Najava i analiza: La Liga, 10. kolo: Barsa ne da tron, Real na teškom ispitu u Vigu, Atletiko juri prvi trijumf u oktobru!

Pred nama je ovog vikenda 10. kolo popularne Primere, a stanje na tabeli je sledeće. Barselona je na čelu tabele sa 24 osvojena boda, dok je Real sa 3 boda manje na drugoj poziciji. Katalonci će na domaćem terenu dočekati Sevilju, dok Real gostuje u Vigu protiv sjajne Selte. Trećeplasirani Atletiko ne bi trebalo da ima mnogo problema na Metropolitanu protiv Leganjesa, dok četvrtoplasirani Viljareal dočekuje Hetafe. Las Palmas je jedina ekipa koja još uvijek nema trijumf u novoj sezoni, a oni će na gostovanje kod podjednako loše Valensije koja ne liči na sebe. Đirona će ugostiti Real Sosijedad, dok će Atletik Bilbao u Baskiji dočekati Espanjol. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja ove analize i da su shodno tome podložne promjenama.

Alaves – Valjadolid – 1 @ 1.67 u MozzartBet

Dobro je ekipa Alavesa otvorila novu sezonu. U prvih pet kola uspijeli su da ostvare 2 trijumfa i 1 remi, pa su tako jedan period bili u gornjem dijelu tabele. Međutim u poslednjih 5 utakmica upisali su čak 4 poraza i samo 1 trijumf, a trenutno su u nizu od čak 3 uzastopna poraza. Sa 10 osvojenih bodova nalaze se na 13. mjestu na tabeli, te što prije moraju prekinuti ovaj negativan niz kako se ne bi našli u opasnoj zoni. Valjadolid je po povratku u Primeru odmah figurisao kao jedan od glavnih favorita za ispadanje. Previranja unutar kluba izgleda utiču i na rezultate na terenu, pa su tako nakon 9 kola ostvarili samo 1 trijumf, 2 remija i čak 6 poraza (najviše uz poslednjeplasirani Las Palmas). Na poslednjih 5 mečeva ostvarili su 4 trijumfa i 1 remi, a trenutno se nalaze na pretposlednjem 19. mjestu. I oni su u nizu od 3 uzastopna poraza, te je sigurno da će danas jedan tim prekinuti svoju seriju. Mišljenja smo da domaćin ima veće šanse za trijumf i shodno tome predlažemo jednicu po kvoti 1.67 u MozzartBet kladionici.

Atletik Bilbao – Espanjol – 1 @ 1.50 u King

Tim iz Baskije ima iza sebe sjajnu sezonu i sada je ljestvica postavljena visoko, te će sve sem plasmana u TOP 4 sigurno biti neuspijeh. Osvojili su Kup Kralja i igraju u Ligi Evrope, gdje su u uvodna 2 kola ostvarili remi protiv Rome i trijumf nad AZ Alkmarom. U Primeri igraju zaista dobro i nakon 9 odigranih kola na svom kontu imaju 4 trijumfa, 2 remija i 3 poraza, te se trenutno nalaze na 6. mjestu na tabeli sa 14 osvojenih bodova. U poslednjem kolu su prekinuli sjajan niz dobrih rezultata, pošto su poraženi u gostima protiv Đirone rezultatom 2:1. Espanjol je kroz plejof Segunde uspio da se vrati u Primeru i za sada im ide sasvim solidno. Opstanak je jedini cilj ove sezone i nakon 9 odigranih kola uspijeli su da osvoje 10 bodova. Igraju veoma promjenljivo, a seriju od 3 uzastopna poraza prekinuli su u poslednjem kolu slavivši protiv Majorke na domaćem terenu (2:1). Na četiri ovosezonska gostovanja Espanjol je čak 3 puta poražen i jedini bod su osvojili na Metropolitanu protiv Atletika. Atletiko je po nama kvalitetniji sastav i mišljenja smo da će trijumfovati na ovom meču. Naš prijedlog je čist kec po kvoti 1.50 u King kladionici.

