DERBI DANA: Inter – Juventus: Najbolje od fudbala što Latini imaju biće na Meaci!

Nedelja nam kao i uvek donosi pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a derbi dana se igra na “Đuzepe Meaci” gde će snage odmeriti Inter i Juventus, u meču koji se popularno zove “Derbi dela Italija”.
Fudbaleri Intera igraju sve bolje kako prvenstvo prolazi, što se nažalost ne može reći i za njihovog rivala na večerašnjem susretu, koji je svoje najbolje partije odigrao u prva dva kola ovogodišnjeg izdanja Serije A. Bilo kako bilo, mečevi između dva ljuta rivala nam uvek donose dosta uzbuđenja, a iskreno se nadamo da će to biti slučaj i večeras.
Početak susreta između Intera i Juventusa je zakazan za 18 časova.

Inter: Mogu li Neroazuri do novog Skudeta?

Iza Intera je jedna veoma dobra sezona, pošto su Neroazuri kao što je to dobro poznato bez mnogo problema stigli do naslova prvaka Italije, uz ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Za razliku od finala elitnoog klupskog takmičenja godinu dana ranije, ovog puta je izostao značajniji rezultat u Ligi šampiona, pošto je italijanski predstavnik eliminisan još u osmini finala, ruku na srce od nimalo naivne ekipe Atletiko Madrida, koja je odmah nakon toga završila takmičenje u četvrfinalu, posle eliminacije od Dortmunda koji je na kraju u velikom finalu poražen od Real Madrida.
Inače, prošli Skudeto je i prvi za Simonea Inzagija na mestu trenera Intera, pa je ovaj sjajan trener naravno dobio poverenje uprave Intera i za ovu sezonu, uz konstataciju da će ponovo primarni cilj biti naslov prvaka Italije. I pre početka šampionata je milanski gigant proglašen za glavnog kandidata za odbranu Skudeta, pošto je ova ekipa sačuvala šampionski sastav, a na sve to su stigla i dva vrhunska fudbalera u vidu Taremija i Zelinskog.
Nije sve počelo onako kako su to svi priželjkivali, pošto je Inter odmah na startu kiksnuo protiv Đenove, a u međuvremenu je ovaj tim odigrao još nekoliko ne baš dobrih mečeva poput derbija sa Milanom, ali i gostovanja kod Monce, gde Neroazuri nisu uspeli da pobede, ipak, čini se da kako vreme prolazi tako i ovaj tim polako ali sigurno pruža sve bolje partije.
Trenutno se puleni Simonea Inzagija nalaze na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, ali i meč manjka u odnosu na ovaj tim, koji je juče uz dosta muke slavio na svom stadionu protiv Lećea. Inter je na poslednja tri meča u prvenstvu ostvario isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu je ova ekipa bila bolja od Rome na gostovanju, pošto je taj duel na Olimpiku završen rezultatom 0:1.
Veliki problem za Inter su mečevi na strani, pa ta pobeda kod Rimljana još više dobiju na značaju, a kada se radi o mečevima na domaćem terenu do sada je aktuelni šampion Italije odigrao četiri duela i ostvario tri trijumfa uz poraz od Milana.
Podsetimo se i nedavne pobede Neroazura na gostovanju kod Jang Bojsa u sklopu trećeg kola elitnog klupskog takmičenja, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz podatak da je gostujuća ekipa stigla do trijumfa golom Tirama u trećem minutu sudijske nadoknade.

Juventus: Koliko Juve loše igra, tabela je još i dobra!

Iza Juventusa je još jedna ne baš najbolja sezona, u kojoj se Stara dama dosta mučila, ali je i pored toga ova ekipa na kraju stigla do svog primarnog cilja, a to je godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Podsećamo vas da je sezonu pre toga tim iz Torina završio na sedmoj poziciji na tabeli, ali je ovaj klub izbačen iz Evrope zbog finansijskih malverzacija.
U međuvremenu je Masimilijano Alegri napustio klub, a najveći razlog za to i pored plasmana u Ligu šampiona bila je slaba igra Juventusa. Klub je preuzeo Tijago Mota, koji je fantastično startovao na klupi Bjankonera, međutim, kako vreme prolazi postavlje se pitanje da li postavljanje ovog čoveka na mesto prvog trenera bila ispravna odluka čelnih ljudi kluba. Podsetićemo vas, upravo Mota je prošle sezone bio najzaslužniji za plasman Bolonje u Ligu šampiona, ali je možda Juventus u ovom trenutku ipak bio preveliki zalogaj za ovog stručnjaka.
Ako pogledamo tabelu, jasno je da svi navijači ovog kluba mogu da budu prezadovoljni sa trenutnom situacijom, pošto se Stara dama nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Inter, međutim, evidentno je da Juve ima ogromnih problema u igri, a to se videlo i u prošlom kolu u meču protiv Lacija, koji je Juventus jedva dobio na svom stadionu sa 1:0, i pored toga što je domaćin više od sat vremena imao igrača više. Pre toga je ovaj tim samo remizirao na svom stadionu protiv Kaljarija, kada je bilo 1:1, i sigurno je da ukoliko Stara dama želi da bude konkurentna kada je u pitanju borba za naslov prvaka Italije, takvi kiksevi ne bi smeli da se događaju.
Treba istaći i da je ne tako davno najtrofejniji italijanski klub tri meča zaredom u prvenstvu odigrao bez pobednika, a sva tri puta nije bilo pogodaka.
U Ligi šampiona su stvari sve do prošlog kola funkcionisale na najbolji mogući način, pošto je italijanski predstavnik prvo slavio na svom stadionu protiv nimalo naivnog PSV-a sa 3:1, da bi u drugom kolu ova ekipa slavila na veoma teškom gostovanju kod Lajpciga kada je bilo 2:3.
Ipak, u prošlom kolu je Juventus odigrao užasan meč pred svojim navijačima protiv nemačkog Štutgarta, koji je golom u finišu susreta slavio sa 0:1. Nije taj poraz od Švaba toliki problem, koliko igra Juvea, koja je na poslednjih nekoliko mečeva ispod svakog nivoa.
Za kraj, kada se radi o gostovanjima, do sada je Juventus odigrao tri meča na strani i ostvario dva ubedljiva trijumfa i jedan remi protiv Empolija kada nije bilo pogodaka.

Naš predlog

Ako se podvuče crta i obratimo pažnju samo na igru jedne i druge ekipe u dosadašnjem toku sezone, stiče se utisak da Inter odavno nije bio veći favorit protiv Juventusa, nego što je to slučaj večeras, pa vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.80.

U velikoj meri smo ubeđeni da će domaća ekipa od prvog minuta susreta krenuti silovito ka golu Stare dame, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na prelaz 1-1 za koji je kladionica Mozzartbet odredila fantastičnu kvotu 2.85.

Za kraj, velika je verovatnoća da će domaći tim na ovom duelu uspeti da postigne dva ili više pogotka, pa vam preporujemo da okušate sreću sa igrom D2+, a sve to uz kvotu 2.10 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.