Tip dana košarka: Crvena zvezda – Barselona: Crveno-beli uz huk sa tribina mogu da sruše i Katalonce!

Crvena zvezda će u okviru 4. kola Evrolige dočekati ekipu Barselone. Izabranici Janisa Sferopulosa su sjajno otvorili novu sezonu u Evroligi i posle 3 odigrana kola lideri su na tabeli! Barselona je … Karte su uveliko rasprodate i očekuje nas spektakularna atmosfera u Areni, a utakmica počinje u 20 časova.

Crvena zvezda: Kakva igra u Istanbulu!

Crvena zvezda je lider Evrolige. Ne, nije fatamorgana već slatka realnost posle tri odigrana kola elitnog takmičenja. Jeste mali uzorak, ali je onaj koji definitivno pokazuje da crveno-bijeli brod plovi dobrim kursom, sa vijetrom u jedrima i ka vodama u kojima nije bio osam godina, a za kojima toliko žudi.
Između ostalog, perfekcijom u Istanbulu protiv Fenerbahčea (57:76), jednim od favorita za ovogodišnji Fajnal for, četa kormilara Janisa Sferopulosa je demonstrirala sve odlike velikog tima. Odvažnost, zajedništvo, smirenost, zrelost i hrabrost. Uz nevjerovatnu širinu rostera kakvu nije imala možda i nikada.
Džoel Bolomboj sa devet od prvih 14 postignutih poena, onda Nemanja Nedović sa trojkaškom paljbom, pa Majk Daum sa serijom poena i ofanzivnih skokova uz odlične sekvence Luke Mitrovića, Kodija Milera-Mekintajera i Nikole Kalinića, crveno-bijeli su na razne načine ranjavali favorizovanog protivnika u njegovoj kući i na kraju ga u njoj i osramotili.
Pritom, ostavili su ga na samo 57 postignutih poena. Drugi put u dvije sezone! Dobro je u sijećanju ostala prošlogodišnja utakmica između dva tima odigrana u beogradskoj Areni kada su crveno-bijeli savladali Kanarince sa 87:56, da bi toliko malo poena oni ubacili jos samo u sudaru sa Panatinaikosom (57:73). U polufinalu završnog turnira. I to protiv ekipe koja je kasnije postala šampion.
Više od dvije godine, turski gigant ne zna za pobjedu nad beogradskim sastavom kojem je on postao omiljena igračka za razonodu i iskazivanje snage. Poslednji put je Fener slavio 10. oktobra 2022. Od tada, Zvezda je nanizala četiri trijumfa i postala svojevrsni kriptonit za ekipu iz Istanbula.
Prevelika euforija u trenucima kada su pređena tek tri kilometra nije poželjna, ali je zaslužena. Više nego zaslužena pošto Zvezda osamljena sa vrha gleda na ostatak konkurencije. Međutim, ne smije to da joj zamagli pogled ka pučini i bude skretač pažnje.

Barselona: Neće im biti nimalo lako!

Fantastičnu utakmicu odigrao je Kevin Panter pred dolazak u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi. Barselona je u trećem kolu Evrolige savladala Monako rezultatom 86:71 i tako svojom drugom pobjedom ove sezone ostavila Crvenu zvezdu na vrhu tabele, kao jedinu ekipu sa sva tri trijumfa, pošto su timu iz Kneževine nanijeli prvi poraz. Bivši kapiten Partizana je pred duel sa crveno-bijelima upisao 21 poen (5/7 za dva, 3/8 za tri, 2/2 slobodna bacanja), uz tri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte za 25 minuta na parketu. Imao je indeks korisnosti 20, najveći u obje ekipe i proglašen je za igrača utakmice.
Kevin Panter je sjajno ušao u utakmicu. Posle prvog prodora, kada ga je zaustavio blokadom Blosomgejm, bivši kapiten Partizana uzeo je stvari u svoje ruke. Pogodio je trojku od tablu sa desnih 45 stepeni, da bi u narednom napadu posle defanzivnog skoka istrčao, naskočio na istu poziciju i pocijepao mrežicu za delirijum u dvorani. Zatim je pogodio i dugu dvojku preko čuvara za svoj osmi poen u prvoj četvrtini, sa koliko je i završio u svojih prvih osam minuta na utakmici. Bili su to poeni Amerikanca za seriju 10:0 Barselone posle dobrog otvaranja Monaka, koji je imao jasan plan – igra iz pika i saradnja bekova sa centrima, što su na startu meča odlično radili Majk Džejms, Džordan Lojd i Eli Okobo sa Mamom Žaiteom i Donatasom Motejunasom. Kada su izašli navedeni igrači i ušli Strazel na beka i Papajanis na centra, plan Saše Obradovića se raspao i u napadu nisu mogli da dođu do koša igrači gostujuće ekipe.
Na drugoj strani dominirao je pod košem Vili Ernangomez uz raspoloženog Džabarija Parkera, a kada je na parket ušao Nikolas Laprovitola, pogodio je trojku za +10 i “eksploziju” domaćih navijača i reakciju besnog Saše Obradovića. Dominirala je Barselona u završnici četvrtine i Jorgos Papajanis uspio je poslednjim košem u prvom kvartalu da smanji na -8 i na mali odmor otišlo se rezultatom 26:18.
Pored Pantera istakli su se Džabari Parker sa 16, Nikolas Laprovitola sa 13 i Jan Veseli sa 10 poena.

Naš prijedlog:

Zvezda kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina u MozzartBet kladionici iznosi 1.95. Trijumf Barselone plaća se kvotom 2.05.

Zvezda je sjajno odigrala prethodni meč i sigurno da im je samopouzdanje na vrhuncu nakon partije u Istanbulu. Imaće ogromnu podršku sa tribina i vjerujemo da mogu do trijumfa protiv neubjedljive Barselone. Naš prijedlog je jedinica po kvoti 1.95 u MozzartBet kladionici. Takođe smatramo da će na meču biti postignuto više od 155 poena, te vam predlažemo igru UP+ (granica 155.5) po kvoti 1.75. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da hrabro pokušate sa prelazom 1-1 po kvoti 2.80 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.