DERBI DANA: Porto – Mančester Junajted: Zmajevi na Đavole, kao trejler za SF film!

U četvrtak je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto je na programu drugo kolo Liga Evrope, ali i mečevi prvog kola Lige konferencija.
Derbi dana se naravno igra na Dragau gde će snage odmeriti dva bivša šampiona Evrope – Porto i Mančester Junajted.
Početak susreta između portugalskog i engleskog predstavnika je zakazan za 21h.

Porto: Bez poraza na domaćem terenu od aprila!

Iza Porta je jedna jako loša sezona u kojoj je ova ekipa jedva stigla do trećeg mesta na tabeli. Kažemo jedva, pošto su popularni Zmajevi u poslednjem kolu gostovali kod Brage, koja je u tom trenutku bila stacionirana na četvrtoj poziciji na tabeli i imala je samo jedan bod manjka u odnosu na Porto. Ipak, nekadašnji šampion Evrope je za kraj odigrao jedan sjajan meč, uspeo da slavi na Kamenolomu i dođe do treće pozicije, a samim tim i do direktnog plasmana u Ligu Evrope, gde kako sada stvari stoje ovaj tim ima veoma visoke ambicije.
U međuvremenu je tokom leta novi predsednik ovog kluba postao Andre Viljaš Boaš, a klub je napustio Seržo Konseisao posle nekoliko veoma uspešnih godina na Dragau. Za novog trenera je imenovan Vitor Bruno, pred kojim je pakleno težak zadatak. Moramo reći i da je portugalski predstavnik tokom leta ostao bez fudbalera poput Pepea, Taremija, Konseisaa, Karma i Evanilsona.
Primarni cilj će naravno biti naslov prvaka Portugala, ali će to biti veoma teško pored ovakvog Sportinga koji igra fenomenalno u poslednje vreme i bez ikakve sumnje su Lavovi glavni favoriti za novu šampionsku titulu.
Do sada je Porto u ovogodišnjem izdanju Primeire odigrao sedam mečeva i ostvario šest trijumfa uz samo jedan poraz i to pogađate, na gostovanju kod Sportinga kada je bilo 2:0. U prošlom kolu su izabranici Vitora Bruna slavili na svom stadionu protiv Aruke i to bez većih problema, pošto je taj meč završen rezultatom 4:0.
Nažalost, portugalski predstavnik se nije proslavio u prvom kolu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pošto je ova ekipa poražena na strani kod Bodea, a taj meč je završen rezultatom 3:2. Treba reći i da je norveški predstavnik praktično čitavo drugo poluvreme odigrao sa igračem manje, međutim, to nije pomoglo nekadašnjem šampionu Evrope da zabeleži trijumf na startu takmičenja.
Tako se još jednom potvrdilo da Porto po tradiciji ima dosta problema na strani, što u evropskim mečevima, to u Primeiri. Pomenimo samo još i to da su Zmajevi poslednji poraz na svom stadionu u svim takmičenjima doživeli još početkom aprila.
Za kraj, Vitor Bruno za ovaj duel protiv Mančester Junajteda neće moći da računa na Marćana i Vijeru, dok je Zaidu pod znakom pitanja.

Mančester Junajted: Ogromni problemi u poslednje vreme!

Poput Porta, ni Junajted se prošle sezone nije proslavio, a na kraju je nekadašnji šampion Engleske morao da se zadovolji sa osmom pozicijom na tabeli, što naravno znači da ova ekipa nije uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, a upravo to i jeste godinama unazad primarni cilj tima sa Old Traforda.
Ipak, od samog starta FA Kupa je Junajted pružao veoma dobre partije, a kulminacija se dogodila u samom finalu, kada je ova ekipa savladala favorizovani Mančester siti i tako stigla do trofeja u najvažnijem Kup takmičenju u Engleskoj. Sve to je ovom klubu pored trofeja donelo i plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, iako na osnovu prošlosezonske tabele Premijer lige tim sa Teatra snova nije izborio plasman u Evropu.
Leto je ponovo bilo burno pošto je u klub stiglo nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera, poput De Lihta, Zirkzea, Ugartea, međutim, sva je prilika da se glavni problem ovog kluba nalazi na klupi, a on se zove Ten Hag. Od kako je stigao u redove engleskog velikana ovaj trener je dobio sve igrače na kojima je insistirao, a rezultati u Premijer ligi su izostali. Ni na startu novog izdanja najkvalitetnije lige na svetu se fudbaleri Junajteda nisu proslavili, a u ovom trenutku se tim sa Old Traforda nalazi na katastrofalnom trinaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul.
U prošlom kolu su Đavolovi doživeli novu blamažu u engleskom šampionatu, pošto je ova ekipa na svom stadionu poražena od Totenhema, a taj duel je pripao Pevcima rezultatom 3:0.
Ni pre toga se Junajted nije proslavio pošto je samo remizirao na gostovanju kod Kristal Palasa, u meču koji je završen bez pogodaka, iako je nekadašnji šampion Engleske imao nekoliko nestvarnih prilika za postizanje pogotka u prvom delu igre.
Generalno, do sada je Mančester odigrao šest mečeva u šampionatu i ostvario samo dva trijumfa, jedan remi i čak tri poraza, što je previše za tim koji za primarni cilj ima plasman na jednu od prve četiri pozicije.
Ništa bolje puleni Ten Haga nisu prošli ni u Ligi Evrope, gde je ovaj tim na svom stadionu imao zicer protiv holandskog Tventea, međutim, ni tu ova ekipa nije uspela da pobedi a krajnji rezultat je bio 1:1.
Ovog puta Đavolove očekuje daleko teži posao, pošto gostuju kod Porta koji zaista retko gubi na svom stadionu u evropskim takmičenjima.
Kada se radi o izostancima, Ten Hag za ovaj susret protiv popularnih Zmajeva neće moći da računa na Jora, Malasiju i Šoa, dok su pod znakom pitanja Maunt, Megvajer i Mainu.

Naš predlog

Pomenuli smo već u analizi da je Porto poslednji poraz na svom terenu u svim takmičenjima doživeo još u aprilu. Ipak, Junajted igra bolje u poslednje vreme na strani nego na svom stadionu, što se najbolje videlo u prošlom kolu Premijer lige kada je ova ekipa doživela debakl na svom stadionu od Totenhema (0:3).
Pre svega, mišljenja smo da bi i jedna i druga ekipa vrlo lako mogla da postigne makar po jedan pogodak, pa je naša primarna prognoza igra GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.68.


Čini se da bi bilo možda previše kada bi Đavolovi doživeli poraz i na ovom duelu, a sve to nakon remija uprvom kolu na Teatru snova protiv Tventea, pa vam predlažemo da se fokusirate na duplu šansu X2, a sve to uz kvotu 1.48 u Mozzartu.

Za kraj, mišljenja smo da ćemo prisustvovati jednom veoma efikasnom duelu, pošto će i jedni i drugi dati sve od sebe da dođu do trijumfa, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru 3+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.