MEČ DANA: Bolonja – Atalanta: Navijači na Renato Dalari čekaju četvrti uzastopni trijumf protiv “Boginje provincije”!

Bolonja će u okviru 6. kola Serije A dočekati ekipu Atalante, a izabranici Frančeska Italijana su u nizu od 3 uzastopna trijumfa nad Atalantom! Domaći su tek u prethodnom kolu ostvarili prvi trijumf u sezoni, dok je Atalanta u prošlom kolu upisala svoj treći poraz. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Bolonja: Može li i četvrta uzastopna?

Iako je prošla sezona bila istorijska u smislu plasmana u Ligu šampiona, ova je donijela mnogo problema Bolonji, pošto klub sa Renato Dalare nema kapacitet da igra na visokom nivou u svim takmičenjima. Ipak, ovaj tim ima kvalitet, daleko veći od aktuelnog plasmana na tabeli Serije A, što je pokazao u poslednjem kolu protiv Monce, zabilježivši prvo slavlje u ovoj sezoni rezultatom 2:1.
Najzaslužniji za premijernu pobjedu bio je Santijago Kastro, koji je sa sebe i čitave ekipe skinuo pritisak projektilom u 80. minutu. Taj pogodak je potpuno slomio Moncu, koja je ostala u opasnoj zoni sa tri osvojena boda. Sastav Vinčenca Italijana se sada osijeća mnogo komotnije, probio se na 11. mjesto na tabeli i spokojno čeka derbi sa Atalantom večeras.
Iako je bila dominantna tokom najvećeg toka utakmice, Bolonja je morala da izvuče ozbiljnu energiju iz svoje igre i dva puta tokom meča dolazi do prednosti kako bi slomila sastav Alesandra Neste. Povela je efektnim golom Kaspera Urbanskog na centaršut Haralamposa Likojanisa. Poljak je u skoku gađao suprotan ugao i ostavio Stefana Turatija na krivoj nozi.
Ipak, napravili su gosti sami sebi probleme u finišu prvog poluvremena. Federiko Ravalja je prilično loše reagovao nakon udarca Danijela Maldinija sa dvadesetak metara udaljenosti. Ne samo da nije uspio da ukroti loptu, već ju je skrenio pravo na noge dobro postavljenog Milana Đurića.
Kako je odmicalo drugo poluvrijeme Italijanov tim je bio sve konkretniji, a pet minuta prije pobjedonosnog pogotka opasno je pretio Likojanis, ali je njegov udarac ukrotio Stefano Turati odličnom intervencijom. Ipak, golman Monce ništa nije mogao kod projektila Stefana Kastra. Mladi Argentinac se prvi put izborio za pravu poziciju za udarac, opalio je sa 20 metara udaljenosti i poslao loptu u suprotan ugao Moncinog gola.
Nakon derbija sa Atalantom na Dalari, ova generacija igrača Bolonje će odigrati svoj najvažniji meč u dosadašnjim karijerama, pošto 2. oktobra gostuje Liverpulu na čuvenom Enfildu.

Atalanta: Uvijek su na startu igrali lošije!

Kakav je trik Komo podvalio Atalanti! Cijelo prvo poluvrijeme se „pravio mrtav“, gubio posle 45 minuta, a onda u nastavak istrčao kao grupa bijesnih pasa i za 13 minuta je iskidao Boginju predgrađa.
Novajlija u Seriji A je upisao prvu pobjedu u eliti. Tamo gdje niko nije očekivao. Usred Bergama, u utakmici koja je trebalo da se igra u ponedeljak veče, ali je pomjerena za dan zbog provale oblaka. U utorak nije plakalo nebo, nego navijači Atalante, koje je Komo bacio u komu sa konačnih 2:3.
A, posle prvog poluvremena činilo se da gosti nemaju ni sreće, jer su statistički gledano bili bolji tim od crno-plavih, imali više šuteva na gol, uopšte se nisu branili, kao što su možda Gasperini i njegovi momci očekivali.
Atalanta je povela pogotkom Zapakoste, koji je natrčao na odbitak posle kornera i zatresao mrežu. I taj rezultat je ostao na snazi do poluvremena.
Šta je Sesk Fabregas rekao svojim pulenima u svlačionici, bilo bi baš lijepo kada bi neko otkrio. Jer, na teren je istrčao agresivan, odlučan, odvažan Komo. I to mu se odmah vratilo.
Bukvalno u prvom napadu, samo što je lopta krenula sa centra, gosti su napravili sjajnu akciju, Roberto je petom odigrao za Strefecu, koji je pogodio kontra ugao za izjednačenje.
Cio plan za drugi dio je Atalanti pao samo što je izašla na teren i to je dobro uzdrmalo njene igrače. Nisu stigli da se oporave od šoka posle primljenog gola, a stigao je drugi. Niko Paz je šutirao sa 18 metara, lopta je pogodila Kolašinca, promjenila smjer i završila u mreži.
Potpuni nokaut za Boginju predgrađa, dok je Komo dobio krila kakva još nije imao u Seriji A. I potpuno logično, nepunih pet minuta kasnije došao je i do trećeg gola. Ponovo je Niko Paz, novajlija stigao iz Real Madrida, bio u glavnoj ulozi, dugom lotom je asistirao Faderi, a ovaj je školski poslao loptu ispod noge golmanu za treći gol Koma.
Posle toga je Gasperini posegao za – Srbima! Poslao je odmah na teren Lazara Samardžića, a u 75. minutu svoj prvi seniorski meč u karijeri upisao je Vanja Vlahović, nekadašnji omladinac Partizana. I odmah je ostavio utisak, pošto je u poslednjem minutu izborio penal, koji je Lukman pretvorio u gol, ali vremena za više od toga nije bilo, sudija je odmah odsvirao kraj.
Atalanta će sada u Bolonji juriti prekind niza od čak 3 uzastopna meča bez pobjede protiv ove ekipe.

Naš prijedlog:

Atalanta kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf gostiju iznosi 2.50 u King kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 3.00, dok je za neriješen ishod 3.40.

Shodno svemu prikazanom u dosadašnjem dijelu sezone, na ovom meču treba očekivati golove u mreži obje ekipe. Naš prijedlog je igra GG po kvoti 1.80 u King kladionici. Atalanta u poslednje vrijeme ne bilježi dobre rezultate, ali mislimo da je samo pitanje vremena kada će Gasperinijeva ekipa progirati. Naš prijedlog je i kombinacija X2&2+ po kvoti 1.75. Nisu ni jedni ni drugi na očekivan način ušli u novu sezonu, pa shodno tome obje ekipe sigurno žele nova tri boda na svom kontu. To bi moglo da nam donese veoma efikasan meč, pa za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da hrabro pokušate sa igrom 4+ po kvoti 3.55 takođe u King kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.