Tip dana: Fiorentina – Milan: “Rosoneri” idu po tri boda na vrućem gostovanju u Firenci!

U subotu su na programu tri meča u okviru 25. kola italijanske Serije A, a ovoga puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Artemio Franki” gde će fudbaleri Fiorentine dočekati Milan.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Svi smo očekivali više od ove ekipe!

Fiorentina je prošlog leta dobila novog predsednika koji je uložio dosta finansijskih sredstava u jačanje kluba iz Firence, ali za sada to nije dalo rezultata. Kada je u ovaj klub proteklog leta stigao Frenk Riberi svi su očekivali da ćemo ekipu iz Firence videti u borbi za mesto koje naredne sezone vodi makar u Ligu Evrope, ali nažalost od toga po svemu sudeći neće biti ništa. Treba naravno napomenuti i da je klub tokom leta odbio brojne milionske ponude za svoje najbolje fudbalere, a tu pre svih mislimo na Kjezu i Milenkovića,
Cenu loših rezultata je platio Vinćenco Montela, ali se čini da ekipa ni posle njegovog odlaska nije proigrala ništa bolje. U ovom trenutku se nažalost “ljubičasti” nalaze tek na 13. mestu na tabeli i do sada su uspeli da osvoje 28. bodova. što je zaista premalo ako se setimo kakve ambicije je uprava Fiorentine imala pre početka sezone.
U poslednje vreme izabranici Đuzepea Jakinija ne igraju baš najbolje, pa su tako na pet poslednjih susreta ostvarili dve pobede, dva poraza i jedan remi. Ipak, u prošlom kolu je “viola” odigrala jedan fantastičan meč na gostovanju kod Samporije u kom su bez većih problema slavili sa 1:5, što ej bila prva pobeda posle tri vezana neuspeha, i sigurno je da zbog tog trijumfa u lepom raspoloženju dočekuju Milan u subotu koji takođe ima velikih problema ove sezone.
Fiorentina je ove sezone odigrala dvanaest mečeva na svom terenu u kojima su ostvarili samo tri pobede, uz četiri remija i čak pet poraza.

Milan: Mogu li “rosoneri” da spasu sezonu?

Mora se priznati da smo od fudbalera Milana mnogo više očekivali ove sezone, i ako se sve sabere i oduzme, sigurno je da je baš ova ekipa možda i najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A. Naime, prošlog leta je na klupu ovog tima seo Marko Đampaolo, koji je posle samo nekoliko kola zbog serije loših rezultata dobio otkaz i na njegovo mesto je seo Stefano Pioli, koji je makar malo prodrmao ekipu, ali još uvek to nije ni na nalik onom Milanu koji je pre desetak godina harao ne samo italijanskim prvenstvom, već i u evropskim takmičenjima redovno dolazio do završnice.
Katastrofalno su “rosoneri” izgledali u prvom delu sezone koju su završili mimo svih očekivanja u donjem delu tabele, što je zaista jedan i te kako poražavajući podatak.
Tokom zime se u klub vratio Zlatan Ibrahimović i mora se priznati da je popularni “Ibrakadabra” preporodio ovu ekipu, koja ipak i dalje ne izgleda baš najbolje pošto se u ovom trenutku nalaze tek na osmom mestu na tabeli.
Ruku na srce, treba reći da Milan ima isti broj bodova kao i ekipa koja bi se u ovom trenutku plasirala u Ligu Evrope, ali je veliko pitanje koliko to takmičenje zapravo interesuje “rosonere” pošto su od njega odustali ovog leta. U prošlom kolu Serija A je Milan konačno ostvario jednu pobedu i to na svom terenu protiv Torina, mada se mora priznati da nisu blistali u tom susretu. Jedini gol na tom meču je delo Rebića koji u poslednje vreme pruža zaista fantastične partije i uz Ibrahimovića je možda i jedina svetla tačka Milana.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na neke prethodne rezultate u međusobnim mečevima između Fiorentine i Milana dolazimo do zaključka da je bilo dosta mečeva u kojima nije favorit uvek pobeđivao. Primera radi na prošla dva meča na “San Siru” između ovih ekipa je slavila Fiorentina, dok je na stadionu “Artemio Franki” u prošlom duelu Milan došao do minimalnog trijumfa. Ne treba zaboraviti da Fiorentina igra katastrofalno ove sezone na svom terenu što bi svakako mogao da iskoristi Milan zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.70. Trebalo bi da ovo bude meč i sa dosta golova, što je čest slučaj na mečevima između ove dve ekipe zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.