TIP DANA: Aston Vila – Bajern Minhen: Vili treba dobra vila protiv Bavaraca!

Nakon dosta uzbuđenja u utorak, u sredu se nastavljaju mečevi drugog kola Lige šampiona, a ovog puta smo za vas analizirali meč koji će biti odigran na Vila Parku gde će fudbaleri Aston Vile ugostiti Bajern iz Minhena.
Početak ovog susreta između engleskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

Aston Vila: Sjajna partija u prvom kolu!

Aston Vila je prošle sezone igrala sjajan fudbal, a sve to je na kraju dovelo do fantastičnog četvrtog mesta na tabeli koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona, što je u paklenoj konkurenciji kakva vlada u elitnom rangu engleskog fudbala, zaista veliki rezultat.
Preporod kluba iz Birmingema je započeo dolaskom Unai Emerija, a svakako da je plasman u najkvalitetnije klupsko takmičenje nagrada za dobar rad.
Kada smo se već dotakli Lige šampiona, treba reći da je Aston Vila u prvom kolu slavila na veoma teškom gostovanju kod Jang Bojsa, a taj duel je završen rezultatom 0:3, pa ako se po jutru dan poznaje deluje da će tim sa Vila Parka imati šta da isporuči i u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Ovog puta engleskog predstavnika očekuje dosta teži zadatak, pošto mu u goste dolazi Bajern Minhen, koji je u prvom kolu na svom stadionu deklasirao ekipu Dinamo Zagreba i to sa neverovatnih 9:2.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige, izabranici Unai Emerija ponovo igraju veoma dobro i kako sada stvari stoje ovaj klub će i ovog puta biti jedan od glavnih kandidata za plasman u Ligu šampiona. Trenutno se Aston Vila nalazi na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Čelsi, i samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul.
Do sada su puleni trenera Emerija odigrali šest mečeva u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnije lige na svetu i ostvarili četiri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to na svom stadionu od Arsenala, a taj duel je završen rezultatom 0:2. Od tog meča, pa sve do prošlog kola je Aston Vila vezala tri trijumfa, ali je u prošlom kolu klub iz Birmingema samo remizirao na gostovanju kod Ipsviča, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je najprijatnije iznenađenje prošlog šampionata odigralo tri susreta na Vila Parku i ostvarilo dva trijumfa uz pomenuti poraz od Arsenala.
Za kraj, kada se radi o izostancima, trener Unai Emeri za ovaj veoma važan meč protiv Bajerna neće moći da računa na Kamaru, Mekgina i Mingsa, dok je Keš pod znakom pitanja.

Bajern Minhen: Težak posao za Bavarce!

Dosta puta smo pominjali u dosadašnjim analizama da je prošla sezona za Bajern bila sasvim sigurno i najslabija u ovom veku, pa su promene u klubu bile neminovne. Pre svega, novi trener je postao Vensan Kompani, koji će za primarni cilj imati pre svega naslov prvaka Nemačke, nakon prošle sezone u kojoj je njegova sadašnja ekipa završila tek na trećem mestu na tabeli, ali sigurno je da će Bavarci dati sve od sebe da dođu i do same završnice Lige šampiona, koja se od ove sezone igra po drastično izmenjenom principu. Utisak je da to nije previše omelo fudbalere Bajerna koji su u prvom kolu novog izdanja Lige šampiona na svom stadionu deklasirali ekipu Dinamo Zagreba, kada je bilo nestvarnih 9:2, a nećemo preterati ukoliko kažemo da je taj trijumf nemačkog predstavnika mogao da bude i ubedljiviji, pošto je bilo još nekoliko izglednih prilika za postizanje gola, a ne treba zaboraviti ni da su domaćinu dva pogotka poništena, nakon intervencije VAR-a. Možda ni protivnik nije bio najsjajniji na tom susretu, ali veoma teško je i na treningu postići devet pogodaka, a kamoli u meču elitnog klupskog takmičenja.
Kako sada stvari stoje utisak je da je dovođenje Vensana Kompanija bio pravi potez, pošto Bajern odavno nije igrao lepši fudbal, a toga smo svedoci i od samog starta Bundeslige.
Trenutno se Bavarci nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Ajntraht, koji se mimo svih očekivanja trenutno nalazi na drugoj poziciji na tabeli.
Do sada je najtrofejniji nemački klub odigrao pet mečeva u ovogodišnjem izdanju Bundeslige i ostvario četiri trijumfa uz samo jedan remi, i to baš u prošlom kolu, kada je Bajern na svom stadionu u velikom derbiju nemačkog fudbala odigrao 1:1 protiv Leverkuzena. Prvi su gosti stigli do vođstva nakon gola Andriha, međutim, Bajern je već do kraja prvog dela igre stigao do izjednačenja nakon spektakularnog pogotka mladog Pavlovića. Malo ko je očekivao da do kraja neće biti promene rezultata, uz konstataciju da je tim iz Minhena bio bolji rival na terenu.
Pre toga su Bavarci ostvarili četiri vezana trijumfa i istakli kandidaturu za naslov prvaka Nemačke. Veoma dopadljiv ali i napadački fudbal forsira trener Kompani, i to za sada daje rezultate, ali ovog puta njegove pulene očekuje možda i najteži posao od starta sezone.
Kada se radi o partijama na strani do sada je Bajern maksimalan u nemačkom šampionatu, a što se tiče izostanaka belgijski stručnjak ovog puta neće moći da računa na Stanišića, Bojea, Buhmana i Ibrahimovića, dok su pod znakom pitanja Ito i Perez.

Naš predlog

Sigurno je da će Bajernu biti daleko teže nego protiv Dinama, koji je blago rečeno deklasiran. Aston Vila igra na veoma visokom nivou od kako je na klupu ovog tima seo Unai Emeri i mišljenja smo da će engleski predstavnik odoleti timu iz Minhena, pa vam hrabro savetujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.08.

Realno je da i jedni i drugi dođu do makar jednog pogotka na Vila Parku, zbog čega vam savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.48.

Za kraj, pre samo nekoliko dana je Bajern imao veoma težak meč u prvenstvu protiv Leverkuzena, pa iako je uvodni deo sezone, možda bi i umor Bavaraca mogao da doprinese tome da Aston Vila na ovom meču postigne dva ili više pogotka, pa je topla preporuka igra D2+, a sve to uz kvotu 2.80 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.