DERBI DANA: Lajpcig – Juventus: Pred Starom damom i razjareni Bikovi imaju poštovanje!

Sreda nam donosi pregršt zanimljivih mečeva širom Evrope, a i danas će naravno u prvom planu biti Liga šampiona koja se polako ali sigurno zahuktava.
Derbi dana se bez mnogo dileme igra na Red Bul Areni gde će fudbaleri Lajpciga ugostiti italijanski Juventus.
Početak susreta između nemačkog i italijanskog predstavnika je zakazan za 21h.

Lajpcig: Promenljive partije u Bundesligi na startu sezone!

Iako je Lajpcig osnovan pre samo petnaest godina, ova ekipa se poslednjih godina nalazi u samom vrhu nemačkog fudbala i čini se da je samo pitanje vremena kada će popularni Bikovi doći do svog prvog naslova prvaka. Naravno, ovog puta će to biti izuzetno težak zadatak, pošto su u ovom trenutku za koplje ispred svih ekipe Leverkuzena i Bajerna, ali u narednim godinama treba očekivati da Lajpcig dođe do premijerne šampionske titule.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu ponovo su Bikovi ostvarili svoj primarni cilj, i to pošto je na kraju Lajpcig sezonu završio na četvrtom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na petoplasirani Dortmund, međutim, zbog prošlosezonskih dobrih rezultata nemačkih ekipa u evropskim takmičenjima, Bundesliga je dobila i petog predstavnika u Ligi šampiona, pa je tako i jedna i druga ekipa na kraju izborila plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Na klupi ovog tima je i dalje Marko Roze, a proteklo leto nam nije donelo previše promena u igračkom kadru, uz napomenu da je Red Bul uspeo nekako da zadrži Šeška, Opendu i Simonsa, i upravo od ovog tria se najviše očekuje i ove sezone, uz konstataciju da će ponovo primarni cilj biti plasman u Ligu šampiona.
U ovom trenutku se puleni trenera Rozea nalaze na trećem mestu na tabeli Bundeslige, uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern. Do sada su popularni Bikovi odigrali pet mečeva u elitnom rangu nemačkog fudbala i ostvarili tri trijumfa i dva remija. U prošlom kolu su Rozeovi puleni odigrali fantastičan meč na svom stadionu na kom je savladana nimalo naivna ekipa Augsburga, a taj meč na Red Bul Areni je završen rezultatom 4:0.
Što se tiče Lige šampiona, nemački predstavnik je u prvom kolu poražen od Atletiko Madrida na prelepom Vanda Metrolitanu, a taj susret u prestonici Španije je završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je Lajpcig prvi stigao do prednosti, a da je domaćin do pobede stigao nakon pogotka u sudijskoj nadoknadi.
Za kraj, kada se radi o izostancima, Marko Roze za ovaj veoma važan meč protiv Juventusa neće moći da računa na Kampla i Šlagera.

Juventus: “Stara dama” još uvek bez primljenog gola!

Juventus se nije proslavio prošle sezone, iako je ova ekipa stigla do svog primarnog cilja, a to je naravno poput Lajpciga godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Naravno, moramo pomenuti da je Stara dama ipak stigla do jednog trofeja i to u italijanskom Kupu, pošto je u velikom finalu klub iz Torina savladao Atalantu, pa se tako klub na najbolji mogući način rastao sa Masimilijanom Alegrijem koji nije uspeo da ostvari ono zbog čega je vraćen u klub, a to je naravno naslov prvaka Italije.
Tokom leta su se desile brojne promene u klubu, a pre svega ona glavna se desila na klupi, pošto je Tijago Mota nasledio Alegrija, uz podsećanje da se za ovog stručnjaka praktično otimala čitava Evropa, a sve to nakon prošlosezonskih sjajnih partija sa Bolonjom, sa kojom je Mota uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je zaista nestvaran uspeh za ovaj tim. Novi trener Juventusa je precrtao nekoliko nezamenljivih fudbalera iz prošle sezone, a tu se pre svih misli na Kjezu, Ščesnog i Kostića. Naravno, bilo je nekoliko veoma zanimljivih pojačanja a posebno izdvajamo dolaske Gonzalesa, Kopmejnersa, Tirama i golmana Di Gregorija, koji je prošle sezone bio najbolje ocenjeni golman Serije A.
Naravno, glavni zadatak Tijaga Mote biće da donese naslov prvaka Juventusu, a svakako da će to biti pakleno težak zadatak. Ono što prosto moramo napomenuti je da u dosadašnjem toku novog izdanja Serije A, ekipa Juventusa nije primila niti jedan pogodak, što je svakako sjajan podatak s obzirom da je Stara dama do sada odigrala šest mečeva i ostvarila tri trijumfa uz isto toliko remija.
U prošlom kolu je klub iz Torina nakon tri vezana remija konačno odigrao jedan sjajan meč i to na gostovanju kod Đenove, kada je ovaj tim slavio sa 0:3, uz dva gola Dušana Vlahovića.
Kada se radi o novom izdanju Lige šampiona, koja se igra u novom formatu, italijanski predstavnik je u prvom kolu bez većih problema slavio na svom stadionu protiv nimalo naivne ekipe PSV-a, a taj meč je završen rezultatom 3:1, čime se Juve nakon godinu dana pauze na velika vrata vratio u elitno klupsko takmičenje, gde će primarni cilj biti jedna od prvih osam pozicija na tabeli i direktan plasman u osminu finala Lige šampiona.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Tijago Mota za ovaj duel protiv Štutgarta najverovatnije neće moći na Milika i Veu, dok je Pol Pogba duže odsutan pošto je suspendovan i veliko je pitanje da li će se ovaj sjajan fudbaler uopšte i vraćati na teren, ili će u međuvremenu okačiti kopačke o klin.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Lajpcig biti prvi tim koji će ove sezone postići gol protiv Juventusa, pa je zato naša primarna prognoza igra D1+, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.20.

Generalno, Juve će ići na sva tri boda na ovom meču sasvim sigurno, a kada se neka ekipa na Red Bul Areni otvori i odluči da igra fudbal, onda su i golovi neminovnost, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.90.

Za kraj, ovaj duel bi vrlo verovatno mogao da predstavlja i prekretnicu sezone kada je u pitanju ekipa Lajpciga, a ako uzmemo u obzir da ovaj tim u evropskim mečevima retko gubi na svom stadionu, onda je logično zašto vam predlažemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet ceni sa sjajnom kvotom 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.