MEČ DANA: Borusija Dortmund – Bohum: Milioneri bi da se vrate na pobednički kolosek!

Borusija će u okviru 5. kola Bundeslige na svom Signal Iduna Parku dočekati ekipu Bohuma. Tim iz Dortmunda je u prethodnom kolu doživio prvi poraz u novoj sezoni, dok su gosti u prethodnom kolu došli tek do svog prvog boda. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Borusija: Ne bi trebalo biti problema!

Usman Dembele, Pjer Emerik Obamejan, Kristijan Pulišić, Džejdon Sančo, Erling Haland, Džud Belingem… Samo u poslednjih šest godina od ove šestorice momaka Borusija iz Dortmunda je inkasirala preko pola milijarde evra. Niko nije otišao za manje od 50.000.000, a bilo je i onih što su donijeli preko ‘stotke’ na Vestfalen. Imajući u vidu u kom pravcu fudbalsko tržište ide, odnosno kako igra Džejmi Bajno Gitens (20) na početku ove sezone, nemojte sumnjati da će kasa Milionera možda već od idućeg ljeta biti punija za još 100.000.000 evra. Možda čak i više.
Mladi Englez ponovo je dobio šansu sa klupe od Nurija Šahina i još jednom zablistao punim sjajem, baš kao na jesenjoj premijeri u Bundesligi protiv Ajntrahta. Tada je ušao i sa dva gola riješio utakmicu. Ponovo je to nedavno učinio, samo na višem nivou, u elitnom takmičenju, kao pokazatelj da je zreo i za ovaj nivo fudbala. Klub Briž se sasvim dobro nosio sa Borusijom, opasno prijetio, u nekim dijelovima utakmice bio i bolji, da bi u finišu doživio nokaut. Upravo u režiji mlađanog Gitensa. U dubokoj sudijskoj nadoknadi Seru Girasi je samo ‘ovjerio’ belgijskog prvaka.
Prvi poraz u sezoni ekipa Borusije je doživjela u prethodnom kolu – i to kakav! Štutgart ih je pošteno nadigrao i spakovao im čak 5 golova u mrežu. Sjajno je izgledao Zvezdin rival u Ligi šampiona, a njihov trener je ozbiljno naštimovao ovu ekipu. S druge strane, njegov kolega Nuri Šahin sve dobro što je uradio do ove utakmice, ovakvim izdanjem i rezultatom praktično je poništio, te će sada morati da se iskupi pred svojim navijačima.

Bohum: Biće ponovo teško izboriti opstanak!

Posle pobjede u Buhumu u okviru plejofa za opstanak od 3:0 bilo je neophodno da se dogodi čudo pa da Fortuna iz Dizeldorfa na svom terenu ispusti povratak u Bundesligu, koju je poslednj put igrala u sezoni 2019/2020. Čudo se i dogodilo! Bohum je pred 51.500 gledalaca na Merkur Špil Areni, od kojih je velika većina došla da slavi povratak u elitni rang takmičenja, uspio da anulira prednost domaćina iz prve utakmice, dođe do jedanaesteraca i tamo trijumfuje u sedmoj seriji – 3:0, penalima 6:5.
Heroj ekipe Hajka Bučera bio je tragičar prvog meča Filip Hofman, koji je u prvom meču autogolom otvorio seriju pogodaka sastavu Danijela Tiunea. Međutim u drugom meču je napadač Bohuma postigao golove u 18. i 66. minutu, na centaršuteve Kevina Štogera, i otvorio vrata velikog povratka svoje ekipe. Nakon toga igrači Fortune su bili potpuno pogubljeni u prostoru, što je najbolje oslikala situacija iz 69. minuta, kada je Tim Oberdorf nesmotreno reagovao na centaršut sa lijevog boka i igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sa bijele tačke je potom pogodio Štoger.
To je ukratko opisuje na koji je način protekla prethodna sezona ekipe Bohuma, a ne bi nas čudilo da se nešto slično ne dogodi i ove sezone. Bohum je sezonu otvorio sa 3 uzatopna poraza, redom od Lajpciga, Menhengladbaha i Frajburga. Prve bodove su osvojili u poslednjem kolu protiv Senkt Paulija, iako su vodili sve do 89. minute meča. Izgubili su veoma 2 bitna boda i sada će na tešom gostovanju biti veliki autsajderi.
Prethodne sezone Bohum je bodove protiv Borusije osvajao na domaćem terenu, dok su na gostovanju poraženi rezultatom 3:1.

Naš prijedlog:

Borusija je veliki favorit na ovom meču, a trijumf domaćina plaća se kvotom 1.30 u MaxBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 9.50, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 6.00.

Efikasan meč je nešto što svakako treba očekivati u duelu ove dvije ekipe, a mi smo se opredijelili za kombinaciju I1-3&II1-3 po kvoti 1.71 u MaxBet kladionici. Mišljenja smo da će Borusija trijumfovati i da će na meču biti viđena makar 3 gola, a kombinacija 1&3+ plaća se kvotom 1.60. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 5+ koja se u MaxBet kladionici plaća kvotom 2.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.