Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Baskonia, mogu li crveno beli da iskoriste krizu gostiju iz Vitorije?!

Crvena zvezda

Crvena zvezda i Baskonija igraju jako bitan meč, iako je i dalje rana faza sezone. Crveno beli su vezali nekoliko odličnih utakmica u Evroligi i samim tim su se uključili u borbu za mesta koje vode u dogiravanje. Sa druge strane klub iz Vitorije je u velikoj krizi. Pored loše forme koja je evidentna, ekipa Velimira Perasovića ima i velikih kadrvoskih problema. Ovaj meč u Beogradu može biti od krucijalnog značaja za jedan od timova. Ko će to biti, videćemo na meču koji počinje od 19h u “Štark areni”!

Crvena zvezda: Dolazak trenera Šakote je “prodrmao” sve u klubu!

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera, a roster igrača je bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića, a tako će verovatno ostati i kod trenera Šakote.

Baskonia: Skup vrhunskih individualaca za sada ne funkcionišu dobro kao tim!

Tim iz Vitorije je bio prinuđen da menja roster u velikoj meri ovog leta, jer su im dolazile ponude koje nisu mogli da odboju. Tako su iz kluba otišli Vojtman, Hiliard i Poarije od nosilaca, kao i Marselinjo Uertas. Međutim, sadašnji roster ovog tima deluje tako da je Perasović od početka znao šta hoće i koji to igrači mu trebaju da napravi još bolji tim. Majkl Erik je pojačao reket, kao i Jusufa Fal, dok su u spoljnoj liniji najzvučnija imena Nik Stauskas i Pjera Henri. Ostali su Vildoza, Šengelija, Met Džening koji će uz pomoć pojačanja pokušati da vrate Baskoniju u borbu za sve trofeje u takmičenjima koja ih očekuju ove sezone. Strast u Vitoriji za košarkom nikada nije bila dovođena u pitanje, tako da će i ove sezone atmosfera biti na nivou.

Naš predlog:

Sa ovog meča koji se igra u Beogradu možemo izdvojiti nekoliko predloga. Po kladionici Meridianbet Crvena zvezda je blagi favorit i za pobedu domaćina, dobijate kvotu 1.65. Međutim, mi smo se odlučili za drugi tip. A to je: ukupan broj poena na meču manji od 154.5 i Meridianbet daje kvotu 1.75 za taj tip. Jednostavno, smatramo da će ovo biti meč koji se neće igrati na koš više, već poziciono i u nešto sporijem ritmu. To više odgovora domaćinu koji će sasvim sigurno diktirati tempo ovog meča.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.