Tiket dana (četvrtak, 24.10.2024)

Tiket dana

Četvrtak je obično u znaku Lige Evrope i Lige konferencija, u onim sedmicama kada se igraju evropski kupovi. Tako je i danas. Predložene kvote važile su u trenutku pisanja teksta.

Makabi Tel Aviv – Real Sosijedad – 2 @ 1.77 u SuperBet

Izraelci i ove sezone imaju hendikep što ne mogu igrati u svojoj zemlji kao domaćini u evropskim kupovima. Šampion Izraela Makabi iz Tel Aviva odlučio se za Beograd kao destinaciju na kojoj će dočekivati rivale u ligaškom delu Lige Evrope. Na stadionu Partizana u Humskoj već su ugostili danski Mitjiland i nisu se najbolje proveli. Verovatno je na odluku da se igra u Beogradu uticao i trener Žarko Lazetić, nekada šef struke i crno-belih, koji je mnogo uspešniji bio na klupi TSC-a. I u prvom kolu Makabi je izgubio, ali nezasluženo u Bragi jer je vodio do 88. minuta. Početkom ovog takmičenja ne mogu da budu zadovoljni ni Baskijci. Sosijedad je u prvom kolu uzeo bod na Azurnoj obali protiv Nice, ali je u drugom poražen na svom terenu od belgijskog Anderlehta. Za razliku od Evrope u La Ligi u poslednje vreme igraju solidno, uzeli su 7 bodova u tri prethodna kola a prošlog vikenda su slavili u Đironi protiv učesnika Lige šampiona. Sosijedad bi bio favorit i da se igra u Tel Avivu, a biće i na neutralnom terenu u Beogradu. Za dvojku se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.77.

Mitjiland – Rojal Union – 1 @ 2.22 u SuperBet

Biće ovo jedna od neizvesnijih utakmica trećeg kola Lige Evrope. Mitjiland je danski prvak, ali nisu uspeli da uđu u Ligu šampiona jer su u plej-ofu za elitno takmičenje poraženi od Slovana iz Bratislave. Liga Evrope je utešno takmičenje ali nam se čini da su rivali taman po meri ekiše iz Herninga. U prva dva kola uzeli su 4 boda. Pobedili su Makabi u Beogradu, dosta lako, a u prvom kolu su na svom terenu remizirali sa nemačkim Hofenhajmom, mada su pobedu ispustili u 90. minutu. Za Rojal Union se ne može reći da su startovali dobro. ”Nesuđeni” prvaci Belgije, već tri sezone uzastopno, osvojili su samo jedan bod u prva dva kola. Poraženi su u Istanbulu od Fenerbahčea i odigrali bez golova sa Bode/Glimtom u Briselu. Ove sezone u Župiler ligi igraju dosta slabije nego u prethodnim kada su bez titule ostajali u poslednjem kolu, pa su trenutno tek na 10. mestu sa dvocifrenim zaostatakom za vodećim Genkom. Jedino su u odbrani bolji i primili su samo 8 golova na 10 mečeva. Mitjiland je izgubio dve poslednje utakmice u danskoj Super ligi i jedna pobeda bi mu bila jako važna. Očekujemo jedinicu a za nju se dobija kvota 2.22 u kladionici SuperBet.

Harts – Omonija – 1x @ 1.51 u SuperBet

”Srca” već imaju dosta evropskog iskustva pošto su jedno vreme bili taj ”treći” škotski klub, iza neprikosnovenih Seltika i Rendžersa. Sada je situacija u Premijeršipu nešto drugačija, u vođstvu su Seltik i Aberdin, ekipe koje su skoro maksimalne i imaju samo međusobni remi uz sve ostale pobede, dok je Rendžers već dosta zaostao. Harts je neprijatno iznenadio na početku sezone, ekipa iz Edinburga ima samo 5 bodova iz čak 9 utakmica, a samo su jednom pobedili u prvenstvu. Kvalitet imaju za vrh tabele, ali se nešto dešava u timu koji je prošlo prvenstvo završio na 3. mestu. Možda je pobeda nad Sent Mirenom u subotu najava boljih dana, slavili su sa 4:0 i očekujemo da budu uspešni i protiv kiparske Omonije u drugom kolu Lige konferencija. Kiprani su bili treći u svojoj ligi prošle sezone ali su izbacili tri rivala u kvalifikacijama, a pobedili su i u prvom kolu ligaškog dela. Trijumf nad islandskim Vikingurom je bio očekivan ali je možda bio previsok. I Harts je bio uspešan u prvoj rundi, oni su pobedili kao gosti Dinamo iz Minska, doduše na neutralnom terenu, a pred svojim navijačima ne verujemo da mogu da izgube od Omonije. Za duplu šansu na domaćina dobija se koeficijent koji u kladionici SuperBet iznosi 1.51.

Rapid Beč – Noa – 1,2+ @ 1.61 u SuperBet

Ako neko još uvek ne zna, ekipa Noa je iz Jermenije i ligaškom delu trećeg po jačini evropskog takmičenja našla se posle eliminacije čak četiri rivala u kvalifikacijama. Bili su bolji od makedonske Škendije, malteške Slieme, grčkog AEK-a i slovačkog Ružomberoka. Da sve izgleda lepše za ovaj malo poznati tim došla je i pobeda nad češkim timom Mlada Boleslav u prvom kolu. Do ovih uspeha Noa je dolazio pobedama na svom terenu. Sve rivale su dobili kao domaćini dok na strani nisu bili toliko uspešni. U Beču nemaju nikakav pritisak, već su uradili više nego što su i sami očekivali, pa to može biti njihova šansa protiv Rapida. Domaćin je takođe bio vrlo uspešan u prvom kolu Lige konferencija, pobedili su u Istanbulu ekipu Bašakšehira i najavili velike domete u ovom takmičenju. U austrijskoj Bundesligi Rapid je trenutno na drugom mestu sa samo bodom zaostatka za liderom i aktuelnim prvakom Šturmom. Malo je nedostajalo da Rapid zaigra u Ligi Evrope, eliminisali su u kvalifikacijama za ovo takmičenje Vislu iz Krakova i turski Trabzon i eliminisani su tek od portugalske Brage u plej-ofu. Pobeda domaćina je izvesna a verujemo i u bar dve lopte u mreži gostiju. Za 1,2+ kvota je 1.61 u kladionici SuperBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici SuperBet iznosi 9.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.