Osasuna – Betis – GG @ 1.88 u MaxBet

Kakav start nove sezone za tim iz Pamplone! Sjajnu igru su pokazali do sada i nije čudo što se trenutno nalaze na visokom 5. mjestu. Do sada su ostvarili 4 trijumfa, 3 remija i 2 poraza, a na poslednja 4 meča ne znaju za poraz. Svakako da se najviše ističe trijumf nad Barselonom na domaćem terenu rezultatom 4:2, a upravo taj rezultat daje im za pravo da pucaju na visok plasman ove godine. U poslednjem kolu remizirali su protiv Hetafea (1:1), a na domaćem terenu imaju čak 4 uzastopna trijumfa! Jedini su tim uz Barsu, Real i Atletiko koja još uvijek nema poraz na domaćem terenu. Betis je imaju ekspanziju rezultata u poslednjih nekoliko sezona, ali im je plasman u Ligu šampiona uvijek na kraju izostajao. I ove godine se takmiče u Ligi konferencija, a u Primeru su trenutno na 10. mjestu na tabeli sa 12 osvojenih bodova. Igraju veoma promjenljivo ove sezone, pa iz kola u kolo bilježe različite rezultate. U poslednjem kolu su poraženi u gradskom derbiju od Sevilje (1:0) pa će sada morati da odreaguju na pravi način kako bi stišali buru kod navijača. Ove sezone vrlo često je na njihovim mečevima dolazila igra GG pa je i ovog puta preporučujemo, kvota na igru GG iznosi 1.88 u MaxBet kladionici.

Đirona – Real Sosijedad – 2+ @ 1.45 u SuperBet

Nakon istorijske prethodne sezone Đirona je uspijela da zadrži okosnicu tima i da se pojača dovoljno za igru na 3 fronta. U Ligi šampiona su u prva dva kola poraženi prvo od PSŽ-a (1:0) a potom i od Fejnorda na domaćem terenu sa 2:3. Sigurno je da će kako vrijeme bude odmicalo igrati sve bolje, a u Primeru su do sada ostvarili solidne rezultate. Tri trijumfa, tri remija i tri poraza su dovoljna za poziciju broj 11. Veliku seriju bez trijumfa prekinuli su u poslednjem kolu kada su slavili protiv kvalitetnog Atletik Bilbaa rezultatom 2:1. Sosijedad je ostao bez dosta važnih igrača i na startu sezone ne izgledaju nimalo dobro. Ostvarili su tek 2 trijumfa i 3 remija, a na sve to su poraženi čak 4 puta. U poslednje vrijeme su se malo konsolidovali pa na poslednja 3 meča u La Ligi bilježe pozitivne rezultate. Nakon trijumfa nad Valensijom, uspijeli su da u poslednjem kolu izvuku bod protiv Atletiko Madrida. Mišljenja smo da će na ovom meču biti golova, a mi vam ziheraški predlažemo igru 2+ koja se plaća kvotom 1.45 u SuperBet kladionici.

Selta – Real Madrid – GG @ 1.67 u PrimoBet

Sjajno se Selta otvorila novu sezonu i odmah su svojim navijačima dali do znanja da ove godine neće biti borbe i briga oko opstanka. Prethodna sezona je bila veoma mučna za sve kojima je ovaj klub u srcu, a tek pred kraj su uspijeli da obezbijede svoje mjesto u eliti i za ovu sezonu. U prvih par kola redom su rušili rivale i to u mečevima sa ogromnim brojem golova. Nakon toga je uslijedio mali pad ali čini se da ponovo podižu formu. Nakon 2 uzastopna poraza, upisali su remi protiv Đirona i trijumf protiv Las Palmasa u poslednjem kolu (0:1). Jago Aspas igra kao u najboljim danima i sigurno je da će biti veoma motivisan protiv Reala. Tim iz Madrida ne izgleda baš uigrano na početku sezone, međutim na suvi kvalitet i iskustvo uspijeli su da sakupe 21 bod, što je 3 manje od lidera Barselone. Nakon poraza od Lila u Francuskoj u grupnoj fazi Lige šampiona (1:0), u Primeri su na domaćem terenu savladali neugodni Viljareal sa 2:0. U Vigu su trijumfovali na poslednjih 5 gosotovanja i uvijek su to bili veoma zanimljivi mečevi. Mišljenja smo da će i ovog puta biti tako, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.67 u PrimoBet kladionici.

