DERBI DANA: Selta Vigo – Atletiko Madrid: Selta igra atomski fudbal! Čolo bi da gasi požar u Vigu!

Selta će u okviru 7. kola La Liga dočekati Atletiko iz Madrida. Obje ekipe su ostvarile veoma dobre rezultate na startu sezone, a u dosadašnjih 6 odigranih mečeva vrlo često smo gledali dosta atraktivne i efikasne utakmice. Ovaj meč je na programu od 21 čas na Baladios Stadionu.

Selta: Kakva igra na startu sezone!

Uspeo je 36-godišnji Klaudio Hiraldez da preporodi Seltu. Prvo ju je sačuvao u Primeri, a sada bilježi sjajne rezultate na startu sezone. Prvi put od 2015. godine klub iz Viga je imao dvije vezane pobjede na startu španskog prvenstva, a te sezone je kao šesti izborio svoj poslednji izlazak u Evropu (u narednoj sezoni Selta je stigla do polufinala Lige Evrope u kom je poražena od Mančester Junajteda sa ukupnih 2:1).
Od kada je 36-godišnji Hiraldez preuzeo kormilo nad timom od Rafe Beniteza, Selta nema poraz na svom stadionu! Postepeno je išao mladi trener, lokalac, a nekadašnji đak Real Madrida, ali s igračkom karijerom provedeom u niželigašima. Počeo je trenersku karijeru u mlađim kategorijama Selte, zatim vodio C, pa B tim, a na sjajan način koristi povjerenje koje mu je ukazano u martu.
Mnogoi su im predviđali dno tabele, borbu za opstanak kao i nekih prethodnih sezona, ali Selta pod vođstvom Klaudija Hiraldesa, najmlađeg trenera u Primeri nastavlja sa dobrim igrama. Nova žrtva na domaćem terenu bio je Valjadolid i to je bila treća pobjeda ove sezone za tim sa Balaidosa, a prema prikazanim igrama, zalužili su još barem jednu u ranoj fazi sezone.
Sve je bilo gotovo posle 45 minuta. Selta je bila bolja, konkrentija i sredinom prvog poluvremena Duran je proigrao Huga Alvareza, a ovaj smjestio loptu iza leđa Heina. U 35. minutu, još jedno dijete Selte postiže gol. Borha Iglesias je odlično ispratio akciju i sa pet metara zatresao mrežu.
Proteklog vikenda su poklekni na gostovanju u Baskiji, pošto je od njih bio bolji Atletik Bilbao rezultatom 3:1.
Možda je ovo samo dobar početak sezone, ali opet, prija gledati kad neki tim igra preko očekivanja, bez straha i sa željom da se nadigrava. Sledeći test će biti možda i najteži od svih, u goste ime dolazi Čolov Atletiko!

Atletiko: Čolova četa polako zaostaje, trijumf gasi požar!

Imajući na umu rezultat iz prošle sezone na Valjekasu, kada je Atletiko zabilježio najubjedljiviju pobjedu u istoriji na gostovanjima (0:7), ali i vrlo dobar start ove jeseni, očekivalo se da četa Čola Simeonea u nedelju veče nadomjesti neke neočekivano izgubljene bodove, međutim još jednom se potvrdilo da Madriđani imaju ozbiljnu blokada na strani. Super motivisani i rastrčani Rajo Valjekano došao je do prednosti, mučio favorita i na kraju iščupao bod – 1:1.
Simeone je donekle očekivano promešao karte nakon Lige šampiona, na klupi ostavio čak šestoricu startera iz susreta sa RB Lajpcigom – među kojima prvog kreativca i motor tima, Antoana Grizmana, odnosno stub odbrane, Hoze Mariju Himenesa – što se i te kako osjetilo u igri gostiju.
Rajo je iskoristio šansu koja mu se ukazala u 35. minutu. Isi Palason našao se na pravom mjestu posle ubacivanja Rumuna Andreja Racijua i rutinski ćušnuo loptu u mrežu za 1:0.
Osim prečke Hulijana Alvaresa, Atletiko nije imao bogzna čime da se pohvali u prvom poluvremenu. Čolo je odmah na pauzi reagovao, izvršio trostruku promjenu, pored Grizmana i Himenesa ubacio i Anhela Koreu, što je značilo prelazak na formaciju 4-4-2.
Izjednačenje je stiglo ekspresno, već u 50. minutu, pošto je najveći dio posla za drugi vezani pogodak Konora Galagera u La ligi odradio Aleksander Serlot.
Madriđani su do kraja bili agilniji, daleko više napadali, imali inicijativu, ali ne i velike prilike da stignu do preokreta. Falilo je lucidnosti u poslednjoj trećini terena, a to je Raju značajno olakšalo posao u odbrani gola.
Atletiko večeras u vanrednom kolu gostuje Selti, nakon čega mu slijeduje gradski derbi sa Realom 29. septembra.

Naš prijedlog:

Atletiko kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf gostiju iznosi 1.95 u MozzartBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 4.20, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.60.

Na svim dosadašnjim mečevima Selte dolazila je igra GG3+ i samo jednom nismo vidjeli makar 4 gola na njihovim utakmicama. Igraju veoma ofanzivno i na startu sezone su pokazali da posjeduju kvalitet. Atletiko sa druge strane ima sjajan tim i na poslednja 4 meča su uvijek postizali makar po jedan gol. Ovde treba očekivati jedan efikasan meč, pa predlažemo igru 3+ po kvoti 1.77 u MozzartBet kladionici. Kao što smo rekli igra GG3+ je bila do sada veoma isplativa na mečevima Selte, pa ćemo i ovog puta pokušati da je naplatimo po kvoti 2.05. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo kombinaciju 2&3+ po kvoti 2.95 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.