MEČ DANA: Inter – Torino: Neroazuri na koncu dobre igre protiv Zvezde žele samo 3 boda protiv Bikova!

Inter će u okviru 7. kola Serije A dočekati ekipu Torina koja je do skoro držala lidersku poziciju na tabeli. Neroazuri su ove sedmice ubjedljivo slavili u okviru Lige šampiona protiv Crvene zvezde (4:0) i sada će na koncu tog meča juriti nova 3 boda u Seriji A. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Inter: Prava su mašinerija!

Susrešće se Torino sa Interovom fudbalskom mašinerijom, sistemom igre u kom svako dobro zna šta mu je uloga na terenu. Stoga, previše nije ni važno ko se nalazi u timu, posebno što Simone Inzagi ima veliki fond igrača i podjednak kvalitet na svakoj poziciji. Inter u sistemu 3-5-2 insistira na posijedu i strategijskoj igri, koja za cilj ima kapitulaciju protivnika. Ništa se neće promjeniti ni protiv Torina, iako su očekivane rotacije u startnoj postavi u odnosu na duel sa Zvezdom.
Ipak, te rotacije su sastavni dio Inzagijeve filozofije. Mladi stručnjak od početka sezone nijednom nije ponovio isti tim iz prethodne utakmice, jer na taj način želi da zadrži optimalan nivo energije unutar ekipe i visok nivo koncentracije, koji je moguće ostvariti samo ukoliko imate sviježe igrače na raspolaganju. U aktuelnom ritmu utakmica to je prilično teško ostvariti, pa stoga ne mora previše ni da čudi što će Inzagi kombinovati.
U prethodnom kolu Inter je izvojevao važan trijumf u Udinama (2:3). Inzagi se prethodno suočio sa povredom Nikola Barele, čiju je poziciju zauzeo Davide Fratezi i bio strijelac vodećeg gola svoje ekipe na Friuliju. Ipak, jedan od najboljih igrača reprezentacije Italije još uvijek nije u potpunosti “nalegao” kada je u pitanju sistem Inzagijeve igre. Voli na svoju ruku da istrčava pred protivnički gol i iskače iz šablona. To ponekad donese rezultat, ali sa druge strane može da utiče i na urušavanje čitave koncepcije igre tima.
Ekipa Vladana Milojevića je u utorak veče imala priliku da osijeti glad i kvalitet Neroazura, gdje je sa tri direktne greške častila Inter, pokvarila utisak o solidnoj igri na Đuzepe Meaci i doživjela još jedan poraz u elitnom takmičenju.
Nakon golova Hakana Čalhanoglua iz slobodnog udarca, te prvo Marka Arnautovića pa onda Taremija za 3:0, Zvezdin potop u Gradu mode je potvrđen u 81. minutu, nakon što je Drkušić srušio Lautara Martineza u svom kaznenom prostoru i omogućio Mediju Taremiju da ponese epitet igrača utakmice.

Torino: Bikovi polako posustaju!

Uvodni period sezone u Seriji A donio je neka neočekivana imena u vrhu. Uoči petog kola lider je bio Udineze, pred šesto svi su gledali u leđa Torina. Juventus je onda gradskom rivalu oteo prvu poziciju, Torino je u prethodnom meču sa Lacijem imao šansu da ga povrati, ali izgleda da je to to što se tiče čela karavana.
Bikovi su u 6. kolu italijanske elite dočekali Lacio, ali nisu konkurisali za pobjedu. U dva kratka vremenska intervala ponadali su se da mogu do boda, ali na kraju nisu izbjegli prvi ligaški poraz ove sezone, na kraju 2:3 za goste.
Izgubljene lopte na sredini terena skupo su koštale trenera domaćih Paola Vanjolija koji zbog žustrog nastupa prema sudiji i eskalacije bijesa nije završio utakmicu na klupi. No, Torino je taj susret sa Bjankoćelestima izgubio do 60. minuta.
Greška Vojvode i izgubljena lopta na četrdesetak metara od sopstvenog gola kumovali su vodećem pogotku rimskog tima. Krađa lopte, trk i asistencija Nuna Tavareša, završnica u režiji Matea Genduzija. Nije se snašao Alberto Paleari, čovjek koji je menjao odsutnog Vanju Milinkovića Savića među stativama.
Tačno po isteku sat vremena igre, bez lopte je, na protivničkoj polovini ostao Nikola Vlašić. Iako isprva nije djelovalo kao previše opasna zona za gubitak posijeda, Lacio se u nekoliko poteza našao u šesnaestercu domaćina, odbrana Bikova djelovala je nesnađeno, a Bulaj Dija povisio na 0:2.
Bio je Ivan Ilić i te kako zapažen u igri Bikova, završi meč sa 45 uspiješnih dodavanja iz 51 pokušaja, a jedno od njih kumovalo je smanjenju zaostatka. Uposlio je reprezentativac Srbije Nikolu Vlašića u šesnaestercu rivala, ovaj proslijedio loptu do Čea Adamsa i onda se dogodila magija. Ispostavilo se da je reprezentativac Škotske i nekadašnji član Sautemptona hiperinteligentan igrač, da mu je fudbalski intelekt ogroman, jer način na koji je gađao i pogodio protivnički gol, mogu samo fudbaleri izraženog IQ-a.
Ostao je Torino peti sa 11 bodova koliko imaju i milanski velikani pred početak novog kola, a već večeras idu baš na Meacu, na noge Interu.

Naš prijedlog:

Inter kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina u King kladionici iznosi 1.36. Pobjeda gostiju plaća se kvotom 10.30, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 5.77.

Za očekivati je da Inzagi na teren izvede najjaču postavu i u takvom omjeru snaga vjerujemo da će Inter osvojiti nova 3 boda. Naš prijedlog je jedinica po kvoti 1.36 u King kladionici, a slobodno možete jedinicu vezati i odigrati 1&2+ po kvoti 1.50. Poslednjih par sezona vrlo rijetko gledamo golove na obje strane u susretima ove dvije ekipe, ali ipak predlažemo da pokušate sa igrom GG koja se plaća veoma primamljivom kvotom 2.25. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1&4+ po kvoti 3.15 takođe u King kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.