TIP DANA: PSŽ – Ren: Svecima ne prija Ren u poslednje vreme!

U petak je na programu nekoliko veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a ovog puta smo za vas analizirali jedan duel iz Lige 1, i to meč na Parku Prinčeva, gde će fudbaleri PSŽ-a ugostiti Ren.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

PSŽ: Dosta problema sa Renom u poslednje vreme!

Poznato je da Parižani godinama unazad dominiraju francuskim fudbalom, što je naravno bio slučaj i prošle sezone, kada je ova ekipa bez većih problema stigla do naslova prvaka Francuske.
Ipak, pored titule koja se zaista retko kada dovodi u pitanje, Sveci za dugogodišnji cilj imaju trofej u Ligi šampiona, ali to za sada nije bio slučaj, iako je bilo nekoliko veoma dobrih pokušaja, a najbliži naslovu prvaka Evrope Parižani su bili 2020. godine, kada je ova ekipa u velikom finalu poražena od Bajerna iz Minhena, sa minimalnim rezultatom.
Bilo kako bilo, iza nas je relativno mirno leto u Parizu. Luis Enrike je sačuvao okosnicu iz prošle sezone, a novi fudbaleri aktuelnog šampiona Francuske postali su golman Safonov, koji je plaćen Krasnodaru 20 miliona evra, potom Vilijam Pačo koji je došao iz Ajntrahta u transferu vrednom 45 miliona evra, iz Rena je stigao Due, koji je plaćen 50 milion evra, i kao najskuplje, ali i najzvučnije pojačanje, Žoao Neveš iz Benfike, za čiju slobodu su Parižani platili portugalskom klubu 60 miliona evra.
Bilo kako bilo, ponovo je PSŽ glavni favorit za naslov prvaka Francuske, ali kako sada stvari stoje, deluje da će ova ekipa imati ozbiljnu konkurenciju u Marseju, koji je tokom leta doveo De Zerbija, ali i nekoliko veoma zanimljivih fudbalera, a sve u cilju da se konačno prekine višegodišnja dominacija Parižana.
U ovom trenutku se Sveci nalaze na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodoa kao i pomenuti Marsej. Do sada je tim sa Parka Prinčeva odigrao pet mečeva u elitnom rangu francuskog fudbala i ostvario četiri trijumfa, uz samo jedan remi, i to baš u prošlo kolu kada su puleni Luisa Enrikea remizirali na gostovanju kod Remsa, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, Parižani su do sada naravno maksimalni, a na dva odigrana susreta aktuelni šampion Francuske je prvo savladao Monpelje sa 6:0, a potom i nimalo naivnu ekipu Bresta, pošto je taj duel završen rezultatom 3:1.
Nedavno je francuski predstavnik odigrao i prvo kolo novog formata Lige šampiona, gde je ova ekipa uz dosta muke stigla do trijumfa nad španskom Đironom. Taj duel je završen minimalnom pobedom domaćina, a čovek odluke bio je Njunjo Mendeš, koji je postigao pogodak u samom finišu susreta.
Za kraj, PSŽ u poslednje vreme ima dosta problema na svom stadionu protiv Rena, pa je tako aktuelni šampion Francuske na četiri poslednja meča protiv ove ekipe ostvario samo jedan trijumf, jednom je bilo nerešeno, a dva puta je Ren slavio.

Ren: Može li Ren do novog podviga na Parku Prinčeva?

Ren je osnovan 1901. godine, a do sada ovaj klub nikada nije osvajao elitni rang francuskog fudbala. Ipak, ne treba zaboraviti tri osvojena trofeja u Kupu, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 2019. godine, kada je Ren u velikom finalu bio bolji od favorizovanog PSŽ-a sa kojim će ove večeri i odmeriti snage u okviru novog kola francuske Lige 1.
Od ostalih dostignuća, treba pomenuti i dva naslova prvaka Lige 2, ali i jedno finale Liga Kupa, i to iz 2013. godine, kada je ovaj tim nažalost poražen od Sent Etjena.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, doći ćemo do zaključka da je Ren na kraju završio na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, što znači da ova ekipa nije ispunila svoj primarni cilj, a to je godinama unazad plasman u neko od evropskih takmičenja. Na kraju je Ren na 34 odigrana susreta ostvario dvanaest trijumfa, isto toliko je ova ekipa bila poražena, uz deset remija, uz samo pet bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Lans, koji je izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Što se tiče letnjeg prelaznog roka, ponovo je Ren prodao nekoliko najbitnijih fudbalera, što je nažalost tradicija u poslednjih nekoliko godina, a ovaj klub je najviše prihodovao na prodaji Duea, koji je prešao upravo u PSŽ, za čiju slobodu je večerašnji Renov protivnik platio 50 miliona evra, a na transferima Terijera, odnosno Le Fea, francuski klub je zaradio ukupno 43 miliona evra. Ako na sve to dodamo i odlaske Belosijana, Burižoa, Ablina i Dojea, doći ćemo do zaključka da je Ren u ovom prelaznom roku zaradio neverovatnih 140 miliona evra. Naravno, ova ekipa je dosta i uložila u nove fudbalere, ali se na prvi pogled stiče utisak da Ren ima dosta slabiju ekipu nego prošle sezone.
U ovom trenutku se nekadašnji osvajač francuskog Kupa nalazi na osmom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova, a do sada su puleni Žulijena Stefana odigrali pet mečeva u Ligi 1 i ostvarili dva trijumfa, doživeli isto toliko poraza i jednom remizirali.
U prošlom kolu je Ren na svom stadionu remizirao protiv Lansa, a taj duel je završen rezultatom 1:1. Treba pomenuti i to da domaćin na tom meču nije imao ni sreće, pošto su gosti stigli do izjednačenja golom Nzole u šestom minutu sudijske nadoknade. Pre toga je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Monpeljea sa 3:0, što je verovatno bila i najbolja partija u dosadašnjem toku sezone.
Inače, kada se radi o mečevima na strani, do sada je ovaj tim odigrao dva meča u gostima i doživeo isto toliko poraza, pa kako sada stvari stoje, deluje da Ren očekuje veoma težak zadatak na Parku Prinčeva, iako je ova ekipa na dva poslednja susreta na tom stadionu ostala neporažena.

Naš predlog

Pomenuli smo već u ovoj analizi da Ren u poslednje vreme ume i te kako dobro da odigra protiv favorizovanog PSŽ-a, ali mišljenja smo da to ovog puta neće biti slučaj pa vam pre svega savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.40.

Mišljenja smo da će Parižani od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Rena kako bi što pre stigli do prednosti, a samim tim i olakšali sebi posao u nastavku susreta, pa vam predlažemo da se oprobate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.92.

Za kraj, sva je prilika da nas na Parku Prinčeva očekuje jedan veoma efikasan meč, pa vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.