Tiket dana (četvrtak, 26.09.2024)

Tiket dana

Drugi deo prvog kola Lige Evrope uz utakmice vanrednog kola u Španiji, glavni su fudbalski događaji ovog četvrtka. Predložene kvote su važile u vreme sastavljanja tiketa.

Lion – Olimpijakos – 1 @ 1.89 u Primobet

Olimpik se polako vraća na veliku scenu i plasman u Ligu Evrope je, u ovom momentu, veliki uspeh za tim iz Liona. Nekada je ova ekipa bila redovan učesnik Lige šampiona, uglavnom kao prvak francuske, ali je u prethodnim sezonama Lion bio više u donjoj nego u gornjoj polovini tabele. Prošlogodišnje 6. mesto nije bog zna šta, ali je donelo plasman u drugo po jačini evropsko takmičenje. U prvih 6 kola novog prvenstva Lige 1 Lavovi su pobedili samo jednom a već tri puta izgubili. nije to start po očekivanju a najnoviji poraz doživljen je u nedelju u meču sa Marsejom i to na svom Žerlanu. Početkom prvenstva ne može biti zadovoljan ni Olimpijakos. Pirejci su ostvarili veliki uspeh proletos osvajanjem Lige konferencija i u svoje vitrine su doneli prvi međunardoni trofej. Zahvaljujući njemu igraju u Ligi Evrope ali svakako da je cilj slavnog atinskog tima da bude deo Lige šampiona. Ipak, grčka liga je napredovala i sada Pirejci više nisu dominantni i bez titule su već dve uzastopne sezone. U novom prvenstvu su dobro počeli ali su uzeli samo bod u dva poslednja kola. Zato očekujemo da Lion slavi u ovom meču a za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.89.

FCSB – RFS – 1 @ 1.61 u Primobet

U duelu dva tima od kojih se ne očekuje mnogo u Evrpi svakako da je rumunski favorit, pre svega zbog mnogo većeg iskustva na međunarodnoj sceni. FCSB je naslednik Steaue ali je dosta dugo čekao na šampionsku titulu. Desilo se to prošle sezone ali teško je da će se ponoviti ako bukureštanski klub nastavi sa prosečnim partijama na domaćoj sceni. FCSB je tek na 6. mestu posle 10 odigranih kola i već imaju 7 bodova zaostatka za vodećom Univerzitateom iz Kluža. Imali su veliki broj utakmica u kvalifikacijama ovog leta, prvo za Ligu šampiona a onda i Ligu Evrope, a do ovog takmičenja su stigli eliminacijom austrijskog LASK-a. Za letonski RFS je igranje u Ligi Evrope najveći uspeh u kratkoj istoriji. Ovaj klub je dva puta bio šampion ove baltičke zemlje a sva je prilika da će uskoro doći i do trećeg pehara. Imaju šest bodova i utakmicu manje od gradskog rivala Rige i sumnjamo da mogu da ispuste toliku prednost na šest utakmica do kraja sezone. I njihov put do Lige Evrope je bio dug i naporan a do njega su stigli posle boljeg izvođenja penala u duelu sa APOEL-om sa Kipra. Očekujemo pobedi FCSB-a i za jedinicu se u kladionici Primobet dobija kvota 1.61.

Espanjol – Viljareal – GG3+ @ 2.14 u Primobet

Latalonci su se stalno šetali iz La Lige u Segundu i obrnuto u poslednjih par sezona. Sada je prvi cilj Espanjola da opet postanu stabilan prvoligaš a zatim da, ponovo budu i u nekom evrpskom kupu, kao što je to bio slučaj ne tako davno. Početak sezone nije bio loš. Nemaju neki zavidan broj bodova na kontu ali im je i raspored bio dosta težak. Uzeli su 7 bodova iz šest utakmica, obe pobede ostvarili su pred svojim navijačima dok su još jedan bod doneli iz Madrida sa stadiona Metropolitano nakon remija sa Atletikom. U poršlom kolu su izgubili od Reala i pored činjenice da su prvi poveli na Bernabeu. To im je bio prvi poraz nakon tri vezana meča bez neuspeha. Teškog rivala imao je i Viljareal, njih je Barselona pobedila sa 4:1 na stadionu Keramika i Žuta podmornica je, posle prvog poraza u sezoni, pala na 6. mesto. Viljatreal je dao solidnih 12 golova u prvih 6 kola ali je primio čak 13, a toliko je primila još samo Selta. Oba tima igraju dosta efikasno na početku sezone i trebalo bi da bude golova i u međusobnom meču. Naš predlog je igra GG3+ sa koeficijentom 2.14 u kladionici Primobet.

Monca – Breša – 1 @ 1.86 u Primobet

U šesnaestini finala italijanskog kupa sastaju se prvoligaš i drugoligaš i to na terenu prvoligaša. To bi trebalo da znači da je Monca veliki favorit u duelu sa Brešom ali se u ovom takmičenje neretko dešava da stvari ne budu baš po očekivanjima. Pored svega ovoga ovo je derbi lombardije i meč ima posebnu težinu i zbog te činjenice. Monca je loše otvorila sezonu Seriji A, u prvih pet kola nisu ostvarili pobedu a i u prošlom kolu kupa su tek posle penala eliminisali Sidtirol, pa n i tu nisu pobedili. Imaju tri kola na kontu, to je tek 18. mesto u ovom trenutku, ali su uspeli da ostanu neporaženi u mećevima sa šampionom Interom, zatim sa Fiorentinom, a i da donesu bod iz Empolija. Treba im jedna pobeda da se probude i svakkao da bi to mogla da bude ova protiv Breše. Gosti su u Seriji B ostavrili po tri pobede i poraza, to je dovoljno za 6. mesto za sada, ali je njihova želja da se uključe u borbu za povratak u elitu i pored katastrofalne prošle sezone kada su opstanak izborili tek u baražu. Monca je po svemu bliža pobedi i ako ozbiljno shvati protivnika neče izostati jedinica, za koju se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.86.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Primobet iznosi 12.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.