TIP DANA: Lacio – Nica: Na Rim kreću plemena južna!

U četvrtak su na programu mečevi drugog kola Liga Evrope, a ovaj dan nam donosi nekoliko zaista fenomenalnih mečeva u najavi. Jedan od njih se bez ikakve sumnje igra na Olimpijskom stadionu u Rimu gde će fudbaleri Lacija ugostiti Nicu.
Početak ovog susreta između italijanskog i francuskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Lacio: Stvari polako ali sigurno idu na bolje!

U odnosu na prošlu sezonu, Lacijali su tokom leta dobrano promenili ekipu, a treba pomenuti da je ovaj tim ostao bez Imobilea, Andersona i Luisa Alberta, a upravo ova trojica fudbalera su prošle sezone i “vukli” Lacio do plasmana u Ligu Evrope.
Naravno, bilo je i nekoliko veoma zanimljivih dolazaka, ali su oni zvučni ovog puta izostali, pa se pred početak šampionata Rimljanima prognozirala borba za Ligu Evrope, iako iz ovog kluba najavljuju Ligu šampiona kao primarni cilj, ali je veliko pitanje koliko je to u ovom trenutku realno.
Novi trener kluba je u međuvremenu postao Marko Baroni, bivši strateg Verone, što je za mnoge ljubitelje italijanskog fudbala bilo baš veliko iznenađenje, ali kada se podvuče crta, deluje da to nije bila nimalo loša odluka čelnika rimske ekipe.
Do sada su Lacijali odigrali šest mečeva u elitnom rangu italijanskog fudbala i ostvarili tri trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza, što je trenutno dovoljno za sedmo mesto na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, pa ako se na taj način posmatraju stvari, onda je sigurno da svi navijači kluba iz prestonice Italije mogu da budu zadovoljni dosadašnjim partijama.
U prošlom kolu je Lacio ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Torina, koji se pre prošlog kola nalazio na prvom mestu na tabeli. Bio je to jedan fantastičan meč na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju su Lacijali slavili sa 2:3. Bila je to ujedno i prva pobeda Rimljana na strani koji su pre toga prvo poraženi kod Udinezea, a potom i od Fiorentine, a oba puta je rezultat bio 2:1.
Kada se radi o mečevima na domaćem terenu, do sada je četa Marka Baronija odigrala tri susreta na svom Olimpiku i ostvarila dva trijumfa uz jedan remi, i to protiv Milana kada je bilo 2:2.
Što se tiče Liga Evrope, italijanski predstavnik je u prvom kolu odigrao jedan fenomenalan meč na gostovanju kod Dinama iz Kijeva, a taj susret je završen rezultatom 0:3. Ono što je veoma zanimljivo je da smo sva tri pogotka videli u prvom delu igre, a dvostruki strelac bio je Dija, koji igra sjajno na startu sezone.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Lacija i Nice je odigran početkom novembra 2017. godine na Olimpiku, a na tom meču je slavio italijanski predstavnik sa 1:0.

Nica: Koji su realni ciljevi tima sa Azurne obale?

Iza Nice je jedna veoma dobra sezona, i to pošto je ova ekipa na kraju uspela da dođe do sjajne pete pozciije na tabeli, a samim tim i direktnom plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, što sasvim sigurno godinama unazad i jeste primarni cilj tima sa Azurne obale.
U jednom trenutku, preciznije na startu šampionata je ovaj tim blistao i činilo se da bi vrlo lako ova simpatična ekipa mogla da se umeša i u borbu za naslov prvaka, ali kako je vreme prolazilo tako su i fudbaleri Nice igrali nešto slabije, i na kraju je realnost pomenuto peto mesto.
Bez mnogo dileme, najzaslužniji čovek za blistave partije kluba sa Azurne obale iz prošle sezone je trener Frančesko Farioli, koji je u međuvremenu napustio klub i postao novi trener Ajaksa. Na njegovo mesto je seo Frank Hajs, čovek koji je pre dve godine sa Lansom stigao do vicešampionske titule, a prošle je stigao do sedme pozicije i plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Samo angažovanje Hajsa nam govori da će primarni cilj Nice ovog puta biti plasman u Ligu šampiona, a vreme će pokazati koliko je to zapravo i realno.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Francuske nalazi na devetom mestu na tabeli uz osam osvojenih bodova, a do sada je ova ekipa odigrala šest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvarila dva trijumfa, isto toliko remija i dva poraza.
U prošlom kolu je tim sa Azurne obale remizirao na gostovanju kod upravo Lansa, što je bio prvi susret trenera Franka Hajsa sa svojom bivšom ekipom. Taj duel je završen bez pobednika, ali i bez pogodaka, što je sigurno dobar rezultat ako uzmemo u obzir da Lans godinama unazad igra fantastično na svom stadionu. Pre toga je ova ekipa odigrala spektakularan meč na svom stadionu protiv Sent Etjena, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 8:0, uz konstataciju da je već nakon prvih 45 minuta igre domaćin postigao čak šest pogodaka, nakon čega su gostujući navijači napustili stadion.
Što se tiče Liga Evrope, francuski predstavnik je u prvom kolu imao veoma težak posao na svom stadionu protiv nimalo naivnog Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da je domaća ekipa propustila da realizuje jedanaesterac početkom drugog dela igre.
Za kraj, u dosadašnjem toku sezone je Nica odigrala četiri meča na strani i upisala jedan trijumf, jedan remi, ali i dva poraza.

Naš predlog

Lacio je kao što smo već pomenuli odigrao dva fenomenalna meča, i to prvo na gostovanju kod Dinamo Kijeva kada je bilo 0:3, a potom i kod Torina, kada je bilo 2:3 za rimsku ekipu. Nica sa druge strane igra veoma dobro od samog starta sezone, ali je glavni razlog zašto Lacijalima dajemo prednost na ovom duelu domaći teren, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.85.

Utisak je da će Rimljani od prvog minuta meča krenuti ofanzivno ka golu francuskog predstavnika a sve u nameri da što pre stignu do prednosti, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.90.

Za kraj, možda i najrealnije je da će domaća ekipa na ovom duelu postići dva ili više pogotka, zbog čega savetujemo igru D2+, a sve to uz kvotu 2.00 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.