DERBI DANA: Barselona – Bajern Minhen: Levandovski napada ”svoj” Bajern!

Novi format Lige šampiona nam je do sada doneo dosta uzbuđenja, a nadamo se da će tako biti i u sredu kada nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva.
Bez mnogo dileme, derbi dana se igra na Nou Kampu gde će fudbaleri Barselone ugostiti Bajern iz Minhena.
Početak susreta između dva bivša šampiona Evrope je zakazan za 21h.

Barselona: Katalonci melju sve pred sobom!

Barselona se nije previše proslavila prošle sezone, a u međuvremenu je tokom leta novi trener kluba postao Hansi Flik, i utisak je da je to bila najbolja moguća stvar koja je mogla da se desi Kataloncima.
Naime, na početku sezone Barselona blista, a pogotovu se to odnosi na partije u elitnom rangu španskog fudbala, gde se tim sa Nou Kampa nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. Ono što je veoma zanimljivo je da nas već za vikend očekuje El Klasiko, pa ukoliko Katalonci slave na tom duelu pobeći će najljućem rivalu na čak šest bodova viška, što je zaista puno, pogotovu u ovoj fazi šampionata.
Do sada je nekadašnji šampion Španije odigrao deset mečeva u ovogodišnjem izdanju La Lige i ostvario čak devet trijumfa uz jedan poraz, i to poprilično neočekivan, na gostovanju kod Osasune, uz konstataciju da je taj susret u Pamploni završen rezultatom 4:2.
Posebno treba pomenuti podatak da je Barselona do sada postigla čak 33 gola, što nam daje prosek od više od tri postignuta pogotka po meču. U prošlom kolu su Katalonci bez većih problema na svom terenu deklasirali ekipu Sevilje, a taj susret na Nou Kampu je završen rezultatom 5:1, uz dva gola Levandovskog, koji je do sada postigao ukupno 12 golova u šampionatu, a na to sve je poljski reprezentativac dodao i dve asistencije. Pre tog trijumfa nad Andalužanima, Barselona je slavila i na gostovanju kod Alavesa, a taj duel u Baskiji je završen rezultatom 0:3.
Na svom terenu su Katalonci do sada maksimalni, i to u svim takmičenjima, a kada se radi o La Ligi, na četiri odigrana susreta ovaj tim je ostvario četiri trijumfa uz čak 15 postignutih golova.
Kada se radi o Ligi šampiona, nažalost nije sve najbolje počelo po Barsu u elitnom klupskom takmičenju, pošto je ova ekipa poražena u gostima kod Monaka, kada je bilo 2:1, ali je veliko pitanje kako bi bio završen taj susret da španski predstavnik nije u ranoj fazi meča ostao sa igračem manje na terenu.
U drugom kolu su puleni Hansija Flika koji radi sjajan posao u svom novom klubu demolirali Jang Bojs na svom stadionu, a taj meč je završen rezultatom 5:0.

Bajern Minhen: Da li je Kompani bio pravo rešenje za klupu Bavaraca?

Prošla sezona je za Bavarce bila zaista katastrofna, i svakako da će svi u klubu želeti što pre da je zaborave, pošto posle baš dosta vremena je ovaj tim završio sezonu bez osvojenog trofeja. Najviše se naravno očekivalo od Bundeslige, ali tu su Bavarci završili tek na trećem mestu na tabeli, iza Štutgarta i Leverkuzena, koji je stigao do svoje prve titule u istoriji.
Imenovanje Vensana Kompanija za novog trenera Bajerna je pre svega bilo ogromno iznenađenje, a belgijski stručnjak ima veoma težak zadatak, a to je da ponovo dođe pre svega do naslova prvaka Nemačke, što neće biti nimalo lak zadatak pošto konkurencija odavno nije bila ovakva, ali i da bude konkurentan u Ligi šampiona.
Kada smo se već dotakli elitnog klupskog takmičenja, koje se od ove sezone igra u nešto izmenjenom formatu, Bajern je u prvom kolu deklasirao Dinamo iz Zagreba, a taj meč u Minhenu je završen sa više nego ubedljivih 9:1, što je najubedljivija pobeda jednog tima ikada u Ligi šampiona.
Ipak, u drugom kolu je nemački predstavnik poražen na gostovanju kod Aston Vile, koja igra sjajno na startu elitnog klupskog takmičenja, o čemu najbolje govore i tri trijumfa uz maksimalnih devet osvojenih bodova. Taj meč je završen minimalnom pobedom domaćina, uz konstataciju da ovog puta Bavarce očekuje dosta teži posao, pošto gostuju kod Barselone, koja u ovom trenutku igra možda i najlepši fudbal u Evropi.
Što se tiče nemačkog šampionata, trenutno je Bajern stacioniran na prvom mestu na tabeli i ima isti broj bodova kao i Lajpcig. Do sada je najtrofejniji nemački klub odigrao sedam mečeva u Bundesligi i ostvario pet trijumfa uz dva remija, ali uz čak 24 postignuta gola, što je više od tri po meču.
U prošlom kolu su puleni Vensana Kompanija ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv nimalo naivnog Štutgarta, a taj meč je završen rezultatom 4:0. Ipak, treba podsetiti da su Bavarci pre toga vezali dva remija, i to prvo u velikom derbiju protiv Leverkuzena na domaćem terenu, kada je bilo 1:1, a potom i na gostovanju kod Ajntrahta u Frankfurtu, u jednom fantastičnom duelu koji nam je doneo čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 3:3.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedno spektakularno veče na Nou Kampu, a ovog puta, najviše zbog domaćeg terena, gde Barselona blista u dosadašnjem toku sezone, prednost dajemo domaćoj ekipi i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.40.

Smatramo da će Katalonci od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu nemačkog predstavnika, kako bi što pre postigli pogodak i sebi olakšali posao u nastavku susreta, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na prelaz 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.60.

Za kraj, bilo bi veliko iznenađenje kada nam ovaj duel ne bi doneo dosta pogodaka, i mišljenja smo da će ih biti najmanje četiri, pa vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 4+, a sve to uz kvotu 1.95 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.