Tip dana košarka: Pariz – Crvena zvezda: Crveno-beli protiv novajlije žele do prve pobede u Evroligi!

Pariz će u okviru 1. kola Evrolige dočekati ekipu Crvene zvezde, koja u poslednjih 10 godina nema mnogo uspijeha u Evroligi. Navijači su euforični na startu sezone i trijumf u gostima u prvom kolu bi dodatno podgrijao visoka očekivanja šampiona Jadranske lige. Francuski tim je prethodne sezone osvojio Evrokup i po prvi put će se naći u elitnom društvu. Utakmica u Adidas Areni je na programu od 21 čas.

Pariz: Predviđa im se donji dio tabele!

Novo lice u Evroligi ove sezone, pa samim tim i najveća misterija. Ono što znamo je da će funkcionisati na pogon brzonogog Ti Džej Šortsa, plejmejkera koji je odveo ovaj tim do šampionske titule u Evrokupu. Sada će ponovo imati sva ovlašćenja u napadu i čini se da ako neki tim zaustavi njega, obavio je više od pola posla.
Od značajnih pojačanja, doveli su Maudo Loa koji će imati ozbiljnu ulogu, ali ostatak ekipe je doneke nepoznat široj košarkaškoj javnosti. Tu je za navijače Partizana jedno dobro poznato ime – Bandža Si. Ipak, sve to je premalo da bi se priključili u borbu za plej-in.
Zanimljivo da će Crvena zvezda biti ta koja će prva pokušati da pokaže sve slabosti Pariza. Ostaje da se vidi da li će u tome i večeras od 21 čas.
Ono što smo imali prilike da vidimo od ekipe Pariza u pripremnoj utakmici protiv Partizana i ono što se mora reći je da su crno-bijeli ipak dosta problema imali sa trilingom Šorts – Hifi – Vord koji je i vodio Pariz do evropskog trofeja prošle sezone. Sa njima na parketu gosti su potpuno drugačije funkcionisali i disali. Sva trojica su bili dvocifreni ili na granici, na kojoj se našao Hifi, a koliko su veliki uticaj imali na igru Pariza najbolje govori to što su posle dvije četvrtine ubacili 30 od 43 timska poena.
Sastav ovog tima čine sledeći igrači: Ti Džej Šorts, Nadir Hifi, Sebastian Herera, Maodo Lo, Jakuba Outara, Kolin Malkom, Tajson Vard, Leopold, Kavaliere, Bandža Si, Mikael Jantunen, Dalton Homs, Mikael Kesens, Leon Kracer, Kevarijus Hejs, Enzo Šarvin.
Pariz je u prvoj zvaničnoj utakmici u nacionalnom šampionatu Francuske poražen od Dankerka rezultatom 89:85, dok su već u drugom kolu za vikend na domaćem terenu ostvarili prvi trijumf u sezoni savladavši ekipu Šalona rezultatom 87:102.

Crvena zvezda: Domaći igrači čine okosnicu tima!

Opet je bilo tuc-muc, dosta falširanih nota i pogrešnih taktova, ali je Crvena zvezda uspijela da upiše ovosezonski prvenac. U drugom kolu regionalne ABA lige je savladan barski Mornar rezultatom 91:72 pa tako sa pobjedničkim osjećajem dočekuje premijeru u Evroligi koju će imati večeras u Parizu.
Nakon neslavnog otvaranja protiv Dubaija, bilo je od krucijalne važnosti da srpski i regionalno šampion ostvari trijumf, samo što je on stigao uz neočekivano dosta angažovanosti i potrošene energije protiv tima koji je u prvom kolu doživio poraz od čak 47 poena razlike. Ključni faktor na meču je bio Majk Daum koji je na debiju postigao 18 poena, dok su uz njega dvocifreni bili još Rokas Giedraitis sa 19 i Luka Mitrović sa deset poena.
Zvezda i dalje sanja taj dugo očekivani iskorak u Evroligi koji mora da se dogodi ove sezone. Sve su na Malom Kalemegdanu radili, mjenjali igrače, posebno trenere i dok je dominacija u regionu jasna i nedvosmislena u Evroligi je bilo malo razloga za zadovoljstvo.
Ne kažemo da nije bilo velikih pobjeda, jer zaista jeste… Padali su velikani, ali Zvezdu godinama muči jedan te isti problem. Kada dođe protivnik koji po renomeu i snazi ne spada u one najjače, crveno-bijeli redovno kiksnu. Sjetite se samo serije poraza od Albe, kluba koji je bez dileme najgori u takmičenju.
Sada takve stvari ne mogu i ne smiju da se događaju. Trener Janis Sferopulos je zadržao jezgro prošlogodišnjeg šampionskog tima i dodao nekoliko izuzetnih pojačanja na čelu sa Nikolom Kalinićem, Ajzeom Kenanom i Kodijem Milerom Mekintajerom, a vratio se i Ognjen Dobrić.
Sve ovo navijačima daje za pravo da se nadaju da će Crvena zvezda uraditi ono što nikako nije uspijevala prethodnih sezona, da dođe do plej-ofa Evrolige.
Format takmičenja ostaje isti kao i prošle sezone što znači da je potrebno plasirati se među 10 na tabeli.

Naš prijedlog:

Zvezda kao blagi favorit ulazi u meč, te je kvota na trijumf gostiju 1.71 u MaxBet kladionici. Trijumf Pariza plaća se kvotom 2.14.

Zvezda je imala dosta teže protivnike u pripremnom periodu i ova ekipa je mnogo iskusnija od Pariza. Novajlija u Evroligi je pokazao svoj kvalitet u pripremnoj utakmici protiv Partizana, ali na ovom meču prednost dajemo gostima iz Beograda. Naš prijedlog je dvojka po kvoti 1.71 u MaxBet kladionici. Takođe mišljenja smo da ovo neće biti pretjeran efikasan meč, pa vam predlažemo i igru UP- (granica 166.5) po kvoti 1.65. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa prelazom 1-2 po kvoti 6.25 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.