DERBI DANA: Sevilja – Betis: Vatreni derbi Andaluzije u poslednje vreme često završava bez pobednika!

Sevilja će u okviru 9. kola La Lige dočekati gradskog rivala ekipu Betisa u velikom derbiju Andaluzije. Oba tima igraju promjenljivo u poslednje vrijeme, a na poslednjih 5 međusobnih okršaja čak četiri puta smo gledali neriješene ishode. Današnja utakmica je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Sevilja: Polako se penju na tabeli!

Mučila se Sevilja prilično na startu Primere, prije pet utakmica nije znala za pobjedu, ali od sredine septembra, počeli su Andalužani da skupljaju bodove i hitaju ka gornjem dijelu tabele. Ugostila je Sevilja u pretposlednjem 7. kolu Valjadolid, strijepio je Ramon Sančes Pishuan da će njegov tim ostati na samo jednom trijumfu od starta sezone, ali je domaćin u 85. minutu ipak uspio da slomi otpor rivala i slavi sa 2:1.
Jeste Čidera Ejuke sjajnim prodorom i završnicom direktno zaslužan za tri boda, ali pitanje je da li bi Nigerijac došao do prvenca u dresu Sevilje da prethodno nije bilo doprinosa Nemanje Gudelja. Srpski vezista je pritisnuo rezervistu Mesegera, oduzeo mu loptu i omogućio bivšem fudbaleru moskovskog CSKA da napravi dar-mar u šesnaestercu gostiju.
Andalužani su poveli u smiraj prvog poluvremena nakon što je u 45. minutu David Tores postigao auto-gol, ali se Valjadolid vratio u 56. minutu zahvaljujući egzekuciji Kikea Peresa. Probudio se bezidejni tim iz prvog poluvremena, poravnao rezultat i najavio veliku neizvjesnost na Pishuanu.
Ipak, trener Garsija Pimienta pogodio je sa izmjenama, a Ejuke koji je ljetos iz Rusije došao kao slobodan igrač, zavrijedio epitet heroja. Tragičar je mogao da bude štoper Markao koji je u 90. minutu zaradio drugi žuti karton ostavivši saigrače na cijedilu, ali je ekipa smogla snage da zakrpi rupu u sedmominutnoj nadoknadi vremena.
Sevilja je u poslednjem kolu gostovala u Baskiji ekipi Atletik Bilbaa i tamo je patila tokom čitavog meča. Gubili su još od 36. minute ali im se hrabra igra isplatila i na kraju su uspijeli da golom u 93. minuti osvoje jedan bod.
Sada na Ramon Sančes Pishuan stiže gradski rival koji ukoliko se savlada može donijeti skok na čak osmu poziciju.

Betis: Nisu trijumfovali u derbiju skoro 3 mjeseca!

Čupali su igrači i navijači Betisa kosu s glave. Golman Espanjola Đoan Garsija ih je do suza dovodio u poslednjem kolu La Lige.
Odbranio je penal, odbranio deset šuteva u okvir gola, šansu do šanse… I taman kada se činilo da je gotovo, da je Garsija začarao mrežu i da će plavo-bijeli iz Andaluzije odnijeti bod, Đovani lo Selso je našao put do gola, za novu pobjedu Betisa rezultatom 1:0.
Cio meč je bio – viktorija. Igralo se na jednoj polovini terena, šutiralo se na jedan gol. Espanjol je sve vrijeme visio svom golmanu o ramenu. Da nije bilo Đoana Garsije, utakmica bi bila riješena još u prvom poluvremenu. Ali, mladi čuvar mreže, koji je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Španije i kuca na vrata A tima sa svoje 23 godine, bio je „u zoni“, što bi se reklo, branilo mu se, kao je nešto lično doživljavao u duelu sa zeleno-bijelima.
Posle sile odbranjenih šansi, činilo se da mu je odzvonilo u poslednjem minutu poluvremena. Betis je dobio penal, Abde je namjestio loptu na bijelu tačku, ali Đoan Garsija je ponovo zablistao i odbranio i taj udarac!
Nastavilo se na isti način: u 51. pa 52. minutu golman Espanjola je zaustavio velike šanse Lo Selsa. Ali, ni on nije svemoguć… Argentinac je dočekao trenutak za osvetu, pred sam kraj, da bude još bolnije. Dočekao je odbitak u šesnaestercu i poslao je ne toliko snažnu, koliko preciznu strijelu uz samu stativu u mrežu. Mogli su da odahnu u Sevilji, ipak se Espanjol nije izvukao.
Sada Betis gostuje svom najvećem rivalu u vatrenom derbiju Andaluzije u kom nisu trijumfovali još od januara 2022. godine, a na Ramon Sančes Pishuanu nisu slavili još od 2018. godine!
Sigurno je da će biti motivisani da prekinu ovaj crni niz ali neće nimalo biti lako i to posle poraza u Ligi konferencija u četvrtak, gdje je od njih bila bolja Legija u Varšavi rezultatom 1:0.
Da li su se čuvali za derbi i mnogo bitniji okršaj, ostaje da vidimo…

Naš prijedlog:

Sevilja kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina iznosi 2.55 u MaxBet kladionici. Trijumf Betisa plaća se kvotom 3.05, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.30.

Sevilja je u poslednje vrijeme počela da pruža bolje partije ali je Betis do sada osvojio više bodova i pokazao bolje partije. Mišljenja smo da će ovo biti jedna uzbudljiva utakmica sa golovima na obje strane, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.91 u MaxBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma neizvjestan susret, pa vam predlažemo i igru PIK X po kvoti 1.75. Blagu prednost daćemo domaćinu koji odmorniji dočekuje ovaj susret, pa za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da hrabro pokušate sa jedinicom po kvoti 2.55 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.