TIP DANA: Galatasaraj – Bešiktaš: Goreće Bosfor! Sudar jedine dve neporažene ekipe u Turskoj!

Galatasaraj će u okviru 10. kola Super lige Turske dočekati ljutog rivala – ekipu Bešiktaša. Biće ovo duel jedine dvije neporažene ekipe u dosadašnjem toku sezone, što ovom meču daje dodatnu težinu. Još 2020. godine dueli ovih ekipa se nisu završavali bez pobjednika, pa nema sumnje da nas i ovog puta očekuje jedan uzbudljiv derbi. Utakmica je na programu od 18 časova.

Galatasaraj: Za sada sve ide po planu!

Aerodrom je ljetos bio krcat, sve je ‘gorijelo’ u Istanbulu zbog dolaska Viktora Osimena. Naročito u dijelu grada u kome se nalazi Galata kula. Tržišno najskuplji igrač stigao je u turski fudbal, međutim, dobrano će morati da se pomuči i da ‘brdo’ golova kako bi uopšte mogao da priđe Mauru Ikardiju.
U Istanbulu, u turskom fudbalu Mauro Ikardi je ‘tata’. Bog i batina. Kada mu se igra, kada se zainati – može sve što poželi. Svaka čast Viktoru Osimenu, ali i dalje je Argentinac taj koji vuče Galatasaraj, koji donosi bodove. Spakovao je dva komada Antaliji i duplirao golgeterski saldo u poslednjem kolu, za trijumf od 3:0 i sjajnu uvertiru pred ovaj derbi.
Nije furiozno krenuo kao prethodnih sezona, nije nemilosrdno tresao mreže u Super ligi od prvog kola. Imao je i zdravstvenih problema, propuštao je utakmice, ali je i pored toga pri vrhu liste strijelaca. Sa dva nova pogotka se izjednačio sa Dušanom Tadićem, ispred su Kšištof Pjontek, Edin Džeko i Žoao Figeiredo (svi po pet), kao i Ćiro Imobile sa sedam.
Biće zanimljiva trka za titulu ‘prvog tobdžije’ u Turskoj, a Mauro Ikardi je od dolaska u Galatasaraj imao ozbiljne brojke. Samo u prvenstvu prve godine 22, protekle čak 25 i individualno priznanje. Ako ga povrede ne budu sputale, mogao bi do još jednog.
A, i Galatasaraj do nove titule. Na dobrom je putu. Ne igra Ligu šampiona, nije tolika potrošnja, i za razliku od Fenerbahčea i Bešiktaša gotovo da ne griješi. Tek jedan remi, a i on je lako mogao biti pobjeda. Nemilosrdan je i čini se da neće posustati, još ako Viktor Osimen pronađe svoje ‘mjesto pod suncem’, a čini se da hoće. Ušao je sa klupe, jedan gol mu je poništen, ali je ‘grizao’ sve dok ponovo nije zatresao mrežu. I to kako – makazicama!

Bešiktaš: Kakav tim su sklopili!

Bešiktaš ima najmanje sredstava u poređenju s dva najveća turska kluba, ali ekipa koju sa klupe predvodi Đovani van Bronhorst počela je sezonu sasvim dobro, pa nakon 8 odigranih kola imaju 6 trijumfa i 2 remija, što uz nekoliko zanimljivih pojačanja daje nadu da bismo makar donekle mogli da imamo trku za titulu utrojke. Trenutno se nalaze na 4. mjestu sa 20 osvojenih bodova ali i utakmicom manje u odnosu na Galatasaraj koji je prvi sa 25.
Najveća zvijezda među novajlijama svakako je čuveni Italijan Čiro Imobile (34), Zlatna kopačka Evrope iz 2020, za koga je Laciju plaćeno 2.000.000 evra. Najskuplji je bio otkup ugovora Al Musratija iz Brage (11.000.000), a među atraktivnija pojačanja spadaju i Žoao Mario (pozajmica iz Benfike), Rafa Silva (besplatno iz Benfike), Gabrijel Paulisa (besplatno iz Atletiko Madrida).
Ima Bešiktaš od ranije u svojim redovima Žedsona Fernandesa, Milota Rašicu, talentovanog Albanca Ernesta Mučija. Tu je i Aleks Okslejd Čemberlen, međutim njemu je obećano da će ga pustiti da ode u januaru.
Nije tako dijelovalo do skoro, ali Đovaniju van Bronkhorstu se polako ljulja klupa. Crno mu se piše ukoliko se nešto drastično ne promjeni i sigurno je da će rezultat u derbiju mnogo uticati na to.
Nije mogao da se načudi Đovani van Bronkhorst kada su navijači Bešiktaša izviždali njegovu ekipu posle bolnog poraza u drugom kolu Lige Evrope. Očigledno da se nije dovoljno dobro upoznao sa podnebljem na koje je došao, počeo je da negoduje, a sebi nije pomogao da tenzija splasne.
Dva teška poraza u Ligi Evrope dovela su do nezadovoljstva navijača, ali trijumf u poslednjem kolu na gostovanju protiv Liona (0:1) malo je popravio stanje i najavio izlazak iz krize.
U poslednjem kolu Turske lige trijumfovali su protiv Konje sa 2:0, a upravo trijumf protiv Galate u Super kupu sa početka sezone, daje im nadu da mogu do pozitivnog rezultata na strani.

Naš prijedlog:

Domaćin kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Galatasaraja iznosi 1.85 u MaxBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.80, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.00.

Godinama unazad ova dva tima igraju veoma atraktivne duele i logično je za očekivati da se to nastavi i u današnjem okršaju. Pobjeda Bešiktaša od 5:0 na startu sezone upravo protiv Galate u Super kupu im daje za pravo da se nadaju dobrom rezultatu ovde. Naš prijedlog je prvenstveno igra GG po kvoti 1.53 u MaxBet kladionici. Domaćin jeste kvalitetnija ekipa i na svom terenu nisu poraženi od Bešiktaša još od 2017. godine, pa vam uz to predlažemo i jedinicu po kvoti 1.85. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 4+ koja se u MaxBet kladionici plaća kvotom 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.