TIP DANA: Lester – Notingem Forest: Šumari u Lesteru love Lisice!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, što je naravno bilo i očekivano, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni susret devetog kola engleske Premijer lige, u okviru kog će Lester na svom King Paueru ugostiti ekipu Notingem Foresta.
Početak ovog meča između dva bivša šampiona Engleske je zakazan za 21h
.

Lester: Sjajne partije na poslednja dva meča!

Lester je prošle sezone igrao na veoma visokom nivou u Čempionšipu, i na kraju je bivši šampion Engleske potpuno zasluženo uspeo da se vrati u najkvalitetniji rang engleskog fudbala, i to posle samo jedne sezone provede u drugoj ligi.
Na kraju su popularne Lisice završile na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Ipsvič, pa su obe ekipe uspele da dođu do plasmana u najbolju ligu na svetu, što je naravno i bio primarni cilj Lestera.
Isto tako će ovog puta primarni cilj za Vardija i drugare biti opstanak u društvu najboljih, a ne treba biti previše pametan pa istaći da će to biti veoma težak zadatak._
U ovom trenutku se izabranici Stiva Kupera nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, što je svakako fina zaliha pred nastavak šampionata, i pred težak raspored koji čeka ovu ekipu.
U poslednje vreme popularne Lisice igraju na veoma visokom nivou, pa je tako nekadašnji šampion Engleske na poslednja dva meča ostvario dva veoma važna trijumfa, pomoću kojih se ova ekipa i pomakla iz zone ispadanja.
Prvo je Lester slavio na svom stadionu protiv nimalo naivnog Bornmuta, a taj duel je domaća ekipa rešila u svoju korist minimalnim rezultatom. U prošlom kolu su Vardi i drugari odigrali još jedan veoma dobar meč i slavili na gostovanju kod Sautemptona, koji se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli.
Bio je to jedan zaista sjajan meč na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju su gosti slavili sa 2:3, uz napomenu da je domaća ekipa na odmor otišla sa dva gola prednosti, a da je trijumf Lisicama u osmom minutu sudijske nadoknade doneo Džordan Ajev.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je Lester odigrao četiri susreta na King Paueru i ostvario jedan trijumf, dva remija uz samo jedan poraz i to od Aston Vile kada je bilo 1:2.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran početkom januara 2013. godine, kada je Notingem na svom stadionu bez većih problema slavio sa 2:0.

Notingem Forest: Šumari blistaju na strani!

Ne možemo kada je Notingemova analiza u pitanju da se osvrnemo ponovo na slavnu istoriju ovog kluba, koji je do sada dva puta bio šampion Evrope, i to 1979. godine i godinu dana kasnije, a pored toga popularni Šumari su uspeli na sve to da dođu i do jednog naslova prvaka Engleske, i to 1978. godine. Ima tu još trofeja, poput dva u FA Kupu, čak četiri u Liga Kupu, a od evropskih treba izdvojiti i Superkup Evrope, do kog je ova ekipa stigla 1979. godine nakon trijumfa u velikom finalu nad Barselonom.
Inače, pre dve godine se ova ekipa vratila u elitni rang engleskog fudbala i to posle čak 23 godine posta, što je bio povod za veliko slavlje u ovom gradu, čiji navijači kao što smo već pomenuli pamte i daleko veće uspehe od ulaska u društvo najboljih.
Prošlu sezonu je nekadašnji šampion Engleske završio na sedamnaestom mestu na tabeli koje je i poslednje koje donosi opstanak u društvu najboljih, uz napomenu da je Notingem na kraju imao čak šest bodova viška u odnosu na timove koji su morali da se presele u Čempionšip.
Ovog puta je uprava kluba na čelu sa kontroverznim predsednikom Marinakisom imala nešto veće ambicije, a one se po najavama iz ovog kluba tiču Evrope, i kada se podvuče crta, utisak je da svi navijači ovog tima, barem za sada, imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, trenutno se Notingem Forest nalazi na sjajnom osmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na petoplasirani Brajton, koji se nalazi na poziciji koja na kraju donosi plasman u Ligu Evrope, što je sigurno nešto o čemu sanjaju u Notingemu.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Espirita Santa, koji radi sjajan posao u ovom klubu, su ostvarili dva trijumfa, isto toliko remija, i jedan poraz. Moramo pomenuti da je ova ekipa do sada nanela jedini poraz Liverpulu u šampionatu, pošto je taj duel na Enfildu mimo svih očekivanja završen rezultatom 0:1.
U prošlom kolu su fudbaleri Notingema odigrali još jedan dosta dobar meč i na svom stadionu slavili protiv Kristal Palasa, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Kada se radi o partijama na strani, nekadašnji šampion Engleske blista van svog terena ove sezone, pošto je ova ekipa na četiri odigrana susreta ostvarila dva trijumfa i isto toliko remija. U poslednjem duelu koji je Notingem odigrao na strani, ovaj tim je uspeo da remizira protiv favorizovanog Čelsija, a taj meč na Stamford Bridžu je završen rezultatom 1:1.

Naš predlog

Pomenuli smo već da Notingem Forest igra na veoma visokom nivou na strani ove sezone, i to pošto je bivši šampion Engleske na dva odigrana meča ostvario dva trijumfa i dva puta remizirao, a protivnici na tim duelima su bili sve samo ne naivni.
Sa druge strane i Lester igra dosta dobro u poslednje vreme, o čemu svedoče dva vezana trijumfa, pa je sva prilika da ćemo ove večeri prisustvovati jednom veoma zanimljivom, ali i efikasnom duelu, pa je naša primarna prognoza igra 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.00.


Takođe, iz potpuno istog razloga smo mišljenja da će i Lester i Notingem na ovom duelu postići makar po jedan pogodak, pa je topla preporuka igra GG za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.78.

Za kraj, već je poznato da gosti za sada nemaju poraz na strani, a kako sada stvari stoje vrlo je realno da to ostane tako i nakon ovog meča, pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2, a sve to uz kvotu 1.43 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.