka, sigurno je da je najbitnije što je tim iz Londona zadržao okosnicu tima iz prošle sezone, a novi fudbaleri nekadašnjeg šampiona Engleske su postali Mikel Merino, koji je zablistao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde je Španija stigla do trofeja, ali i pomalo zaboravljeni Rahim Sterling. Primarni cilj će bez ikakve sumnje biti naslov prvaka Engleske, ali i što bolji plasman u Ligi šampiona, koja se od ove sezone igra u drugačijem formatu.
Što se tiče novog izdanja najkvalitetnije lige na svetu, do sada je Arsenal odigrao četiri meča i ostvario tri trijumfa, uz jedan remi, i to na svom terenu protiv neugodnog Brajtona, kada je bilo 1:1. Ruku na srce, treba reći da je zaista veliko pitanje da li bi taj susret bio završen bez pobednika, da crveni karton nije dobio Deklan Rajs, koji je možda i najvažniji fudbaler Arsenala.
Zbog tog isključenja je reprezentativac Engleske propustio derbi meč protiv Totenhema, ali su njegovi drugari odigrali jedan dosta dobar meč i golom Gabrijela slavili sa minimalnim rezultatom.
Sredinom ove nedelje je počela i Liga šampiona, a u prvom kolu je engleski predstavnik imao pakleno težak zadatak pošto je gostovao kod Atalante, a taj susret je završen bez pogodaka.
Pomalo neočekivano, susret u Bergamu nam nije doneo previše prilika za postizanje pogotka, a treba reći i da je Atalanta na početku drugog dela igre propustila da realizuje jedanaesterac, nakon spektakularne intervencije Raje.
Inače, što se tiče izostanaka za ovaj duel protiv Mančester sitija, Mikel Arteta i dalje ne može da računa na Edegorda, koji je zadobio povredu na reprezentativnom okupljanju, a pored njega ovog puta neće biti ni Merina, Tomijašua i Zinčenka.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Mančester sitija i Arsenala je odigran krajem marta ove godine na Etihadu, a taj duel je završen bez pobednika, ali i bez pogodaka, dok je poslednju pobedu na stadionu Građana tim iz Londona ostvario još 2015. godine.

Naš predlog

Kada se podvuče crta, mišljenja smo da je ipak Siti veliki favorit na ovom duelu. Tradicija nam govori da je ova ekipa na osam od deset poslednjih mečeva protiv Arsenala na Etihadu ostvarila osam trijumfa i dva remija, i smatramo da se tradicija ni ovog puta neće značajno promeniti pa vam predlažemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.80.

Vrlo često se desi da nam dueli između ova dva tima ne donesu previše pogodaka, ali mislimo da nas ovog puta očekuje jedan dosta drugačiji susret, pošto će Građani sasvim sigurno od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Arsenala, a sve to moglo bi dobro da otvori meč i da prisustvujemo velikom broju pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.95.

Za kraj, možda je i najrealnije da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak na Etihadu, pa vam toplo preporučujemo da okušate sreću sa igrom GG za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.