DERBI DANA: Atletiko Madrid – Real Madrid: U zadnje vreme prši na sve strane u derbiju!

Atletiko Madrid će u okviru 8. kola La Lige dočekati ekipu Reala i tako pokušati da nastave niz od 7 uzastopnih derbija na kojima nisu savladani u regularnih 90 minuta. Čolova ekipa je treća na tabeli sa 15 osvojenih bodova, dok su Anćelotijevi izabranici na drugom mjestu sa 17 osvojenih bodova. Utakmica je na programu od 21 čas.

Atletiko Madrid: Osvajaju bodove i to je za njih najbitnije!

Tukao je Atletiko prethodnih godina Seltu gdje je stigao, a tradicija je nastavljena i u poslednjem kolu. Doduše, mnogo teže nego što se očekivalo.
Golom velikog ljetnjeg pojačanja Hulijana Alvareza, Kolčonjerosi su minimalcem 0:1 osvojili Balaidos i zabilježili sedmu uzastopnu pobjedu protiv Selte. Prvi put u istoriji su nanizali sedam trijumfa protiv rivala iz Viga.
Ovom pobjedom, Atletiko je preskočio Viljareal na trećoj poziciji prvenstvene tabele, ali Barselona i Real biježe. Simeoneov tim je i dalje bez poraza u Primeri, ali je u ovom duelu rizikovao da još više izgubi korak za najvećim rivalima.
Atletikov trener je izveo najjači tim osim što je iznenadio sa sinom Đulijanom u startnih 11. Napadački tandem su činili Grizman i Serlot, ali nije to dobro izgledalo… Atletiko u prvom poluvremenu nije imao nikakav šut, Selta je bila bolja. U finišu poluvremena je imala i najbolju šansu kada je Oblak strašnom intervencijom zaustavio Aspasov šut sa distance.
Vidio je Simeone da ne ide pa je u 54. minutu na teren poslao Hulijana Alvareza umesto Kokea i zaigrao sa trojicom napadača. I opet je Atletiko bio bezopasan. Selta je nastavila bolje da igra i imala još jednu veliku šansu koju je Oblak skinuo Iglesijasu i opet spasao goste.
Po svemu prikazanom Selta je zaslužila pobjedu, ali je Atletiko slavio iz prve velike šanse u 89. minutu. Hulijan Alvarez je na sjajnu asistenciju postigao drugi gol u dresu Madriđana od ljetošnjeg dolaska iz Mančestera i donio pobjedu. Zbog ovakvih utakmica i golgeterskog osjećaja je i doveden. To je ono što fali Kolčonjerosima poslednjih godina.
U goste dolazi ljuti rival i sigurno je da će Čolo dobro motivisati i pripremiti svoje izabranike, jurivši tako osmu uzastopnu utakmicu na kojoj će ostati neporažen od Reala.

Real Madrid: Kako će bez Embapea?

Sakupio je Kilijan Embape već pet golova na prvih sedam utakmica španske Primere, ušao u odabrano društvo Alfreda di Stefana, Ferenca Puškaša, Ramona Marsala, Krisijana Ronalda i Džuda Belingema koji su takođe postizali makar pet pogodaka u svoji prvih sedam nastupa u španskoj eliti. Ipak, na nove golove Francuz će morati malo da pričeka budući da će ga povreda butnog mišića (biceps femoris) koju je zaradio na duelu sa Alavesom udaljiti sa terena u narednom periodu.
Kilijan je u 80. minutu tražio Karlu Ančelotiju da ga zamjeni gestikulirajući na lijevu butinu. Iako je Karleto nakon utakmice pred novinarima rekao da se ne čini da je reč o ozbiljnijoj povredi, kapiten Francuske je zaradio povredu kakva obično iziskuje tri nedelje pauze. Dakle, sigurno će prva zvijezda svjetskog fudbala propustiti večerašnji derbi na Metropolitanu sa Atletiko Madridom, a izvjesno i gostovanje Lilu u Ligi šampiona, odnosno domaćinstvo Viljarealu u Primeri. Povratak 25-godišnjaka očekuje se nakon reprezentativne pauze i u punom pogonu biće za utakmicu sa Seltom 19. oktobra.
Tri utakmice nakon što se Džud Belingem vratio u stroj, Ančeloti je ponovo ostao bez jednog od najboljih igrača. Srećom, ima Italijan nekolicinu opcija da zamaskira izostanak Francuza. Da Endrika učini starterom (tinejdžer kao rezervista propustio da unovči dva zicera poritv Alavesa i nesportskim potezom zaslužio crveni karton), da gurne Rodriga na poziciju lažne devetke, ili da se vrati na nekadašnju formaciju sa Vinisijusom i Rodrigom kao najisturenijim igačima iza kojih bi dijelovao Džud Belingem. To bi mu dalo igrača više u veznom redu.
Dakle, Embape će na prvu, veliku utakmicu u dresu Reala morati da čeka do pred kraj oktobra. Kraljevski klub 22. okbotra dočekuje Borusiju Dortmund, a četiri dana kasnije na Santjago Bernabeu dolazi Barselona.

Naš prijedlog:

Real kao blagi favorit ulazi u derbi, a kvota na njihov trijumf iznosi 2.55 u PrimoBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 2.90, dok je za neriješen ishod ponnuđena kvota 3.45.

Na prethodnih sedam derbija uvijek su obje ekipe postizale makar po gol, pa se slobodno može reći da u poslednje vrijeme pršti u derbiju Madrida. Golgeterska forma i jednih i drugih nagovještava efikasan i zanimljiv meč, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.63 u PrimoBet kladionici. Iako Atletiko ne igra neki atomski fudbal, mišljenja smo da će uspijeti da ostanu nesavladani na domaćem terenu, pa vam predlažemo i igru 1X po kvoti 1.60. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa neriješenim rezultatom – X – po kvoti 3.45 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.