Majorka – Rajo Valjekano – PIK X @ 1.60 u MozzartBet

Dogurala je Majorka prethodne sezone do finala kupa i tu cijenu su umalo platili ispadanjem u Segundu. Međutim poslednjih par kola su se probudili i uspijeli da sačuvaju svoj status u eliti. Ove sezone su sjajno startovali i sa 14 osvojenih bodova nalaze se na visokom 7. mjestu. Nakon 3 uzastopna trijumfa (Sosijedad, Betis i Valjadolid) u poslednjem kolu su prekinuli taj sjajan niz i upisali poraz od Espanjola sa 2:1. Sa 8 primljenih golova imaju jedno od najboljih odbrana u ligi. Tim iz Valjekasa takođe igra sjajno na početku nove sezone. Samo 2 puta su poraženi i uz to su upisali 3 trijumfa i 4 remija, te se ternutno nalaze na 8. mjestu na tabeli sa 13 osvojenih bodova. Na poslednjih 5 mečeva ne znaju za poraz, a u poslednjem kolu su slavili na gostovanju protiv Valjadolida (1:2). Dalke očekuje nas duel dvije ekipe koje se nalaze u sjajnoj formi i shodno tome očekujemo neizvjesnost do samog kraja. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom PIK X koja se plaća kvotom 1.60 u MozzartBet kladionici.

Atletiko Madrid – Leganjes – 1&2+ @ 1.72 u King

Atletiko uz svog gradskog rivala Real predstavlja jedini tim koji još uvijek nema poraz u novoj sezoni Primere. Međutim rezultati ipak nisu sjajni, pošto već sada zaostaju za vodećom Barselonom 7 bodova. Dosta mečeva na kojim su morali trijumfovati jednostavno nisu mogli da dobiju, zbog toga imaju više remija nego trijumfa (5 naspram 4). U Ligi šampiona su u poslednjem kolu doživjeli pravu katastrofu, pošto su poraženi u Lisabonu od Benfike sa ubjedljivih 4:0! Nakon toga su upisali remi u Baskiji protiv Sosijedada (1:1). Poslednji trijumf ostvarili su još 26. septembra protiv Selta u Vigu. Dakle na ovom meču juriće prvi trijumf u mjesecu oktobru! Leganjes je jedan od glavnih favorita za ispadanje, a nakon 9 odigranih kola ostvarili su 1 trijumfa, 5 remija i 3 poraza, te se trenutno nalaze van opasne zone na 17. mjestu na tabeli. U poslednja 3 kola nanizali su 3 remija, od kojih je poslednji bio protiv Valensije u meču bez golova. Atletiko ovde ne smije ispustiti bodove i sve sem ubjedljivog trijumfa bi bilo veliko razočarenje ali i iznenađenje. Naš prijedlog je kombinacija 1&2+ po kvoti 1.72 u King kladionici.

