TIP DANA: Ajaks – Bešiktaš: Kopljanici galopiraju u ritmu Turskog marša!

U četvrtak se nastavljaju mečevi prvog kola Liga Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Amsterdamu gde će fudbaleri Ajaksa ugostiti Bešiktaš.
Početak susreta između holandskog i turskog predstavnika je zakazan za 21h.

Ajaks: Da li je Farioli bio pravo rešenje?

Iza Ajaksa je jedna od najslabijih sezona u ovom veku, pošto ovaj tim nije uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, pa su Kopljanici morali da se zadovolje sa plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
U novu sezonu je Ajaks ušao sa novim trenerom, a u pitanju je Frančesko Farioli koji je prošle sezone sa dosta uspeha predvodio ekipu Nice sa kojom je uspeo da dođe do petog mesta i plasmana u Ligu Evrope.
Dosta puta smo pominjali da ovog stručnjaka karakterišu mečevi sa malim brojem pogodaka, odnosno da njegove ekipe ne postižu puno, a još manje primaju golova.
Nimalo naivan posao je holandski predstavnik imao u kvalifikacijama za drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, pošto je Ajaks prvo odmerio sa Vojvodinom koja je eliminisana dosta teže nego što se to očekivalo, da bi onda Kopljanici naišli na Panatinaikos, koji se polako ali sigurno vraća na evropsku scenu. I tu je tim iz Amsterdama uspeo uz dosta muke da eliminiše grčkog predstavnika, a u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope, holandski predstavnik je bez većih problema eliminisao ekipu Jagjelonije, koja je prošle sezone stigla do naslova prvaka Poljske.
Ipak, primarni cilj Ajaksa će ove sezone bez mnogo dileme biti naslov prvaka Holandije, ali već sada slobodno možemo konstatovati da će to biti veoma težak zadatak.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Evrope nalazi na katastrofalnom devetom mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova, mada moramo napomenuti da Kopljanici imaju dva meča manjka u odnosu na gotovo sve ekipe iz holandskog šampionata, naravno, zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Do sada su izabranici Frančeska Fariolija odigrali četiri meča u elitnom rangu holandskog fudbala i ostvarili dva trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz.
U prošlom kolu je tim iz Amsterdama samo remizirao na gostovanju kod Iglsa, a taj duel je završen rezultatom 1:1. Pre toga je najtrofejniji holandski klub odigrao svoj najbolji meč u sezoni, i slavio na svom stadionu protiv Sitarda, kada je bilo 5:0. Jedini poraz u dosadašnjem toku šampionata Ajaks je doživeo na gostovanju kod Brede, kada je bilo 2:1, pa generalni utisak kada se radi o mečevima u holandskom šampionatu nije nimalo dobar, i već se postavlja pitanje da li je dolazak Frančeska Fariolija bio prava stvar.

Bešiktaš: Sjajne partije na startu sezone!

Bešiktaš je posle Galatasaraja i Fenerbahčea treći najtrofejniji tim u Turskoj, a do sada je ovaj klub čak šesnaest puta dolazio do naslova prvaka ove zemlje, uz napomenu da se to poslednji put desilo pre četiri godine, kada je ovaj tim završio na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Galatasaraj, ali je na kraju odlučila bolja gol razlika, preciznije samo jedan pogodak, i taj šampionat slovi za jedan od najzanimljivijih u ovoj zemlji u ovom veku.
Prošle sezone je Bešiktaš osvojio turski Kup, a na kraju je ovaj tim u velikom finalu bio bolji od Trabzona. Bio je to jedan spektakularan duel na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju je Bešiktaš slavio sa 3:2, i to nakon pogotka Al Musratija u četvrtom minutu sudijske nadoknade, što je bio povod za veliko slavlje na tribinama svih navijača bivšeg šampiona Turske.
Kada se osvrnemo na prošlo izdanje elitnog ranga turskog fudbala, Bešiktaš je na kraju završio na šestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirana Kašimpaša, pa je jasno da je turski velikan mogao i morao dosta više, a trofej u Kupu je ovom timu obezbedio učešće u kvalifikacijama u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, što je naravno bio i primarni cilj za prošlu sezonu.
U plej-ofu je turski predstavnik odmerio snage protiv nimalo naivne ekipe Lugana, a na kraju je Bešiktaš slavio ukupnim rezultatom 8:4.
Ovoga puta Bešiktaš ima nešto ozbiljnije ambicije, mada će biti pakleno teško umešati se u borbu za naslov prvaka, pošto Galatasaraj i Fenerbahče imaju verovatno i nikad jače ekipe na papiru.
U međuvremenu je tim iz Istanbula doveo nekoliko fantastičnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Imobilea, Rafu Silvu i Žoao Marija, a u ovom trenutku se Bešiktaš nalazi na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Galatasaraj, a vredi napomenuti i da ova ekipa ima meč manjka u odnosu na lidera na tabeli. U prošlom kolu su puleni Đovani van Bronhorsta slavili na svom stadionu protiv Ejupspora, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Na p pet odigranih mečeva nekadašnji šampion Turske je ostvario četiri trijumfa uz samo jedan remi, i to na veoma teškom gostovanju kod Trabzona, kada je bilo 1:1.
Inače treba pomenuti da je Bešiktaš ove sezone već stigao do jednog trofeja, i to u turskom Superkupu, nakon velikog trijumfa nad Galatasarajem, kada je bilo neverovatnih 5:0.

Naš predlog

Prva asocijacija na ovaj duel između Ajaksa i Bešiktaša su nam golovi i mišljenja smo zaista da će nam ovaj duel doneti dosta pogodaka, pa vam pre svega preporučujemo da se fokusirate na igru 3+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.65.

Na prvi pogled deluje da Ajaks ima dosta više iskustva kada su u pitanju evropski mečevi, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da okušate sreću sa jedinicom, koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.00.

Za kraj, smatramo da je najrealnija prognoza za ovaj duel u Amsterdamu da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom GG, a sve to uz kvotu 1.60 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.