TIP DANA: Monako – Lil: Kneževi čuvaju prvo mesto!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč 8. kola francuske Lige 1, u okviru kog će Monako na svom stadionu ugostiti Lil.
Početak meča između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Monako: Tim koji je do sada najviše pokazao!

Nakon nekoliko ne previše uspešnih sezona, Monako je konačno prošle godine bio na svom prepoznatljivom nivou, a najbolji pokazatelj za to je što je ova ekipa uspela da dođe do pozicije koja na kraju donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što naravno i jeste bio primarni cilj godinama unazad.
Kada smo se već dotakli elitnog klupskog takmičenja, koje se od ove godine igra po drugačijem principu, treba istaći da je Monako u prvom kolu odigrao jedan sjajan meč na svom terenu u kom je ova ekipa pomalo i neočekivano uspela da pobedi Barselonu, koja na startu ove sezone igra na veoma visokom nivou. Taj duel je završen rezultatom 2:1, a treba pomenuti da su Katalonci od 11. minuta susreta igrali sa igračem manje, pošto je isključen Garsija.
Ipak u drugom kolu Lige šampiona se svakako dosta više očekivalo od francuskog predstavnika, koji je samo remizirao na gostovanju kod Dinamo Zagreba, kada je bilo 2:2, iako je hrvatska ekipa u prvom kolu deklasirana na gostovanju kod Bajerna, u jednom neverovatnom meču koji je završen rezultatom 9:1.
Bilo kako bilo, trenutno se tim iz kneževine nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz četiri osvojena boda, uz konstataciju da će primarni cilj biti plasman u narednu fazu takmičenja.
Ako se osvrnemo na Ligu 1, doći ćemo do zaključka da je nekadašnji šampion Francuske do sada ubedljivo najviše pokazao od svih timova, što nam najbolje govori i tabela, pošto se puleni Adi Hitera, koji radi sjajan posao na klupi ovog tima trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani PSŽ.
Na poslednja četiri meča u elitnom rangu francuskog fudbala Monako je ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na veoma teškom gostovanju kod Rena, kada je bilo 1:2.
Pre toga je tim iz kneževine na svom stadionu slavio protiv Monpeljea sa 2:1, i to nakon gola Kamare u osmom minutu sudijske nadoknade, što je bio povod za veliko slavlje na tribinama stadiona Luj II.
Za kraj, kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je Monako odigrao četiri susreta na svom stadionu i ostvario tri trijumfa, uz samo jedan remi i to protiv neugodnog Lansa, kada je bilo 1:1.
Ono što nije dobro je što Adi Hitera u naredna dva meseca neće moći da računa na povređenog Baloguna, koji je sa tri postignuta gola najbolji strelac Monaka u dosadašnjem toku sezone.

Lil: Sjajne partije u poslednje vreme!

Sigurno se svi dobro sećaju prošle sezone i načina na koji je Lil prokockao direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Naime, ova ekipe ja uoči poslednjeg kola imala sve u svojim rukama, pošto im je za plasman u Ligu šampiona bila potrebna pobeda na domaćem terenu protiv Nice. Ipak, nekadašnji šampion Francuske je samo remizirao protiv kluba sa Azurne obale, uz napomenu da su gosti do boda stigli nakon pogotka u sudijskoj nadoknadi. Sve to je neočekivano iskoristio Brest i izborio direktan plasman u elitno klupsko takmičenje, gde je za sada ovaj tim ostavio sjajan utisak.
Morao je Lil u kvalifikacije, gde francuski klubovi u poslednje vreme nisu imali uspeha, ali su ipak popularne Doge u kvalifikacijama odigrale četiri fantastična meča i uspele da eliminišu prvo favorizovani Fenerbahče, koji od ovog leta predvodi Žoze Murinjo, a potom i Slaviju iz Praga.
U prvom meču grupne faze ekipa Lila je poražena na gostovanju kod Sportinga iz Lisabona, kada je bilo 2:0, da bi u drugom kolu ovaj tim odigrao jedan od svojih najboljih mečeva u evropskim takmičenjima u poslednjih dvadesetak godina, pošto je francuski predstavnik na svom stadionu savladao Real Madrid sa minimalnim rezultatom.
Što se tiče Lige 1, nisu stvari odmah krenule onako kako su to svi očekivali, međutim, utisak je da kako vreme prolazi puleni Bruna Ženesija pružaju sve bolje partije. Naime, na dva poslednja meča Doge su ostvarile dva trijumfa, pa se trenutno ova ekipa nalazi na petom mestu na tabeli, uz samo bod manjka u odnosu na trećeplasirani Marsej, a upravo ta treća pozicija i biće primarni cilj Lila, pošto je to poslednje mesto na tabeli koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici Bruna Ženesija ostvarili veoma važan trijumf na domaćem terenu protiv Tuluza, a taj duel je završen rezultatom 2:1, uz napoemnu da su gosti prvi deo igre rešili u svoju korist.
Pre toga je predstavnik Francuske u elitnom klupskom takmičenju odigrao još jedan dosta dobar meč i slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Avra, a taj meč je završen sa 0:3.
Kada se radi o partijama na strani, do sada je nekadašnji šampion Francuske odigrao tri duela na strani i uspeo da ostvari dva trijumfa, uz jedan poraz, i to u gostima kod Sent Etjena, kada je bilo 1:0.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Monaka i Lila je odigran krajem aprila u kneževini, a taj meč je završen minimalnom pobedom domaćina.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, pa je sva prilika da nas na stadionu Luj II očekuje jedan veoma zanimljiv, a pre svega i efikasan susret, zbog čega vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.75.

Pored toga, i te kako je realno da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak na ovom duelu u kneževini, pa vam predlažemo da okušate sreću sa igrom GG, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.63.

Za kraj, Monako je kao što smo već pomenuli tim koji je do sada ubedljivo najviše pokazao u ovogodišnjem izdanju Lige 1, a samim tim ova ekipa ima i najviše moguće ambicije, a kada je tako pobede na domaćem terenu se ne smeju dovoditi u pitanje, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.