TIP DANA: Bajern Minhen – Štutgart: Bavarci proletos gledali u leđa Švabama, sada je sve drugačije!

Posle dvonedeljne reprezentativne pauze, od danas nas ponovo očekuju mečevi iz “liga petica”, a ovog puta će u centru pažnje biti duel koji će biti odigran u Minhenu, gde će fudbaleri Bajerna na svom stadionu ugostiti Štutgart.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Da li je vreme za prvi poraz u Bundesligi?

Bavarci su prošle sezone imali baš dosta problema, i sigurno je da će se svi u klubu truditi da prošlu sezonu što pre zaborave, pošto je najtrofejniji nemački klub na kraju završio tek na trećem mestu na tabeli Bundeslige, i posle dužeg vremena nemački velikan je godinu završio bez osvojenog trofeja.
Pomalo neočekivano, na klupu Bavaraca je tokom letea seo Vensan Kompani, a sve u nameri da Bajernu donose pre svega titulu u Bundesligi, ali i da bude konkurentan u Ligi šampiona.
U ovom trenutku se Bajern nalazi na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Lajpcig, a do sada je lider na tabeli odigrao šest mečeva i ostvario četiri trijumfa uz dva remija.
U prošlom kolu su puleni Vensana Kompanija samo remizirali na gostovanju kod Ajntrahta iz Frankfurta, u jednom spektakularnom susretu na kom smo videli čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 3:3.
Pre toga je ova ekipa u derbiju prvog dela sezone remizirala na svom stadionu protiv aktuelnog šampiona Bajer Leverkuzena, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada je Bajern odigrao samo dva meča na svom stadionu i ostvario jedan trijumf, i to protiv Frajburga kada je bilo 2:0, uz pomenuti remi sa Farmaceutima.
Naravno, Bavarci i ove sezone predstavljaju Nemačku u Ligi šampiona, a za sada ovaj tim ima polovičan učinak. U prvom kolu elitnog klupskog takmičenja, koje se od ove sezone igra u nešto izmenjenom formatu, Bajern je deklasirao Dinamo iz Zagreba, a taj meč u Minhenu je završen sa više nego ubedljivih 9:1. Nećemo preterati ni ako kažemo da je taj trijumf mogao da bude i ubedljiviji, pošto su domaćinu poništena i dva gola nakon VAR-a.
Ipak, u drugom kolu je nemački predstavnik poražen na gostovanju kod Aston Vile, koja igra sjajno na startu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a taj duel je završen minimalnom pobedom tima iz Birmingema. Nakon svega toga se puleni Vensana Kompanija nalaze na petnaestom mestu na tabeli sa tri osvojena boda, iako je naravno o samom plasmanu na tabeli još uvek rano govoriti, uz konstataciju da će primarni cilj biti plasman na jednoj od prvih osam pozicija, što donosi direktan plasman u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Štutgart: Švabe nemaju šta da izgube na ovom duelu!

Iza Štutgarta je jedna od najuspešnijih sezona u poslednjih tridesetak godina, pošto je ova ekipa stigla do vicešampionske titule u Nemačkoj.
Na kraju su popularne Švabe završile na drugom mestu na tabeli, uz samo bod viška u odnosu na trećeplasirani Bajern iz Minhen, a ta druga pozicija je ovom klubu donela direktan plasman u Ligu šampiona, što je nešto što ni oni najveći optimisti nisu mogli da očekuju, pogotovu što je sezonu pre toga Štutgart igrao u plej-autu za opstanak u elitnom rangu nemačkog fudbala.
Kada smo se već dotakli Lige šampiona, treba reći da nemački predstavnik za sada na svom kontu ima samo jedan osvojen bod, ali sigurno da ni raspored nije bio nimalo lak na startu. Iako je Štutgart u prvom kolu poražen na gostovanju kod Real Madrida, ova ekipa je pružila fantastičnu partiju na Santjago Bernabeu, i pravo je čudo kako nemački predstavnik nije došao do makar jednog boda, a to pre svega mislimo zato što je ovaj tim propustio nekoliko neverovatnih prilika za postizanje pogotka.
U drugom kolu su Švabe samo remizirale na svom stadionu protiv Slavije iz Praga, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je domaćin ponovo propustio nekoliko odličnih prilika da reši meč u svoju korist.
Što se tiče Bundeslige, treba biti realan pa priznati da je zaista teško očekivati da puleni Sebastijana Henesa ponovo prošlosezonske partije, a u ovom trenutku se nekadašnji šampion Nemačke nalazi na osmom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova, a do sada su Švabe odigrale šest mečeva i ostvarile dva trijumfa, tri remija uz jedan poraz.
U prošlom kolu je Štutgart remizirao na svom stadionu protiv Hofenhajma, kada je bilo 1:1, i svakako da ukoliko fudbaleri Štutgarta žele ponovo da dođu do plasmana u Ligu šampiona, a svakako da žele, takvi mečevi na domaćem terenu prosto moraju da se dobiju.
Kada se radi o partijama na strani, do sada je aktuelni vicešampion Nemačke odigrao tri meča van svog terena i ostvario po jedan trijumf, jedan remi i jedan poraz.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Štutgarta i Bajerna je odigran početkom maja ove godine, a na njemu su slavile popularne Švabe, i to sa 3:1, čime je ova ekipa pokazala da i te kako može da se nosi sa najtrofejnijim nemačkim timom.

Naš predlog

Pre svega, mišljenja smo da će i jedan i drugi tim na ovom duelu u Minhenu, postići makar jedan pogodak, a kako se radi o dva tima koja igraju i te kako ofanzivno, savetujemo vam da se fokusirate na igru GG3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.70.

Bajern je prošlu sezonu završio tek na trećem mestu na tabeli, a ispred ove ekipe je upravo bio Štutgart, i sigurno je da će Bavarci imati ogroman motiv na ovom duelu, zbog čega vam i savetujemo da se fokusirate na jedinicu, a sve to uz kvotu 1.37.

Za kraj, smatramo da će nam prvi deo igre doneti makar dva gola, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa igrom I2+, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.