Viljareal – Hetafe – 1 @ 1.82 u MaxBet

Žuta podmornica igra atomski fudbal na startu sezone i biće legitiman konkurent za TOP 4 i plasman u Ligu šampiona. Prethodne sezone su igrali zaista loše, ali su na kraju ipak uspijeli da završe u gornjem dijelu tabele. Nakon 9 odigranih kola u novoj sezoni ostvarili su 5 trijumfa, 2 remija i 2 poraza, pa se sa 17 osvojenih poena nalaze na visokoj 4. poziciji na tabeli. Nevjerovatno zvuči podatak da su do sada postigli i primili čak 17 golova! U poslednjem kolu su poraženi od Reala sa 2:0, dok su prethodno trijumfovali protiv Espanjola i Las Palmasa. Njihovi jedini porazi u ovoj sezoni su upravo protiv Reala i Barselone. Hetafe fje nakon 9 odigranih kola u novoj sezoni ostvario 1 trijumfa, 5 remija i 3 poraza, te se trenutno nalaze na 16. mjestu na tabeli sa 8 osvojenih bodova. Ne mogu biti zadovoljni svojim igrama i što prije se moraju probuditi ukoliko ne žele da upadnu u još veće probleme. U poslednja 2 kola su ostvarili trijumf (protiv Alavesa) i remi protiv Osasune u poslednjem kolu (1:1). Sa svega 6 postignutih golova imaju jedan od najslabijih napada u ligi. Mišljenja smo da će Viljareal trijumfovati na ovom meču i shodno tome predlažemo vam jedinicu po kvoti 1.82 u MaxBet kladionici.

Barselona – Sevilja – 3+ @ 1.50 u SuperBet

Hanski Flik je zasita napravio sjajnu mašineriju u Barseloni. Dok je Real dovodio i stvarao nove “Galaktikose” Barselona je razmišljala drugačije. Dovela je trenera koji najviše prija Robertu Levandovskom, jer je Poljak pod komandama Hansija Flika u Bajernu izgledao kao fudbalski Rols-Rojs. S tim što je u garaži Nou Kampa dodatno uglancan i od početka sezone juriša terenima Primere, što se vidjelo i na gostovanju Alavesu, gdje je as Katalonaca sam razmontirao odbranu ekipe iz Vitorije. Barsa je trenutno lider na tabeli sa 24 osvojena boda, a lider su i po broji postignutih golova do sada. U tek 9 odigranih utakmica postigli su čak 28 golova, što zaista zvuči impozantno. Jedini poraz upisali su protiv Osasune u pretposlednjem kolu (4:2). Sevilja će prethodnu sezonu željeti što prije da zaboravi, pošto je bila najgora u poslednjih 20 godina. Međutim ni ove sezone nisu sjajno krenuli i trenutno se nalaze na tek 12. mjestu na tabeli sa isto toliko osvojenih bodova.U poslednja 3 kola su se malo razigrali i ostvarili 2 trijumfa i 1 remi. U poslednjem kolu su trijumfovali protiv gradskog rivala Betisa sa 1:0, što je sigurno veliki zamajac pred ovo teško gostovanje. Mišljenja smo da će ovo biti jedan efiaksan meč pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.50 u SuperBet kladionici.

Valensija – Las Palmas – 1 @ 1.80 u PrimoBet

Valensija grca u dugovima, a povrh svega je još i 18. na tabeli u Primeri. Ima li spasa za klub, zavisi kako stvari stoje, samo od toga ima li dovoljno ludog investitora da se upusti u đavolski težak posao i zasuče rukave više nego ikada ranije u biznis karijeri. Singapurški biznismen stavio posrnulog velikana na prodaju, ko kupi Slijepe miševe naslijediće i dug od 340.000.000 evra i natovariti sebi veliku bijedu na vrat, a neće biti lišen ni mrzovoljnih navijača. U novoj sezoni ostvarili su tek 1 trijumf i uz to upisali 3 remija i 5 poraza. 6 osvojenih bodova u 9 osvojenih kola je zaista poražavajuća statistika za klub takvog renomea. Zbog svega ovaj meč je veoma bitan za njih i jednostavno 3 boda se moraju osvojiti. Las Palmas je zaista najslabija ekipa u ligi i veoma teško će do opstanka. Jedina su ekipa koja još uvijek nije ostvarila trijumf u novoj sezoni i zasluženo su na poslednjem mjestu sa svega 3 osvojena boda. Na poslednjih 5 mečeva bod su uspijeli da osvoje samo protiv Betisa na domaćem terenu (1:1). Mišljenja smo da domaćin ima dovoljno kvaliteta da savlada neubjedljivi tim sa Kanara, pa vam predlažemo čistog keca po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.